Ultima actualizare: azi, 23:01
Locale

Judeţul Satu Mare colaborează în domeniul sănătăţii cu Austria de Jos

Adrian StefPreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef s-a întâlnit sâmbătă, 22 martie 2014 cu Hugo Rafael de Vlaminck, specialist în domeniul economic la fundaţia din Herzogenburg şi Dürstein şi Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale  în localitatea Dürnstein.

Adrian Ştef a avut plăcerea să îl întâlnească pe Hugo Rafael de Vlaminck, directorul economic al complexului de mănăstiri din Dürstein, cel care de douăzeci de ani, prin intermediul Caritas Tăşnad, Caritas Satu Mare şi Centrul Medical West Medica Satu Mare, ajută spitalele sătmărene, în special Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare cu paturi, instrumentar necesar, maşini pentru intervenţie, etc. În timpul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean şi-a putut forma o impresie şi o viziune mai clară asupra activităţilor pe care aceştia le desfăşoară în judeţul Satu Mare, în spitalele din Satu Mare şi Tăşnad, dar şi spre binele tuturor locuitorilor din zona Tăşnadului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a cunoscut-o cu această ocazie pe doamna Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale  în localitatea Dürnstein cu care a discutat despre o viitoare colaborare între Austria de Jos şi judeţul Satu Mare, având resorturi asemănătoare, în special în sănătate, pentru ajutarea caselor de copii şi bătrăni, în învăţământ şi alte domenii. Doamna ministru a acceptat invitaţia domnului Adrian Ştef de a participa la Ziua Judeţului Satu Mare pentru a discuta mai multe amănunte despre modul şi domeniile în care putem colabora şi putem face schimb de experienţă.

Adrian Stef2

La întrevedere a fost prezent şi prelatul K.R. Maximilian Sfürnsinn, director al mănăstiri din Herzogenburg. Din delegaţia sătmăreană au făcut parte şi domnul Cristian Moldovan, director Promat Comimpex SRL Tăşnad, ing. Lukacs Alexandru şi Czier Tiberiu, directorul Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad.

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare le mulţumeşte şi pe această cale domnului Hugo Rafael de Vlaminck pentru mijlocirea acestor relaţii, ajutoarelor date şi tot sprijinul de care se bucură judeţul Satu Mare în Herzogenburg şi Dürstein, doamnei dr. Szabo Vera, tăşnădeanca care a asigurat buna desfăşurare a întâlnirii şi domnului Czier Tiberiu care a făcut posibilă întrevederea.

Între Consiliul Judeţean Satu Mare şi Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad există o colaborare mai veche. În Tăşnad, Căminul de zi pentru seniori s-a extins în urma donaţiei unui teren de către Consiliul Judeţean Satu Mare şi prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare se plătesc salariile a două persoane care îngrijesc seniorii.

Sursa: Consiliul Județean

2 comentarii

  1. dinu Răspunde

    Ce tare pagina de Feecbook Detectivul satmarean foarte tare

  2. dan Răspunde

    Am vazut foarte faina pagina Detectivul Satmarean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Colectarea deșeurilor vegetale se prelungește până în 5 aprilie

Perioada de colectare a deşeurilor vegetale din curţile şi grădinile caselor se prelungeşte până în data de 05.04.2014. Colectarea acestora...

Închide