Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Maria Grapini: Satu Mare ocupă locul 29 ca oraș atractiv pentru investiții

 dezbatere Maria Grapini (55)Dezbaterea “Economia sătmăreană – perspective pozitive” a avut loc astăzi la Casa Schwab, eveniment organizat de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean și Primăria municipiului Satu Mare. Scopul acestei dezbateri a fost de a pune față în față reprezentanții mediului de afaceri din Satu Mare cu aleșii locali, administrația locală și centrală pe tema economiei naționale.

La întâlnire au participat numeroși oameni de afaceri și primari din județul Satu Mare, evenimentul fiind onorat și de prezența fostului ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijloci, mediu de afaceri și turism în Guvernul Victor Ponta II , deputat Maria Grapini, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Anca Laura Ionescu, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, deputații sătmăreni Erdei D. Istvan și Kereskenyi Gabor.

Maria Grapini a prezentat un mic raport de activitate din perioada în care a ocupat fotoliul de ministru, specificând că economia națională a înregistrat o creștere a numărului de investiții, a exporturilor și a bugetului consolidat.

Aceasta a inițiat o serie de măsuri și ordonanțe pentru încurajarea mediului de afaceri, îmbunătățirea actului administrativ, alternative de finanțare și credite pentru investiții acordate IMM-urilor.

„Dumneavoastră ca județ și ca oraș vă clasați, în ultimele situații după Forbes, în special municipiul Satu Mare este al 29-lea oraș atractiv pentru investiții, pentru business. Nu sunteți în primele 10 dar sunteți pe locul 29, ceea ce înseamnă că administrația locală și parlamentari dvs. trebuie să accelereze acum promovarea pentru a crește. Geografic aveți niște avantaje, având 72% din suprafața județului cu teren agricol iar în perioada 2014-2020 trebuie profitat de fondurile Uniuni Europene pentru agricultură”, a declarat Maria Grapini.

La finalul întâlniri a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri  între oamenii de afaceri sătmăreni și Maria Grapini. Reprezentanții mediului de afaceri au adus în discuție problema finanțărilor pentru IMM-uri, a creditelor bancare, aceștia  considerându-se „la discreția băncilor”. Prin legea IMM-urilor care a trecut de Senat și se află la Camera Deputaților se va reglementa o serie de lucruri importante pentru ajutorarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.