Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Primarul Dorel Coica solicită preluarea Spitalului. Ştef e foarte bun karatist, dau nu se pricepe la sănătate!

Calin Bumbulut, Dorel Coica (9)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a criticat în termeni duri modul în care preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, administrează Spitalul Judeţean. Primarul este de părere că lucrurile merg tot mai rău şi a cerut preluarea unităţii în administrarea Consiliului Local şi Primăriei Satu Mare.

Cetăţenii din municipiul Satu Mare m-au ales pe mine, în calitate de primar, pentru a avea grijă de sănătatea oraşului. Am crezut la un moment dat că sănătatea cetăţenilor din municipiu va fi bine gestionată de către preşedintele Consiliului Judeţean, prin activitatea desfăşurată de Spitalul Judeţean. Pe zi ce trece am constatat că partea aceasta de activitate medicală se degradează. De ce? În primul rând am fost nemulţumit că d-l preşedinte Adrian Ştef când a făcut acea mutare a secţiilor nu s-a consultat cu oamenii cei mai îndreptăţiţi, care cunoscut sistemul de sănătate, care puteau să-l sfătuiască, nici cu Colegiul medicilor, nici cu medici şefi de secţii, nici cu medicii care sunt consilieri judeţeni sau locali”, a declarat primarul.

Acesta a dat exemplul consilierilor locali Ladislau Lang, care conduce clinica Caritas şi a medicului Dumitru Fanea, care a fost director al Spitalului, sau chiar exemplul său, fost director DSP şi managerul unei societăţi private.

Dânsul a considerat că niciunul dintre aceştia nu are nicio valoare, a încercat legea piciorului în gât şi a pumnului în gură medicului. A creat atâta dezarmonie, medicii sunt timoraţi, unii sunt speriaţi, nu vor să vorbească”, a punctat Coica.

Un alt reproş pe care i-l aduce este investiţia de milioane de euro din secţia de chirurgie cardiovasculară.

În contextul în care spitale mari şi bine finanţate, cum e Spitalul din Oradea sau cel din baia Mare, nu-şi pot permite să ţină o asemenea secţie, n-am înţeles de ce noi, cu atâta ambiţie personală, am vrut să ne batem cu pumnul în piept că facem noi acea secţie şi că aducem noi jumătate din Europa s-o operăm la noi. Să fim serioşi. Această secţie merge în pierdere, există un medic care vine din când în când, când îşi aduce aminte să facă vreo intervenţie, şi nu cred că o face pe cord deschis. Am investit milioane acolo, putând investi banii în mod judicios, mă refer la secţiile de chirurgie, unde bisturiele sunt ascuţite până nu mai rămâne nimic din ele, pensele nu se închid, foarfecele nu taie, probleme şi probleme cu materialele sanitare, cu medicamentele”, a mai afirmat edilul.

Potrivit acestuia, la secţia de terapie intensivă este cel mai crunt, „pacienţi care sunt între cele două faze, viaţă şi moarte, condiţiile sunt improprii, sunt paturi vai şi vai de ele”

Astea erau priorităţile spitalului, nu să spoim vreo două-trei secţii, nu vreau să spun de ce şi cu cine, şi să luăm ochii lumii că vai ce reformă am făcut în spital. Deci din punctul meu de vedere, ca şi manager, ca şi primar, am obligaţia să intervin, să-mi apăr cetăţenii”, a mai arătat primarul

În aceste condiţii, soluţia avansat de primar este trecerea Spitalului în subordinea Primăriei.

Eu vin cu o propunere. Întrucât în calitate de medic, de primar şi de fost manager, am constatat că lucrurile nu merg bine în Spitalul Judeţean şi că d-l preşedinte Adrian Ştef nu ştie să administreze acel spital, propun ca acel spital să treacă în administrarea Consiliului Local. Începând cu 2015 Consiliul Local cu Primăria se angajează că pot să administreze într-un mod corect Spitalul de Urgenţe. Nu este un caz singular, în Bucureşti Oprescu are peste 20 de spitale pe care le-a luat, în alte oraşe spitalele sunt la Consiliul Local nu la Judeţean”, a mai precizat edilul.

