Ultima actualizare: ieri, 20:52
Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 5 – Baia

casa de visCâte o baie pentru fiecare membru al familiei?

Dacă tocmai te muți dintr-un apartament în care ați locuit 2 adulți și 2 copii și ați avut o singură baie este perfect de înțeles această necesitate de a construi câte o baie pentru fiecare membru al familiei, dacă se poate. 🙂

Nu pot să vă spun câte bătăi am primit în ușa de la singura baie pe care am avut-o într-un apartament cu trei camere de la ceilalți membri ai familiei mele care făceau piruete cu picioarele încrucișate pentru a-și stăvili vezica urinară. 🙂

Din acest motiv pot să îți spun, cu mâna pe inimă, că baia este, probabil cea mai importantă cameră a unei case. 🙂

Dimineața, trebuie să te pregătești să mergi la serviciu, să faci un duș, să te bărbierești, etc. însă, în același timp și copiii tăi au nevoie să se pregătească pentru școală sau grădiniță.

Iar în această situație, o dimineață frumoasă se poate transforma rapid într-un factor de stres…

Cine merge primul la baie? Cât timp stai? La un moment dat ajungi să îți faci un orar de utilizare al camerei respective…

Între 06:00-06:30 merg eu, apoi încă jumătate de oră pentru soție, apoi se trezesc copiii și au nevoie și aceștia de un duș rapid, să se spele pe dinți, etc. și să facă toate aceste lucruri astfel încât să nu întârzie la școală.

Pentru a evita acest stres de dimineață, dacă ai copii, te sfătuiesc sincer să îți alegi o locuință care să aibă 2 băi: una completă și una de serviciu.

baia

O baie pentru fiecare membru al familiei chiar nu este necesar în special datorită faptului că această dorință îți va crește semnificativ costul de execuție sau de achiziție.

Cele două băi te pot ajuta să îți diminuezi nivelul de stres, să câștigi timp dimineața și să economisești sume importante de bani.

Așadar, gândește-te foarte bine înainte să îți adaugi o a treia, a patra sau a cincea baie. Chiar ai nevoie de ele?

Și, dacă răspunsul este ”Da!”, atunci analizează cu cât va crește bugetul final de execuție sau de achiziție și dacă ți-l poți permite în așa fel încât să nu fii nevoit să faci compromisuri majore cu privire la celelalte aspecte care vor necesita bani pentru a fi realizate, indiferent că vorbim despre celelalte cheltuieli legate de casă sau despre alte obiecte separate pe care ți le-ai propus.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

3 comentarii

  1. victor Răspunde

    Legea locuintei spune ca locuintele cu una sau doua camere trebuie sa fie dotate cu minim o baie, apartamentele cu trei camere cu minim o baie si un wc, cele cu patru camere cu minim o baie si un dus, iar cele cu cinci camere cu minim doua bai.
    Cu placere! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.