Ultima actualizare: azi, 10:28
Locale

Consilierii UDMR consideră că managementul CSM-ului este unul defectuos

Sedinta Consiliul Local (7)Managementul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare  a fost criticat de consilierii locali UDMR, în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local, pe Ordinea de zi aflându-se rectificarea Bugetului local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2014.

La punctul privind majorarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, consilierii UDMR susțin că managementul CSM-ului este unul defectuos pentru că în luna ianuarie s-a aprobat un buget general al CSM-ului, acum se cer alți bani iar bugetul general încă nu este împărțit pe secții.

Consilierul local Magyar Lorand susține că managementul clubului sportiv sătmărean este unul defectuos, având în vedere că se solicită modificări bugetare pentru plata unor chirii acestea nefiind trecute inițial în bugetul clubului. Acesta a atras atenția și asupra faptului că anumite contracte și convenții încheiate pentru locuințele sportivelor de anul trecut nu sunt înregistrate în bugetul CSM-ului.

Modificările bugetare care se solicită pentru chirii s-a uitat să fie trecute în bugetul clubului. Facem referire la cheltuielile care nu s-au născut azi sau ieri. Sunt anumite contracte sau convenții încheiate de anul trecut  pentru locuințele sportivelor care nu sunt înregistrate în bugetul clubului și nici convenția semnată de către președinte, conform căreia clubul trebuie să contribuie în proporție de 80% la cheltuielile săli LPS”, a declarat Magyar Lorand.

Magyar Lorand a precizat că deciziile CSM-ului sunt luate după bunul plac al președintelui Valeriu Neagu, fără aprobarea Comitetului Director, acesta fiind de fapt neconvocat la vreo ședință.

Sedinta Consiliul Local (19)Noi am aflat din presă că mandatul antrenorului de baschet s-a prelungit, nu avem priorități și un buget pe secție aprobat, clubul funcționează fără rezultate și priorități. Am ajuns la un buget de 2.500.000 lei și trebuie să decidem împreună pe ce se cheltuie banul public”, a mai afirmat Magyar Lorand.

Viceprimarul Marcela Papici le-a răspuns consilierilor UDMR, afirmând că-și asumă vina neconvocării Comitetului Director al CSM-ului în scris.

La începutul acestei luni am solicitat președintelui întocmirea execuției bugetare pe secții, deoarece în luna ianuarie au apărut niște neclarități pe secția de judo, fapt care a dus la aprobarea bugetului general al CSM-ului și nu pe secții. În egală măsură trebuia să sesizăm și noi că în acel buget nu au fost cuprinse cheltuielile materiale și ar fi fost o observație bine venită din partea celor care au o vechime în consiliu”, a declarat Marcela Papici.

Aceasta a precizat consilierilor că în această lună se va convoca în scris ședința Comitetul Director și a recunoscut că într-adevăr sunt propuneri venite fără avizul comitetului.

De asemenea, consilierul Gergo Butka dorește ca toți cei care solicită rectificări bugetare să vină în fața consilierilor locali și să-și argumenteze cererea.

Cererea inițială a CSM-ului a fost în valoare de 220.000 lei, iar Comisia de buget a propus rectificarea bugetului cu 100.000 lei.

S-au alocat 4.300.000 pentru reparații străzi, iar consilierii UDMR au solicitat numirea unei comisii formată din consilieri locali care să decidă prioritățile pentru reparații.

În același proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară, s-a propus diminuarea bugetului la SC Transurban cu 400.000 lei. Comisia de buget nu a aprobat această propunere, diminuând bugetului cu 150.000 lei.

Rectificarea Bugetului local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2014, a fost aprobat de consilierii locali cu toate modificările propuse de comisii.