Primarul a ţinut să precizeze că pe vremea fostului preşedinte, Csehi Arpad, lucrurile mergeau mult mai bine.

Recunosc că am avut o bună colaborare cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, d-l Csehi Arpad, în acea perioadă nu se lua nicio decizie fără să se consulte preşedintele CJ, preşedintele Colegiului Medicilor, conducerea spitalului, şefii de secţii, DSP. Erau întotdeauna o echipă şi deciziile s-au luat întotdeauna într-un mod foarte corect şi lucrurile au mers bine. Din momentul când a apărut Adrian Ştef lucrurile s-au încheiat, dânsul e stăpânul, pune piciorul pe gâtul doctorului, bagă pumnul în gură. Mă bucur că medicii şi-au păstrat cumpătul, au rămas în municipiu să lucreze, pentru că atitudinea pe care a avut-o d-l Ştef este fără nici un fel de limite. Eu nu sunt de acord cu modul dânsului de comportare. Din acest moment, că doreşte d-l Ştef sau nu, primarul se va implica în susţinerea sănătăţii”, a spus primarul.

De asemenea, primarul consideră că asupra medicilor se fac ameninţări.

 „Nu se fac presiuni, se fac ameninţări în stilul d-lui Ştef. Dânsul probabil e foarte bun karatist, foarte bun luptător dar din punct de vedere al sistemului de sănătate nu are nici un fel de cunoştinţe, nici un fel de educaţie, de pregătire”, a punctat Coica.

Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, a spus că va lansa o consultare a membrilor referitor la această propunere, urmând să conteze și părerea lor.

67 comentarii

 1. marele maestru international Răspunde

  corect..adi minune trebuie trimis acasa,in west altul pleca singur

  • flacara violeta Răspunde

   Satmareni luati aminte:asta ati votat,asta aveti,adica un circ ieftin! Si acesta este doar inceputul sfarsitului -usl -si la SM! Eu propun ca spitalele din tot judetul sa le preia psd(usl),prin firma vamesului coi-ca,ca doar este un mare specialist….in relatia cu fraierii! Despre stef,mie chiar imi este jena ca judetul este pe mana acestui neica nimeni,coate goale… OZ!

 2. leon Răspunde

  Eu as propune pe prietena lui Stef, :BRIGITTA : oricum il conduce si pe el,asa ca de ce nu ?

 3. teo Răspunde

  Daca lumea va vedea sprijin in primar, ma refer la cei din sistemul sanitar, vor incepe sa prinda curaj sa vorbeasca. Sunt curios ce urmeaza

 4. cetatean Răspunde

  Sunt surpris cand un medic ca dr Bumbulut marseaza la mizeriile lui Coica.Dupa ce a capusat tot sistemul medical din Satu-Mare si face servicii medicale pe banii statului Coica vrea sa acapareze si spitalulu nou sa-l distuga de tot.acest individ viseaza noaptea ceva si a doua zi abereaza in presa.nu mai publicati toate prostiile ,sunt proiecte in derulare in parteneriat cu judete din Ungaria iar schimband proprietarul proiectele se anuleaza.
  Sant pomeniti dr Oprescu ,pai Coica in acest timp ce a facut pt satmareni ,nimic doar vorbe iar dl presedinte Chehi nu da nici o ceapa degerata pe Coica nu sa il consulte in teme medicale ,doar minciuni pe care le gusta Fanea dupa o sticla de (licoare)magica.

 5. Shrek Răspunde

  Domnule primar ce experienta aveti dumneavoastra in administrarea unui spital? La cabinetele dumitale ai doar doctori fara valoare, care afirma tot felul de prostii, la anumite diagnostice.

  Domnule primar este adevarat ca doriti sa puneti mana pe spital ca sa va puteti spori averile cu cabinetele medicale?

  Domnule primar acuma il atacati pe Adrian Stef pentru a forta mana sa-l demita pe Marc? Ca sa-l puteti pune pe prietenul dvs Fanea?

