Ultima actualizare: ieri, 22:51
Locale

Sătmărenii au sărbătorit Ora Pământului

earth hour (1)Sătmărenii au participat la o acțiune demonstrativă cu o serie de programe artistice pregătite de  Asociaţia ACT 4U, cu ocazia evenimentului ”Ora Pământului”.

Asociaţia ACT 4U, participantă anul acesta la Competiţia pentru Capitala Earth Hour România, a pregătit o serie de concerte acustice, picturi pe faţă, expoziţii foto cu tematică ecologică si alte activităţi pentru comunitatea sătmăreană.

În intervalul orar 20:30-21:30 s-a sistat iluminatul public în zona Pietonală Coposu – Piața 25 Octombrie, moment în care sătmărenii și-au desfășurat programele artistice pregătite pentru acest eveniment. Aceștia au aprins torțe și au lansat lampioane biodegradabile.

La eveniment au participat și sărbătorit alături de sătmăreni, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, viceprimarul Radu Roca, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Elisabeta Bekessy  și Tineretul Național Liberal. Aceștia au subliniat importanța acestui moment în care prețuim planeta.

”Este foarte important acest moment atât pentru noi cât și pentru natură, care dă semne că este supărată pe noi, iar noi trebuie să ne gândim la mai multe acțiuni care nu numai dau semnal ci și fac ceva concret pentru mediul înconjurător”, a declarat Adrian Ștef.

Județul Satu Mare și-a propus să planteze cât mai mulți puieți și arbori pe vechile gropi neecologice.

Organizația Tineretul Național Liberal a luat parte la această demonstrație, încântând  publicul sătmărean prin numărul mare de participanți, având fiecare câte o făclie aprinsă în mână.

Satu Mare a fost înscris anul acesta în marea competiţie de către Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Asociaţia ACT 4U care au pregătit un program divers pentru susţinerea campaniei.
Pentru a creşte şansele de a câştiga titlul de ,,Capitala Earth Hour 2014” licee precum Colegiul Ioan Slavici, Doamna Stanca, Mihai Eminescu, Eliza Zamfirescu şi Nicolae Steindhart s-au implicat cu un program vast de activităţi prin: expoziţii de picturi pe sticlă cu teme ecologice, coafuri din deşeuri reciclabile, proiecţii de filme, machete, lecţii de astronomie şi astrofizică, sesiuni de informare, campanie de informare cu privire la importanţa conservării mediului, buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservării mediului, obiecte de artă din materiale reciclabile etc. 
”Noi la nivel de primărie împreună cu alte municipii din județ, participăm la Competiția Capitala Earth Hour România 2014, prin diferite acțiuni pe care le-am început săptămâna trecută împreună cu diferite unități din învățământ. Am organizat diferite proiecte cu teme de ecologizare și informare a cetățenilor astfel încât să putem dobândi în acest an acest premiu, Capitala Earth Haour”, a declarat viceprimarul Radu Roca

La finalul concursului, oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie, va câştiga titlul de Capitală Earth Hour. Câștigătorii vor fi anunţaţi în data de 15 aprilie.

5 comentarii

 1. adam Răspunde

  duminica de la ora 18 era aprins tot iluminatul public in oras desi soarele a stralucit pana aproape de ora 8!!!!!!! atata incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huoooooooooooooooooo. si apoi ei sarbatoresc ora pamantului!!!!!!!!!!!!!!

 2. traian Răspunde

  adi asta-i flacara democratiei a lui basescu???

 3. radu Răspunde

  faceti reclama la BANCA ??? super eveniment super poza, ora pamintului si ditamai BANCA lumineaza…..

 4. Fuctionar public Răspunde

  Vedeti cine e in poza linga Adi minune ………….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Olimpia Satu Mare a învins CSM Râmnicu Vâlcea

Olimpia Satu Mare a disputat sâmbătă, pe teren propriu, meciul etapei a XIX-a a Ligii a II-a, Seria II la...

Închide