Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Tutun ascuns în compartimentul motor al unei autoutilitare

tutun ascunsPoliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Petea, au descoperit şi confiscat aproximativ 8 kg de tutun fără marcaje, în valoare de 790 lei, disimulat în compartimentul motor al unei autoutilitare.

Ieri, 19 decembrie, în jurul orei 11.00, s-a prezentat pentru intrarea în ţară prin P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, cetăţeanul român Robert P. în vârstă de 39 ani, conducând o autoutilitară marca Ford Tranzit, înmatriculată în România.

La controlul amănunțit efectuat de echipa comună formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali, în compartimentul motor al autoutilitarei, a fost descoperit un sac din material de rafie în care se aflau 16 pungi fără marcaje, care conțineau tutun.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, peste 1 kg. tutun de fumat,  faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal al României.

tutun ascuns2

Totodată, întreaga cantitatea de 7,9 kg. tutun, în valoare de 790 lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Consilierul judeţean Ştefan Kaiser, declarat incompatibil

Consilierul județean Ştefan Kaiser a fost declarat imcompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, pe motiv că firma pe care...

Închide