 6. Dan Răspunde

  Insfarsit cineva a rupt tacerea.bravo Coica ,chiar nu ne asteptam.sa vedeți cati vor apărea si câte se vor spune despre acest derbedeu cocalar care este Stef,sau cum ai place sa si spună șeful județului

 7. satmarean Răspunde

  Asteptam un comunicat de presa din partea profesorului Stef. Neaparat cu stima… si caracter, dupa modelul cumnatului

 8. Daniel Răspunde

  Asa Dorele, pune-l la punct pe Stef, cel cu frizura de bodiguard-sef. Insa Dorele, tot iti spun de jocurile pe care le faci cu instructorii-auto, cei de la Draxlmayer, si altii, ca sa aduci cati mai multi clienti pt cabinetele tale, la care apropo, sa se dea si chitante pt bani primiti.

 9. Adrian Stef Răspunde

  Recunosc, domnul primar are dreptate, cred ca totusi ar fi bine sa cedez spitalul primariei, desi unele asistente de acolo imi plac la nebunie, dar voi ceda spitalul. Insa cu o conditie, sa imi dati mie milioanele de euro de la Apaserv. Rectific, mie si lui Govor :))

 10. diler Răspunde

  nu cumperi ceva serios Ady,ca iarba ai fumat berechet deja

 11. Ovidiu Răspunde

  Coi, Coica belit, vrei sa pui mana si pe spital, balega de om, pe cine mai pacalesti ?

 12. ala Răspunde

  da ce sa zic, el se pricepe, da de jegul de la cabinetele lui, de aglomeratia de programari peste alte programari numa bani sa iasa, nu zice ninic????!!!

 13. mediac Răspunde

  Coica, ca coica! Dar Bumbulut? Așa ne aperi mă, afisandu-te cu dușmanul nostru nr. 1?
  Am crezut în tine Caline, uiți ce spuneai despre Coica?
  Medicii de familie au fost încă o dată trădați! Și încă pe față!
  Demisia Caline, demisia, îmi pare rău. Am crezut că în profesia noastră există un minim cod al onoarei!
  Tu ai demonstrat că nu!

 14. ccc Răspunde

  A inceput razboiu fratricid in USL… oare Govor in care barcuta o fi??? Pe de o parte si-a asumat toate “realizarile” Spitalului judetean impreuna cu “karatistu” si ca atare “aprecierile” doctorului il vizeaza si pe el, pe de alta parte e “fratele” politic a lu “Olteanu”, iar criticile “cumnatului” ii afecteaza familia(politica), iar pentru el familia e sfanta.

 15. sm Răspunde

  Cat au condus ungurii orasul si judetul a fost pace si liniste,dar spurcatul asta de sudist creaza numai intrigi si certuri peste tot in2 ani de mandat la primarie nu a facut nimic numai certuri si jigniri.
  Pe toti cei cel mirros ca este o nulitate Coica ii injura publi si ii trimite la gropa de gunoi de pe str:
  : Poligonului nr:1. Demisia chel incult ,parfumat peste transpiratie(se plang curvele)

  • sms Răspunde

   cit au condus ungurii orasul si judetul si-au facut depozite si vile si au adus firme ca vacond din ungaria la drumuri si satmarenii erau someri…au dat fonduri pe pretenii …ce face acum gyusika si trupa? dar dominika a lui ferike/? au plecat ai lui si a dat in insolventa…bine ca mai sta floricica….pe vremea lu arpi se tiparea ghidul judetului cu minciuni cit casa dar platit regeste la haveri…mare pace era ca numai ei invarteau averea judetului si prafu s-a ales de ea

   • caso Răspunde

    Inseamna, ca tu esti foarte multumit de conducere, la ora actuala.
    Inseamna ca iti merge bine. Bravo.

 16. zamfir Răspunde

  daca a fost ales,nu neaparat trebuie sa il accepte lumea,e adevarat ca nu are nicio treaba cu satu-mare,numai afaceriile il tin aicea,deja nui mai ajung cabinetele,e mai lacom : SPITALUL JUDETEAN ;! e tinta.sa mearga inapoi de unde a venit in OLTENIA,cu smecheriile din capul lui cu tot.Spitalul Judetean este al orasului !

