Ultima actualizare: azi, 15:24
Locale

Viorel Pintea a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea

Viorel Pintea DNA (5)Curtea de Apel Oradea l-a eliberat astăzi din arest pe fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, el fiind după gratii după o mită de 3.000 de euro.

Dacă iniţial Tribunalul Satu Mare a respins cererea sa de eliberare pe cauţiune,  inculpatul a făcut recurs care a fost judecat la Curtea de Apel Oradea, instanţă ce a aprobat eliberarea sa.

Cauţiunea stabilită a fost la 100.000 de lei, sumă ce a fost plătită luni, 9 decembrie.

Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Pintea Viorel, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: 
În cursul lunilor martie și mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunțător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activitățile agricole desfășurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.
Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menționată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător 2.500 euro și 3.000 lei. 
Separat de sumele deja menționate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.
În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Pintea Viorel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

 

Pearl Beauty Center

9 comentarii

 1. flacara violeta Răspunde

  Sa speram ca nu sta mult in libertate! Cum se aude mai are inca ceva dosare banditul! A dat 100000 lei pt. gratiere? Apoi sa se verifice de unde banetul, el fiind un bugetar, iar salariile la stat nu sunt atat de mari sa poti achita asa sume. Si daca i se stabilea 500000 tot o platea!

 2. free_willy Răspunde

  oare cati n-o sa doarma bine la noapte de vestea asta?!

 3. Razvan Răspunde

  Viorele, ia zi cat ai impins la Curte sa te faca liber ? de la cati fermieri trebuie sa-ti recuperezi cheltuiala de la Curte ? Mama ma-tii de penal…

 4. Norick Răspunde

  Oare miliardul acela unde aterizeaza…

  • fermier Răspunde

   Cert este ca l-a platit(miliardul)! Fermierii ,care produc cu mare greutate fiecare banut ,nu si-ar permite sa scoata aceasta suma ,deoarece ei se gandesc cu emotii ca vine primavara si banii trebuie bagati in pamanat(motorina, ingrasaminte, seminte etc). Daca trebuiau 500000 lei si pe aceea ii platea De ce nu se sesizeaza cine trebuie sa vada sursa acele sume ,fiind bugetar cum a avut aceea suma . Noi cei care-l cunoastem stim ca este un CORUPT, un PARVENIT, UN OM RAU care trebuie sa plateasca pentru toate relele pe care le-a facut!

 5. pupaza Răspunde

  cine e din oradea ,blaga , daca nu ii dadea drumu cei din oradea se ducea la bistrita ,lacine ?la ioan oltean , sau suceava [ flutur ] sau neamt [ pinalti].l-au scos repede sa nu vorbeasca noaptea in somn in penitenciar ca stie multe . ghici cine la pus la apia s.m

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.