Ultima actualizare: azi, 13:19
Locale

Andreea Paul: În Negrești Oaș banii se cheltuie iresponsabil

Andreea PaulDeputat PDL de Țara Oașului, Andreea Paul, a criticat astăzi, într-o coferinţă de presă, activitatea Primăriei oraşului Negreşti Oaş, afirmând că banii sunt cheltuiţi iresponsabil.

“Bilanțul cheltuielilor primăriei din Negrești Oaș în 2013: 12 miliarde de lei pentru drumuri impracticabile și 5 miliarde de lei pentru petreceri politizate, în timp ce nivelul de trai al sătmăreanului este cu mult sub media națională. În Negrești Oaș banii se cheltuie iresponsabil. Primăria Negrești Oaș a cheltuit 12 mld. lei pentru străzi și pietruire în anul 2013, dar acum se strânge noroiul de pe ele. Sunt impracticabile; este vorba, de pildă, de strada Tudor Vladimirescu, strada Borcutului, Livezilor, Lăcramioarelor ș.a.m.d. Lucrările sunt proaste și primăria Negrești Oaș trebuie să răspundă pentru ele.
Banii alocați pentru plombarea străzilor în anul 2013 se ridică la aprox. 3 miliarde lei. În realitate, lucrarea pe strada Luna s-a făcut cu piatră concasată (piatră spartă), ceea ce nu înseamnă altceva decât că fondurile au fost cheltuite nejustificat. Nu s-a plombat corect, ci cu piatră spartă. Cheltuielile primăriei din Negrești Oaș pentru mese festive și chiolhanuri politizate depășesc suma de 5 miliarde lei în anul 2013.
Până și gunoiul menajer din capitala Țării Oașului e mai scump decât în capitala țării. La noi în Negrești costă ca nicăieri. Cheltuielile pentru salubrizarea menajeră sunt cele mai scumpe din regiune: 180 lei pe familie”, a declarat deputatul.

Andreea Paul a explicat că nivelul de trai al sătmăreanului e mai mic decât media națională, prezentând şi date statistice.

Salariul mediu net al unui sătmărean este cu 344 lei pe lună mai mic decât media națională. A primit în mână doar 1.271 lei în luna octombrie 2013, cu peste o cincime (21,3%) mai puțin decât media națională. 
Pensia medie este cu 119 lei mai mică decât media națională. Un pensionar sătmărean beneficiază de o pensie de numai 693 lei, cu 15% mai mică decât media națională în al treilea trimestru din anul 2013.  Gravă este și situația firmelor: 460 de firme au intrat în insolvență în anul 2013, cu o cincime (20,4%) mai mult decât în anul 2012. În plus, cifra de afaceri a industriei locale este în cădere. Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 1,4% în primele 10 luni din anul 2013, deși evoluția la nivel național a fost pozitivă” a arătat parlamentarul.

Potrivit acesteia, cauza nivelului de trai este lipsa unui management public local responsabil.

„USL trebuie să-şi asume responsabilitatea înşelării aşteptărilor sătmărenilor. Din 3 USL-işti trimişi cu votul sătmărenilor în Parlamentul României, azi mai e doar un USL-ist. Un USL-ist tare moale. Nici nu-l auzi vorbind în parlament”, a mai adăugat Andreea Paul. 

7 comentarii

 1. CCC Răspunde

  Salubrizarea in Negresti e 180 de lei pe an/familie. Adica 15 lei/luna. In Satu Mare e aproape dublu… poate va mai documentati. Deseurile din Negresti mai fac 75 km pana la Doba…. ale satmarenilor nu.

 2. pristanda Răspunde

  Salriu mediu redus cu 25 la suta .

 3. Alina Răspunde

  In sfarsit spune cineva si adevarul!

 4. bobota salajului Răspunde

  cum a luat sotul deputatei palatul cel frumos din bucuresti????
  dar contractele cele banoase???consiliera lui bok sa nu ridice piatra ..sa lasa pe altii ca ea e plina de bube in capp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.