Ultima actualizare: azi, 19:38
Locale

Viorel Pintea a fost trimis în judecată. A cerut 40.000 euro mită!

Viorel Pintea DNA (10)Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pintea Viorel, fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-au reținut 3 infracțiuni de luare de mită, a anunțat astăzi DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunțători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei și bunuri în valoare de 36.000 lei.
În schimbul acestor sume de bani și bunuri, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitățile agricole ale acestora, fie în sprijin la obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor.
La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunțători suma de 3.000 euro din banii pretinși, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea și sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei și 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziția DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanța să dispună asupra acestui sechestru asigurător.
La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare. 

După mai multe zile de arest, Viorel Pintea a fost eliberat pe cauțiune.

Sursa: DNA

9 comentarii

 1. Razvan Răspunde

  la puscarie cu tine, golanule !

 2. marele maestru international Răspunde

  .:))acest gindac stirneste acum umorul colectiv..oare il ajuta cei cu care impartea”prada”??..:))))

 3. flacara violeta Răspunde

  Nu trebuia eliberat! Este un infractor periculos,a facut mult,mult rau agricultorilor,colegilor de serviciu cat si celor care l-au promovat! Este exact tpul omului parvenit, care dintr-un prostovan sarac a ajuns(nu se stie prin ce mijloace sef)!Cert este ca eu il cunosc pe acest hot si stiu ca batea la usile tuturor partidelor romanesti”se imprietenea” cu toata lumea pt. ca pe plan local sa nu fie deranjat! La Bucale avea el alte gunoaie pe care-i “hranea”!

 4. griga Răspunde

  impartea cu pintea viorel de la Garga De Mediu adica feciorul lui , mare spagar si el,ma mir cum de nu il intreaba dna

 5. purcelasu Răspunde

  bagati porcu si pe fiusau ,alt porc ,bagatii la temnita,multumim

 6. Mircea Badea Răspunde

  “În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013 a pretins suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro si 3.000 lei”

  In 4 ani a primit doar atat?! pai asa se ia mita? in rate, putin cate putin, ca la banca?! mai lighioane fara creieri, ia ganditi si voi putin… miroase a facatura de la o posta, dar pentru retardatii indobitociti de mine, mircea badea & company, conteaza sa latre in gol la orice os aruncat…

  Traim in Ro si asta ne ocupa tot timpul… hai sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.