Ultima actualizare: azi, 10:23
Locale

Furt de energie electrică descoperit în Halmeu

furt-de-curentJandarmii  desfăşoară acţiuni  pe linia  prevenirii  şi combaterii  furtului de  energie electrică

Vineri, 21 februarie,  jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au participat în colaborare cu  angajaţi ai S.C. ELECTRICA S.A. la o acţiune comună pe linie de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică, în localitatea  Halmeu.

Cu acest prilej jandarmii împreună cu lucrătorii de la S.C. Electrica S.A. au constatat că  la un imobil se sustrage energie electrică  fără a fi contorizată. Astfel, s-a constatat că, prin intermediul unei instalaţii de ocolire a contorului electric, se sustrăgea energie electrică, fără a fi contorizată. 

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind Maria S., în vârstă de 60 de ani,  din Halmeu.

Sursa: IJJ Satu Mare

Pe numele celei în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de „furt de energie electrică”, faptă prevăzută şi sancţionată de  articolul  92 alin. 2, din Legea nr.123 din 10.07.2012  „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” şi art. 228 Cod Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Un sătmărean de 24 de ani este căutat de poliţişti

Poliţiştii sătmăreni desfăşoară activităţi pentru depistarea unui tânăr de 24 de ani, care a dispărut de la domiciliu în week-end....

Închide