Ultima actualizare: azi, 16:12
Locale

Delegația Institutului Fracez în vizită la primarul Dorel Coica

delegatia Institutului FrancezVineri, 24 ianuarie 2014, primarul Dorel Coica a primit vizita unei delegaţii a Institutului Francez din Cluj-Napoca formată din directorul instituţiei dl. Benoît Bavouset, ataşatul pentru cooperare lingvistică şi educativă dl. Vincent Henry, precum şi d-na Mihaela Popa – responsabila cu examenele DELF/DALF.

Oaspeţii şi-au exprimat dorinţa de a colabora cu Primăria Satu Mare în vederea organizarii unor evenimente culturale, educaţionale comune cu scopul de a promova cultura franceză în rândurile sătmărenilor prin activităţi cum ar fi: expoziţie de pictură, festival de film de scurt metraj, festival de muzică şi poezie.

Cu această ocazie s-a stabilit ca programul cultural româno-francez care urmează să se organizeze la Satu Mare să debuteze în perioada 2 – 11 mai cu festivalul de film de scurt metraj ,,Les tres courts metrages” care se organizează în acelaşi timp în 20 de oraşe din România şi în alte 23 de ţări.

Edilul a declarat că va susţine relaţiile româno-franceze atât pe plan cultural pentru promovarea culturii franceze cât şi pe plan economic prin a găsi modalităţi de atragere a investitorilor francezi în Satu Mare. Totodată îşi doreşte să dezvolte interesul elevilor pentru studiul limbii frnaceze în şcoli.

6 comentarii

 1. Shrek Răspunde

  Ma, noroc ca a fost si o romanca intre ei, ca altfel intelegea un kkt. primarele nostru mega destept si poliglot! Pe asta cat al mai rabdam?!

 2. sm Răspunde

  COIca este un infractor sentimental mascat in doctor ,el nu are cesa caute in administratie ne avand cunostinte minimedespre gestionarea unui oras,nici o limba straina nu vorbeste doar rusa. Ne-am saturat de atata minciuna si falsitate.

 3. raul Răspunde

  Golanul asta nu pleaca in vizita la D.N.A. ca Satu-Mare DORESTE ! DORESTE !

 4. flaviu Răspunde

  Bai chel prost si urat Coica spune cat ai dat sa scapi de A.N.I ?

 5. bogdan Răspunde

  Cancerul orasului este Coica. Mincinos si hot, da spaga din banii nostrii sa scape de D.N.A., de A.N.I. a scapat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Unirea Principatelor, sărbătorită la Satu Mare (Galerie FOTO)

Câteva sute de sătmăreni, în frunte cu autorităţile locale şi cu reprezentanţilor partidelor politice au sărbătorit astăzi Mica Unire, în...

Închide