Ultima actualizare: ieri, 21:59

Totul despre sex

Problemele hormonale

 ????????Fetita nou-nascuta

 Este posibil ca organele genitale ale unei fetite nou-nascute – inclusiv uterul – sa fie inflamate din cauza efectului provocat de estrogenul mamei. Adesea exista o scurgere vaginala, uneori cu sange. Este un fel de ciclu menstrual redus, de obicei lipsit de dureri, care dureaza mai putin de o zi si nu necesita nici un fel de tratament. Cand organismul unei fetite reactioneaza astfel ca urmarea scaderii nivelului de hormoni, inseamna ca functioneaza normal. Insa dupa ce trece de etapa de nou-nascut si pana ajunge la pubertate nu ar trebui sa aiba loc sangerari vaginale. In cazul in care acest lucru  se intampla, cauza – adesea o infectie minora sau un corp strain in interiorul vaginului – trebuie investigata.

Se intampla foarte rar ca labiile unei fete sa fie unite la nastere, dar in cele mai multe cazuri pot fi separate cu usurinta. Si sanii pot fi umflati din cauza hormonilor materni reziduali, dar acest simptom dispare, in mod normal in urmatoarele sase saptamani.

 Schimbarea scutecelor

Proaspetele mamici de baieti se plang adesea ca este dificil sa ii spele peste tot, dar in cazul fetelor, spalatul devine si mai dificil. Spre deosebire de baietei, fetitele au o anatomie mai complexa. Murdaria poate irita foarte usor pielea bebelusilor, asadar este important sa cureti orice urma din jurul organelor genitale. Insa vaginul in sine, este in mare protejat de himen, deci nu este nevoie sa umbli inauntru. In ciuda faptului ca fiica ta are aceeasi anatomie ca si tine, poate sa fie destul de greu sa deosebesti fiecare parte a trupului ei micut, iar daca nu esti sigura ce sa faci si cum sa o speli, intreaba medicul de familie.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.