Ultima actualizare: azi, 14:51
Locale

Amenzi usturătoare pentru comercianţii de produse alimentare ecologice

produse ecoInspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare au găsit mai multe nereguli la produsele alimentare ecologice, aplicând amenzi usturătoare comercianților sătmăreni.

În urma acţiunii  desfășurată în perioada 10-14.02.2014 pe raza județului Satu Mare, s-au înregistrat abateri la un număr de zece operatori economici. Inspectorii au verificat produse alimentare ecologice în valoare de 5.258,6 lei care prezentau informații necorespunzătore prevederilor legale: prețuri ilizibile greu de citit, ambalaje necorespunzătoare, neîncadrarea în data durabilității minimale şi lipsa informației de etichetare.

Deficienţele constatate au dus la sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 35.000 lei, fiind oprite  temporar de la comercializare 223,5 kg de produse alimentare ecologice în valoare de 4.337 lei și retrase definitiv de la comercializare 2 kg în valoare de 40 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Activităţi preventive la Şcoala Gimnazială din Călineşti Oaş

În acest week-end au fost organizate o serie de activităţi cu caracter preventiv la Şcoala Gimnazială din Călineşti Oaş. Astfel...

Închide