Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

25 milioane lei pentru Satu Mare. Judeţul se transformă în şantier

mircea govor, adrian stefGuvernul Ponta, prin Ministerul Dezvoltării, a alocat județului Satu Mare suma de 25 milioane lei pentru realizarea unor investiții în comune. În Palatul Administrativ a avut loc astăzi semnarea contractelor de finanţare aferente listei obiectivelor de investiţii aprobată pentru finanţare pe anul 2014, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, participând președintele CJ, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor și primarii cu proiecte finanțate.

În  cuvântul său, Adrian Ștef a ținut să mulțumească premierului Victor Ponta și ministrului Liviu Dragnea pentru sprijinul acordat județului Satu Mare, subliniind că este cea mai mare sumă alocată vreodată județului.

Este un moment important pentru judeţul Satu Mare faptul că 25 milioane lei sunt alocaţi de către guvernul Ponta şi Ministerul Dezvoltării, sumă care vine în completarea celei de anul trecut, de 14 milioane. Sunt bani pentru continuarea și finalizarea unor lucrări dar şi pentru unele noi. Avem o listă lungă de investiţii care va transforma judeţul Satu Mare într-un şantier. Niciodată n-au mai venit atâţia bani în judeţul Satu Mare. Dacă vom fi campioni la absorbţia fondurilor vor veni şi alocări noi”, a spus Ştef.

La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor, a le-a solicitat primarilor să cheltuiască banii până în luna iunie, dând asigurări că suma va fi dublată dacă lucrările la care s-au angajat vor fi finalizate.

Insist ca până în iunie să fie consumaţi. Atunci intră etapa a doua, sper că suma se va dubla, primul pas este ca primarii să consume banii, firmele să facă lucrări. Este meritul premierului Ponta și a ministrului Dragnea, au fost atenți cu județul Satu Mare. Suntem în față la banii alocați, nu ne rămâne decât să muncim, să vadă oamenii că ne mișcăm. Până în 2016 când se încheie mandatul șantierele vor prinde contur, județul Satu Mare se va schimba. Urmează modernizări de drumuri județene, foarte multe. Viitorul sună bine pentru judeţul Satu Mare, din punct de vedere al investiţiilor sună foarte bine”, a declarat Govor.

 Contractele de finanţare sunt încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Judeţul Satu Mare, precum şi între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Unităţile Administrativ Teritoriale.

Întreg  judeţului Satu Mare i-a fost alocată suma de 25.000.000,00 lei, din care pentru investiţii în derulare  10.344.117,72 lei, iar pentru investiţii noi 14.655.882,28 lei.

Semnare contract de finantare intre PNDL+CJ+Primarii (42)

 

Obiectivele finanţate din suma de 10.344.117,72, alocată pentru lucrări în continuare sunt următoarele:

1. Judeţul Satu Mare: – ,,Pod pe DJ 195 C, km 10+905 peste râul Crasna la Domăneşti ”, suma alocată 2.000.000 lei;

                                  – ,,Podeţ dalat peste Valea Ciora în comuna Târşolţ pe DJ 109K, km 14+251”,suma alocată 285.615,28 lei;

                                  – ,,Pod km 29+031 – Turt, peste râul Turţ în comuna Turţ”, suma alocată 840.383,77 lei.

2.Comuna Bixad: ,,Alimentare cu apa potabilă în loc. Boinești, Trip și Bixad, canalizare ape uzate și stația de epurare în loc. Boinești, Trip și Bixad”, suma alocată 500.000 lei;

3.Comuna Beltiug: ,,Alimentare  cu apă comuna Beltiug, sat Beltiug”, suma alocată 125.400 lei;

4.Comuna Vama: ,,Consolidare terasamente pentru priza  de captare a apei pentru alimentare cu apă comuna Vama”, suma alocată 140.000 lei;

5.Comuna Certeze:  ,,Reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Certeze”, suma alocată 697.000 lei;

6. Comuna Gherţa Mică: ,,Reţea de canalizare şi staţie de epurare în localitatea Gherţa Mică”, suma alocată 594.860 lei;

7.Comuna Supur: ,,Canalizare menajeră şi staţie de epurare pentru localităţile Supuru de Jos, Dobra, Hurezu Mare”, suma alocată 798.553,21 lei;                       

8. Comuna Turţ: ,,Reţea de canalizare şi staţie de epurare în localitatea Turţ, judeţul Satu Mare”, suma alocată 702.819,83 lei;

9.Comuna Turulung: ,,Modernizare DC 7 Turulung-Gherţa Mare”, suma alocată 356.840 lei;

10.Comuna Călineşti Oaş: ,,Modernizare drum comunal DC80 Coca-Păşunea Mare”, suma alocată 777.567,63 lei;

11.Comuna Craidorolţ: ,,Asfaltare drum DC141 Eriu Sâncrai-Satu Mic-Mihăieni”, suma alocată 1.000.000 lei;

12. Comuna Săuca: ,,Modernizare drum comunal DC39 Săuca-Chisău-Chereuşa”, suma alocată 1.125.078 lei;

13. Comuna Valea Vinului: ,,Modernizare şi reabilitare drum comunal DC 22 Valea Vinului”, suma alocată 400.000 lei.

18 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Excelent! inca 25 de milioane de lei pentru TEHNIC ASIST SRL Botosani inca un comision pentru familia Govor!!!!

