Ultima actualizare: azi, 22:26

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 13 – Consultă specialiștii

casa de vis 13Construcția sau achiziția unei case implică nenumărate detalii de ordin tehnic și ingineresc și este necesar să le ai și pe acestea în vedere, după ce îți stabilești clar care sunt emoțiile și nevoile pe care vrei să ți le îndeplinească noua casă.

Însă, de cele mai multe ori, nu poți lua de unul singur decizii privind aceste aspecte pentru că nu ești suficient de informat și pregătit în domeniu.

Din acest motiv îți recomand să consulți specialiști (alte persoane decât dezvoltatorul tău sau agentul tău imobiliar) astfel încât să obții și păreri ale unui observator independent.

Începe mai întâi cu prietenii tăi și vezi dacă nu cumva printre aceștia se află deja una sau mai multe persoane cu care poți vorbi despre materialele de construcții, despre design, rezistență, etc.

Dacă nu regăsești specialiști în cercul tău de prieteni, roagă-i pe aceștia să îți ofere recomandări, dacă este posibil, cu privire la persoane care îți pot răspunde la întrebările pe care le ai.

În același timp, informează-te utilizând mijloacele pe care le ai la dispoziție, mai precis: Internetul. Poți căuta răspunsuri la întrebările tale sau poți căuta profesioniști care sunt recomandați de cât mai multe persoane.

Așa cum nu este bine să îți pui toate ouăle într-un singur coș, în același mod, este contraindicat să îți plasezi toată încrederea în 1-2 persoane care au un interes financiar major în situația respectivă.

Consultă un expert în construcții, un arhitect, un inginer de rezistență, un designer interior sau orice altă persoană care este bine recomandată și care te poate sfătui cu privire la achiziția pe care plănuiești să o faci.

”Paza bună trece primejdia rea.”

Mai bine să plătești o expertiză de câteva zeci de euro decât să plătești reparații ulterioare de mii de euro pentru că ai luat o decizie fără să fii suficient de bine informat.

Îmi dau seama că acest sfat necesită să îți aloci o cantitate importantă de timp și energie însă gândește-te la faptul că o casă reprezintă o investiție pe termen lung, de peste 20 de ani. Și merită să îți aloci câteva săptămâni pentru a te informa pentru ca mai apoi să trăieși fericit și liniștit cât mai multe decenii în căminul tău de vis.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.