 17. sm Răspunde

  Satra s-a mutat pe malul Somesului ,va place ce a-ti votat ,un …mincinos ,fara cuvant si caracter ,un avar nesatul ,bravo satmareni primarul Coica vegheza la bunastarea voastra,ura steluta mea……

 18. satmarean Răspunde

  Eu cred ca discutia aici a deviat putin. Ca sa va reveniti, uitati-va la pozele cu saloanele alea si imaginati-va ca membri ai familiilor voastre ar fi nevoiti sa stea acolo si ar trebui sa se si vindece de boli… Si evident ca nimeni nu va raspunde pentru situatia asta si ca se va transforma totul intr-o lupta politica sterila din care cei ce pierd tot cetatenii sunt…

 19. Ovidiu fata culcata n iarba de Jidvei Răspunde

  Domnule Coica încep sa va apreciez din acest moment Stef e un impostor ordinar nu se pricepe la nimic si cumnatul Silaghi este un spagar incompetent v a atacat ieri pe dumneavoastră .P.S. Am o nedumerire cum de a publicat Govor in Gazeta de rahat nord vest articolul lui Silaghi?oare sunte tu singur domnule primar iar ei s au strâns in jurul ciolanului?

 20. Valeria Krajla Răspunde

  BINE,ZIS DOMN PRIMAR,BRAVO

 21. Mussolini de Mehedinti Răspunde

  Mussolini olteanul striga VICTORIE PANA LA CAPAT, așa își urmeaza mentorul

 22. NICOLAE BALCESCU Răspunde

  da ce se oftica lumea pe coica? voi nu ati vaz pozele??da ,si primarul fura si stef fura si govor fura , toti in afara de BABUT, DAR POZELE SPUN TOT OAMENI BUNI ,in locul chefurilor si zilelor judetului mai bine faceau ceva in spital in rst gargara multa

 23. Adi Răspunde

  Alo D.N.A. Coica poate sa fure cat vrea ? Ce faci ? De ce esti platit ?

 24. Costi Răspunde

  PSD si Doctorii Coiule nu te vor dute la tine in sud cat mai poti ca iti taiem p..a.

 25. realu Răspunde

  Eu recunosc că nu l-am votat nici pe Coica, nici pe Stef. Dar dacă acum ar trebui să aleg, mai bine de100 de ori Stef, că oricum, îi sătmărean de-al nostru dar Niciodată Coica!

 26. irealu Răspunde

  Văd că avem un mare maestru internațional, de fapt un limbric specializat în lins dosul enorm a lui Coica Mussolini!
  Poftă Bună, nefericitule!

 27. irealu Răspunde

  Văd că avem un mare maestru internațional în lins dosul lui coica Mussolini, defapt, un limbric nefericit. Poftă Bună, gretosule!!!

 28. marele maestru international Răspunde

  @irealdeprost..atit te.a dus capatzina sa pricepi?pari mai ceva ca un cimpanzeu prostanac cu vocabularul tau de somalez batut de soarta

 29. irealu Răspunde

  Ce glumă proastă! Auzi, “mare maestru internațional”!
  Un abject cu deviații schizoide! Nimic altceva decât un paranoic microscopic, tributar unor proiecții compulsive.
  Sunt doctor mă, “maestre”, mai adevarat decât … care-ti umple gura! Un doctor pe care stăpânul tău musolinian l-a ars rău de tot! Arde-ati in iad toți lingăii, mari maestri ai nemerniciei internationale!!

 30. Costi Răspunde

  PSD si Doctorii …nu te vor. Dute la tine in sud cat mai poti ca iti taiem …

 31. irealu Răspunde

  Râzi de 10 minute? Nu-i a buna maestre! Incontinenta de acest gen este rezultanta unei inadaptari structurale la stimulii exogeni. Cât despre castrare, eu unul nu am ce să-ti mai fac, mi-a luat-o coica inainte, văd că ti-a castrat chiar si creierul!

 32. Bogdan Răspunde

  Coi de Coi nimeni nu te vrea in Satu-Mare. Mars la tine in sud.

 33. marele maestru international Răspunde

  @bogdan,dute tu in sud cu stef si vorbitorul de limba geto_daca Govor

 34. Flaviu Răspunde

  Dorulet, Coiut tu si gasca ta de hoti, capusele orasului, cand va cadea primul toti vor cadea rau de tot.

