Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Podoabe din perioada neolitică la Muzeul Județean

expozitie podoabe neolitic (46)Muzeul Județean Satu Mare a prezentat astăzi expoziția „Podoabe de-a lungul istoriei” cu simboluri ale frumuseţii şi însemne ale puterii, un omagiu adus strădaniilor depuse de om în cursul evoluţiei sale, pentru a-şi exprima, prin mijloacele de care dispunea, dorinţa de frumos.

Expoziția a fost deschisă de către Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Liviu Marta și  prezentată de organizatorii Cristian Virac  și Diana Iager , iar ca și invitat de onoare a fost viceprimarul Marcela Papici.

Am dedicat doamnelor o expoziție cu podoabe, chiar dacă acestea sunt purtate atât de femei cât și de bărbați, însă majoritatea predomină portul feminin. Sunt piese de valoare din muzeul nostru și a Muzeului de Istorie și Artă Zalău”, a declarat Liviu Marta

Publicul sătmărean  a admirat o paletă largă de podoabe şi accesorii vestimentare, datând din perioada neolitică până în zilele noastre: brățări, nasturi, șirag de mărgele din sticlă, inele din bronz și os, coliere din marmură, pandantiv de scoică, broderie din argint aurit, ace de păr din bronz și ceasuri de buzunar bărbătești cât și zgărzi, clopuri și straițe din zona Oașului.

Podoabele au fost și rămân o componentă de stil și în anii ce vor urma, exprimând statutul social și identitar al oricărei persoane.

Viceprimarul Marcela Papici a felicitat organizatorii acestei expoziții,  punctând faptul că pentru frumusețea unei femei este importantă bijuteria .

Expoziția poate fi admirată de către sătmăreni, până la sfârșitul luni martie.

2 comentarii

  1. alex Răspunde

    Daca aceasta este o expozitie…atunci eu sint Papa la Roma.

  2. Liberal Răspunde

    A intrat papitoaica in campanie pentru colegiul 2?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.