Ultima actualizare: azi, 16:08
Locale

Ţigări de contrabandă confiscate, în valoare de 130.000 lei

tigari contrabandaÎn ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acţiunilor, au fost depistaţi patru cetăţeni români, care încercau să transporte şi ulterior să comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România, peste 20.000 pachete de ţigări în valoare de peste 130.000 de lei.

În data de 21.03.2014, în jurul orei 17.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au descoperit abandonate într-o pădure din apropierea frontierei de stat 42 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

Coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 21.000 pachete în valoare de peste 94.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot ieri, 22 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, condus de Ioan B., de 35 ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în locaşuri special amenajate, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care bărbatul precum şi autoturismul au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, în maşină au fost descoperite 3.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.400 lei, pe care bărbatul intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România..

Persoana în cauză este cercetată de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Marș pentru Viață: România plânge pruncii avortați

”Marș pentru Viață” a fost o acțiune care s-a desfășurat astăzi în fața Muzeului Județean de Istorie Satu Mare, urmându-se...

Închide