Ultima actualizare: ieri, 21:18
Naţionale

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

calin popescu tariceanuFostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia, miercuri, din organizaţia PNL Sector 1. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora.

Fostul premier era membru fondator al partidului şi a deţinut funcţia de preşedinte între 2005 şi 2009.

Informaţia a fost confirmată şi de Tăriceanu, care a primit un răspuns negativ din partea lui Crin Antonescu în privinţa continuării USL.

De dimineaţă i-am dat un telefon lui Crin Antonescu în sensul celor declarate, să accepte reluarea discuţiilor cu primul ministru, în sensul continuării USL. Răspunsul său a fost unul negativ”, a spus Tăriceanu pentru Mediafax.

Alături de Cristian David, Radu Stroe şi Ioan Ghişe, Tăriceanu s-a numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegaţia Permanentă a PNL.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, fostul preşedinte PNL a declarat că „nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare”.

De asemenea, Tăriceanu a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, în încercarea de a păstra alianţa.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele luate în cadrul USL, faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important, susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României”, a spus fostul premier.

În urma declaraţiilor sale, liberalii l-au criticat pe Călin Popescu Tăriceanu, considerând că acesta „s-a autoexclus” din partid.

Sursa: antena3.ro

3 comentarii

  1. filip Răspunde

    mare importanta dati lui tariceanu si voi si dezinformatia…..la cel care a dat pe tava budapestei mostenirea romanului GOJDU…oare de ce tocmai lui si nu altuia? sa fie alianta sa cu rudos erno?>

  2. Liberal Răspunde

    da, el a scufundat si Titanicul!

  3. George17 Răspunde

    binea facut !! a scapat Romania de un incompetent !! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Naţionale
Nordul ţării rămâne fără autostrăzi. Flutur solicită o coaliție a parlamentarilor din cele șase județe

Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur cere parlamentarilor din judeţele din nordul ţării să facă eforturi astfel încât în strategia...

Închide