Ultima actualizare: ieri, 22:26
Locale

Aproximativ 1000 pachete de țigări confiscate la Satu Mare

jin lingPolițiștii de frontieră sătmăreni cercetează doi cetățeni români asupra cărora au descoperit 990 pachete de țigări de proveniență ucraineană fără documente justificative. Marfa, în valoare totală de 4.455 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Joi, 30 ianuarie, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 15.30, pe o stradă din municipiul Satu Mare au oprit pentru control un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Mihai B., în vârstă de 35 de ani. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, autoturismul împreună cu şoferul a fost condus la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru efectuarea unui control amănunțit.

În urma acestuia, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul mașinii 500 pachete de țigări marca Jin Ling, de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Acţiunea poliţiştilor de frontieră a continuat, iar la scurt timp pe o stradă din municipiul Satu Mare a fost identificată Adriana Cristina N., 37 de ani, care transporta un colet voluminos învelit în folie de culoare neagră.

Lucrătorii noștri au verificat coletul și au constatat că acesta conţinea 490 pachete de țigări marca Jin Ling.

Femeia declara că a fost în vizită la o prietenă, iar la plecare gazda a rugat-o să ducă acel sac la coșul de gunoi, fără să-i spună ce conține.

Întreaga cantitate de 990 pachete de țigări, în valoare de 4.455 lei, a fost ridicată de polițiștii de frontieră în vederea confiscării.

Cele două persoane sunt acum cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.