Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Activităţi preventive la Şcoala Gimnazială din Călineşti Oaş

foto 1 prevenire călinestiÎn acest week-end au fost organizate o serie de activităţi cu caracter preventiv la Şcoala Gimnazială din Călineşti Oaş. Astfel a fost organizată o întâlnire cu elevii claselor a VIII-a având ca temă siguranţa pe internet şi prevenirea pornografiei infantile, întâlnire susţinută de inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi de Popescu Monica consilier şcolar.

Cei 49 de elevi prezenţi au învăţat despre pericolele lumii virtuale, precum şi despre comportamentele online care îi fac vulnerabili în faţa infractorilor. Subiectul a fost pe placul participanţilor, cu atât mai mult cu cât 9 din 10 s-au declarat împătimiţi ai reţelelor de socializare. Expunerea reprezentantei Poliţiei a fost însoţită de materiale video sugestive, fiind prezentate şi site-uri utile elevilor care funcţionează în România, dintre care www.sigur.info, unde elevii pot afla informaţii despre utilizarea în siguranţă a internetului sau www.safernet.ro, unde copiii pot raporta abuzurile în spaţiul online. Tema aleasă nu este întâmplătoare, întrucât în data de 11 februarie a fost Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, sărbătorită în peste 65 de ţări din lume.

foto 6 prevenire călinesti

Cu această ocazie,  toţi elevii şcolii, de la cei mai mici la cei mai mari, au fost invitaţi la o altfel de lecţie de educaţie rutieră, eveniment desfăşurat în sala Căminului Cultural din localitate. Peste 200 de elevi şi cadre didactice au asistat la spectacolul interactiv Pieton pe strada copilăriei, proiect educaţional desfăşurat de Caravana Anima în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene dar şi şeful de post din localitate, agent şef Pop Ionuţ.

Copiii au învăţat prin jocuri de rol şi cântece despre regulile de circulaţie, iar intervenţia poliţiştilor de la finalul spectacolului le-a adus în atenţie şi alte aspecte pe care trebuie să le reţină copiii, în calitatea lor de participanţi la traficul rutier, fie că sunt pietoni, pasageri sau biciclişti.

Evenimentul s-a bucurat de aprecieri pozitive din partea celor prezenţi, constituind deopotrivă prilej de distracţie, dar şi de educaţie rutieră.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.