14 comentarii

 1. Ciprian Răspunde

  Deci sa va spun cum stau lucrurile, Coica nu a fost la sedinta ca e plecat in Germania, bun, nu ar fi o noutate asta, ca el va intra in istoria Satmarului ca primarul care a vizitat Europa cu bani publici, chestia e macar sa vedem ceva rezultat insa o sa mai curga apa multa in Somes. Faptul ca a dat 10 miliarde RON la Florisal pt iarna ,,grea,, de o saptamana din oras e legata de faptul ca e protejat de DNA prin Florisal via Puscas-Ioan Rus – Ponta. Ca a psu oameni incompetenti la locurile caldute din Primarie nu e o noutate nici asta, ala de la CSM profu de educatie fizica fost director parca la CFR liceul e prost de da in gropi, dar a fost singurul care a avut tupeul sa il infrunte pe Valer Marian intr-o sedinta. Alte noutati de prin Satmar, ce sa zic, vin vremuri grele ca Pacurar vrea sa vinda hotelul restaurant Poesis, ziarul nu, ca ii merge bine, ca ,,numa,, 100 milioane lei vechi a primit de la Horatiu Bonea cel cu scandalul carnii de pui, ca sa dea pe prima pagina ca el nu e numa asa un martor nu e de vina cu nimic. Si din ciclul relatii de partid, la Prefectura merge blonda de la stirile NV TV, nu de alta dar nu degeaba a intrat si ea in PSD, ca doar e la moda, a facut-o si mai sexi consiliera Manuela. In rest…tot asa. Seara buna 🙂

 2. Ciprian Răspunde

  Era sa uit, nu uitati ca dottore Ratiu e omul lui Govor si Florisal, deci PDL cand va veni campania electorala sa aminteasca ca a votat prelungirea contractului Florisal, ca de aia avem un oras prafuit 🙂

 3. Adrian Răspunde

  Babut se plimba azi cu jeepul BMW (SM..MAM nr.inmatriculare) ce apartine bossilor de la Tehnic Asist, amici cu Govor. Sa mai zica lumea ca nu se face ,,economie,, la Primarie.

 4. sm Răspunde

  Docttore Ratiu este singurul din consiliu care le inchide gura PSD-istilor,are sprijinul oamenilor care se plang de nepriceperea lui Coica ,urmariti si sedinta de astazi unde a spus lucrurilor pe nume.
  Ratiu nu este omul nimanui are suficienti bani di influenta sa nu se lase manipulat,iar contractul cu Florisalul a fost votat de PSD si UDMR.
  Bravo Ratiu esti un tanar de perspectiva.

 5. sm Răspunde

  Daca Ratiu respecta oameni ca D-l Govor sau D-Puscas nu inseamna ca este omul. lor..

 6. Satmarean Răspunde

  vai ce situatie jenanta pentru echipa Dottore Coica, consilierii PNL si UDMR v-au facut praf!!!

  • andrei Răspunde

   ce asteptai?
   Papici-Albu-Maskulic-Butka-Lang-Magyar
   vs.
   Coica-Roca-Fanea-Manuela-Iura
   oare intr-o dezbatere cine ar castiga?

   trebuie sa recunoastem consilierii USL-PSD sint foarte slabi astazi s-a vazut foarte clar

 7. Ciprian Răspunde

  Sa nu uitam ca si Ratiu a votat prelungirea Florisal!

 8. satmareanca Răspunde

  Dr Ratiu i-a facut praf pe Fanea si pe Ghighi Pop,au ramas muti fara replica,urmariti la Nord. Vest tv,
  BRAVO DOCTORE RATIU ESTI LOKAL KOMBAT….

 9. cetatean roman Răspunde

  Cum sa vina in 2016 PSD-ul sa ceara voturi cand Coica isi bate jocde Satmaf,orasul arata groaznic,mizerie peste tot,incentru se darama cladirile ,primaria este nefunctionala,drumutile distruse ,lucrarile care si fac pe bani multi sunt de proasta calitate,totul arata cenusiu,
  In posturi cheie Coica a angajat oameni incapabili si dezinteresati sa faca treaba…

 10. satmareanu Răspunde

  psd+udmr=JALE

 11. satmarean Răspunde

  psd+udmr+pnl = JALE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Teatrul de Nord: Premiera Yom Kippur (Ziua Iertării), duminică de la ora 19:00

Duminică 30 martie, ora 19.00, la Casa de Cultură - Sala Mare va avea loc premiera spectacolului Yom Kippur (Ziua...

Închide