 2. Erdei Dorel Răspunde

  Nu poti sa nu apreciezi!

 3. Ciprian Răspunde

  Demisia de onoare sau macar renunatati la salarii ca si asa traiti din comisioane! Govor poate da cursuri despre cum sa santajezi mai bine, deja clienti are, se zvoneste ca viceprimarita Papici e tinuta in functie numai daca liderii PNL se vor suci si se vor delimita de Crin Antonescu, ca asa e ordinul de la Bucuresti iar Govor executa!

 4. Erdei Dorel Răspunde

  Situatia nu va putea fi contrazisa de nimen daca santierele or sa apara nu in 2015 la sfarsit ci mai repede!

 5. Erdei Dorel Răspunde

  Asa-i de greu sa pui un nume pe un comentariu? Poti avea orice apartenenta politica, orice functie, intr-o tara civilizata nu o sa inteleg de ce disputele se poarta dupa colt, fiindca asa se zice ca daca tragi cu un pistol cu teava boanta iti explodeaza intre ochi!

 6. sas Răspunde

  PNL pe cale de disparitie avem presidinte de CJ, primari doar in functii de marionete fara nici o putee de decizie,,dicteaza, PSD

 7. doru Răspunde

  Fratilor, astea sint proiecte facute de primarii, consiliul judetean nu are nici un merit, doar se lauda crezind ca toti sintem prosti.

 8. Lorand Răspunde

  Vorba lui taicameu, PSD-ul face legea in acest moment in judetul Satu Mare. PNL-ul si Adi Stef sunt doar niste marionete a PSD-ului!!!!

  UDMRul este doar de umplutura si moare de ciuda de cele intamplate in judet!

 9. marius Răspunde

  Indiferent de ce spun toţi nici un politician din satu mare nu a avut aşa realizări.Atâta timp cât avem drumuri,canalizari şi reţele de apă,ce conteza …bine că se fac.

 10. Vasile Răspunde

  Si la aceasta stire care aduce ceva extraordinar pentru Satu Mare exista contestatari. Fratilor, cantati la alta masa. Vin bani multi pentru dezvoltare, lucru care nu s-a mai intamplat in judetul asta de foarte mult, mult timp. Sa comentezi si la stirea asta in mod negativ mi se pare penibil.

 11. alava Răspunde

  degeaba , pentru orasul SM, pentru traficul rutier,parcuri, amenajari N.I.M.I.C.A.
  defapt orasul apartine de primarie ?!?!
  Iar la urma, la sate se stie cum se fura.

 12. Erdei Dorel Răspunde

  Poater ar fi mai bine pentru o evaluare corecta sa fie apreciati oamenii pentru realizari sinu partidele. Si printre oameni, cei cu initiativa, altfel, exista riscul ca meritele sa fie deturnate si asumate de unii sau de altii. Aici n-am sa spun decat ca discursul lui Basescu de ieri este relevant! Unii doar fura imagine, folosindu-se de asocierea cu altii care incearca sa profite pe toate liniile.

  • satmarean Răspunde

   Apreciez punctul dumneavoastra de vedere, domnule Erdei Dorel! De asemenea, sunt impresionat de modul in care un angajat al Consiliului Judetean, desi liberal,daca nu ma insel, ce nu a primit nicio recompensa politica, pune accentul pe calitatea de om. Pacat ca penelisti ca dumneata nu au fost promovati in functii importante, preferand, in schimb, promovarea amantelor, prietenilor de familie, pupincuristilor, incompetentilor. PNL e un partid compromis din cauza acestei politici distructive, aspect confirmat de toate sondajele de opinie din ultimul timp.

 13. Dani Răspunde

  acesti bani doar pentru sate si comune…dar pentru moderniarea orasului Satu Mare? al trei-lea pod?. ptr. ce se i-a bani de parcari in cartiere?

 14. stefan Răspunde

  alo, gasca de analfabeti! Banii trebuie cheltuiti. A consuma, comsumatie era acolo la bordelul ,,La Mircea!

 15. satmarean Răspunde

  Da centura? Da drum de ocolire? Da aeroport? Da pod?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.