Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

A început hrănirea păsărilor pe timp de iarnă, în Grădina Romei

hranire pasari (2)Personalul Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare a început hrănirea de iarnă în hrănitoarea din Grădina Romei.

Hrănitoarea de păsări a fost inaugurat în 2012 februarie, de atunci fiind alimentat în continuu cu diferite semințe. Hrănirea sistematică poate să ajute la mai multe specii de păsări în supraviețuirea zilelor geroase ale lunilor de iarnă.  Regularitatea în asigurarea hranei este foarte importantă, fiindcă păsările se obișnuiesc și devin dependente de această sursă de hrană. Pentru multe specii acest hrănitor poate să fie singura sursă de hrană, deoarece stratul de zăpadă, chiar și subțire poate să acopere hrana lor. Lângă regularitate este important și conținutul depus pentru hrănire. Este recomandat că amestecul depus să conțină mai ales semințe oleaginoase.

Anul trecut Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a folosit aproximativ 70 de kg de semințe, în cea mai mare parte semințe de floarea soarelui, pentru hrănire de iarnă. 

hranire pasari (1)

Hrănitoarea din Grădina Romei este vizitat de numeroase specii. În mod regular se pot observa indivizi ai speciilor: botgros (Coccothraustes coccothraustes), cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), cinteză (Fringilla coelebs), pițigoi albastru (Parus caeruleus), pițigoi mare (Parus major), țiclean (Sitta europaea), vrabie de casă (Passer domesticus), vrabie de câmp (Passer montanus) și florinte (Carduelis chloris).

Aceste specii pot fi observate în timpul hrănirii de la distanță. Pentru multe dintre ele acest hrănitor asigură supraviețuirea păsărilor pe perioada iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.