 35. Viorel Răspunde

  Coica Dorel nu mai turna pe Govor si restul ca D.N.A. tot iti taie craca de sub picioare. D.N.A. = Love Coica ?

 36. Dan Răspunde

  Dorele, Dorele dupa ce ai lins curu senatorului si lui Govor acum le dai in spate ca esti un cacacios de fricos.

 37. Raluca Răspunde

  Coica putoi spune tu de ce te-a dat afara prefectul Ciocan cand erai director la D.S.P. ce fapte penale ai comis ?

 38. adicopilulminune Răspunde

  Costele Costele cel bun , Coica cel frumos de ce te-a dat afara de la D.S.P. prefectul Ciocan?

 39. harapalb Răspunde

  Boratura de Coi de ce nu denunti contractul cu Florisalul si sa ne spui cati bani ai pus la pusculita ?

 40. Dan Răspunde

  Dorule …denunta contractul cu Florisal !!!!

 41. doki Răspunde

  cetateni ai Satmarului, defapt stimati votaci, cand ati votat ati uitat de aroganta PSD-istilor, ii doare-n C-R de cetateni merg pe interes restul e praf in ochii fraierilor

 42. gyuri Răspunde

  stimate HARAPALB uiti cine e actionarul principal la FLORISAL? este PUSCAS ginerele lui IOAN RUS de la Cluj, asa caaaaaaa…………

 43. Bogdan Răspunde

  Dorele ce ai facut la D.S.P. ca te-a dat afara prefectul Ciocan ?!

 44. Flaviu Răspunde

  Coica Dorel primar de primar spune tu de ce te-a dat afara prefectul Ciocan cand erai director la D.S.P. ce fapte penale ai comis ?

 45. Suci Răspunde

  Ei doar cearta-unde este binele.In ultima vreme am cunoscut o situatie iesita din comun,eu sunt membru al unui partid politic PNL problema se pune pe lipsa de interes .Nu este vorba de presedintele partidului ci este vorba de subordonati care se inghesuie pentru a obtine o functie de conducere care au rezultate incompatibile necunoscand situatia de fapt. Va certati din locul sa puneti la dispozitie fonduri care pot reglementa situatia,si sa lati ca si sistemul sanitar sa aiba un cuvant de spus iar managerul spitalului sa fie ales de conducerea spitalului si nu politic.Adi Stef esti tanar ce faci lasa comunisti si ia o altitudine serioasa si la nivel de PNl si sa eliminr PSD cat mai repede ,astea fura tot,nui suficient ca in parlament ei sunt majoritari,referendumul doresc sa o schimbe deoarece pe plan national,locali si comunali ei ocupa primariile in majoritate ,.,,Astea hoti,astea bagaciosi de seama, ei nu stiu de ce sa aliat PNL cu PSD,numai probleme

 46. Suci Răspunde

  Daca exista greseli ortografic sau lipsa de punctuatie imi cer scuze

 47. Dan Răspunde

  Coi, pardon coica gunoi de om pleaca mai repede suntem satui de tine. Faci de rusine P.S.D.

 48. DanCoica spune tu de ce te-a dat afara prefectul Ciocan cand erai director la D.S.P. ce fapte penale ai comis ? Răspunde

  Coica spune tu de ce te-a dat afara prefectul Ciocan cand erai director la D.S.P. ce fapte penale ai comis ?

 49. Bogdan Răspunde

  Coica ! primarul nostru cel iubit spune tu de ce te-a dat afara prefectul Ciocan cand erai director la D.S.P. ce fapte penale ai comis ?

 50. Flaviu Răspunde

  De ce nu denunti contractul cu florisal … ?

 51. victor Răspunde

  Dorele, frumosule te papa de cur Marcelina, tare de tot ! (un prieten)

 52. ana Răspunde

  Marcela daca esti in clubul Rotary unde majoritatea sunt niste falsi intelectuali nu inseamna ca esti o doamna de fapt nu esti o doamna tot jos esti acolo unde iti este locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.