Ultima actualizare: azi, 12:21
Locale

Zona Metropolitană are pregătite 471 de fişe de proiecte, de 147 milioane euro

gheorghe-rentea,-dorel-coica-(5)Primarul Dorel Coica şi managerul Zonei Metropolitane Satu Mare, Gheorghe Rentea, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă că au pregătit 471 de fişe de proiecte în valoare de 147,8 de milioane de euro ce ar putea primi finanţare europeană în perioada 2014-2020.

Aceste fişe au trecut deja de prima fază, fiind admise de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADR N-V) din Cluj. Urmează ca acestea să fie trecute în strategia agenţiei, după care să fie reanalizate.

În cursul lunii octombrie am fost alături a ADR N-V când s-a stabilit strategia, trebuie parcurse nişte etape şi sperăm că la sfârşitul lunii ianuarie se va încheia şi semna strategia de dezvoltare. Nouă ne-a fost acceptat întregul portofoliu de proiecte. Avem certitudinea deoarece am fost printre primii care am trimis documentele că o să fim acolo“, a declarat managerul Zonei Metropolitane, Gheorghe Rentea.

A fost un an destul de greu, sperăm că 2014 va fi mai bun, eu sunt foarte foarte optimist, am un elan, de aceea am convocat pe mâine echipa de la Primărie, chiar dacă e zi liberă. Vom discuta despre proiectele europene, despre viitoarele investiţii pe care le facem pe raza municipiului şi priorităţile din 2014. Timpul este scurt, va fi o concurenţă mare pentru atragere fondurilor europene şi noi vrem să fim printre primii”, a afirmat primarul.

Printre fişele de proiecte depuse pentru municipiile Satu Mare şi Carei, cele trei oraşe şi 25 de comune se numără: crearea a 10 centre de sănătate în localităţi; crearea a trei unităţi de primiri urgenţe; crearea unui sistem de telemedicină modern; reabilitarea termică a blocurilor; modernizarea sistemului de iluminat public; crearea unui circuit turistic care să includă castelul Karolyi, cetatea din Ardud şi cetatea din Medieşu Aurit; modernizarea zonei turistice Noroieni, realizarea unei piste de biciclişti spre Noroieni; crearea unei centuri verzi în jurul municipiului; modernizarea clădirilor istorice; modernizarea Filarmonicii Dinu Lipatti, modernizarea a 100 de staţii de autobuz; crearea unui centru social; modernizarea completă a unor drumuri (Careiului, Lucian Blaga); asfaltarea drumurilor de pământ; construirea de locuințe sociale. 

14 comentarii

 1. Sătmărean Răspunde

  Vrăjeală. Coica nu a fost in stare sa realizeze nici un proiect in 2013 doar trotuare de calitate proastă, un drum de ocolite serpuit, niște chefuri pentru maneliști si atât. In rest numai orgolii politice si premierea sportivilor cu 2lei.

 2. prieten Răspunde

  Mars ma,capusa ce esti, si cutra de om! Nu ai facut nimic pana acum si vii cu povesti! Cat te mai rabda poporul asta de fraieri din acest oras?! No da’ odata ti-a veni si tie randul, ca doamne multa lume te iubeste!

 3. sm Răspunde

  Minciuna este o boala grava ,ce a promis Coica in canpanie si ce a realizat pana acum ,nimic numai rahaturi este cel mai slab primar dupa revolutie ,o rusine pt satmareni pleaca in concediu si iese cu declaratii pt fraieri,nu-l mai sustineti ,demisia de onoare inconpetentule !!!!

 4. Incompatibil Răspunde

  COICA cum stai cu incompatibilitatile si Contractele cu CAS??? Poate asta ar trebui sa le explici cetatenilor

 5. inca un satmarean Răspunde

  vrem demisia acestui mincinos?da cu drumul de la SATMAREL cum stam?? MINCINOSULEEE… demisia demisia demisia ,demisia DR DOCENT PLUS SUPER PRIMAR DOREL COSTEL COICA ,huuuuuuuuuuuu

 6. graniceru perpelit Răspunde

  doi securisti daca nu credeti dovedesc!!!! Scoica incompatibilu!!!!!!!!!!

 7. flacara violeta Răspunde

  Ce mutre de alcoolici au cei 2 !Nu cumva au lucrat si pe la vama Petea? Acum ,dupa ce acolo si-au facut “plinul”,conduc destinele unui oras! Ce populatie stupida !

 8. griga Răspunde

  poi cam toti au fost securisti ca asa era atunci.

  totusi sa criticam niste idei benefice comunitatii inca din faza de schita niic macar de proiect e fffff aiurea.
  Eu am sa sun astazi la aceasta asociatie sa mai propun niste idei.

  asta e problema in capul nostru : sa moara capra vecinului mai nou si a noastra

  • gigi Răspunde

   Domnu Griga ai mare dreptate fara o strategie si proiecte viabile de la UE nuvezi fonduri si problema unora este ca din acestea nu se pot fura.ADI ZM chiar asteapta propuneri de proiecte.Tel.0261713581 intimpul zilei.Multumim celor care cred in dezvoltare.

 9. MIHAI Răspunde

  Partidul Miscarea Populara oficial nu exista, nu e inregistrat, fapt confirmat de Basescu azi la TV.Atunci cucoana Bota ce se da rotunda ca presedinta de partid local?!!!:P

 10. mihai Răspunde

  astia din familia lu rentea is toti manageri ca si fii-sa lui rentea arde gazu pe degeaba la apaserv si pe bani multi
  asa se lauda fosta amanta a unui afacerist din satmar ca acu tata rentea a rezolvat-o bine pe teodora lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Peste 200 de sătmăreni au ajuns la UPU Satu Mare, în primele două zile ale anului 2014

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare a fost luată cu asalt în prima și a doua zi...

Închide