Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Viceprimarul comunei Călineşti Oaş: Primarul a propus premierea unor persoane decedate de 10 ani!

dinu birtocViceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, solicită autorităţilor judeţene să ia măsuri pentru demiterea primarului Gheorghe Copil, acuzându-l de o nouă serie de ilegalităţi.

Birtoc a explicat într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul PDL Satu Mare, că primarul a convocat o şedinţă de Consiliu Local, dar când a văzut că aleşii săi sunt în minoritate nu s-a mai prezentat la întâlnire nici el şi nici secretarul comunei. Totodată, niciun alt angajat din aparatul primarului nu le-a oferit asistenţă juridică în timpul şedinţei pentru redactarea procesului verbal.

Un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi care a născut discuţii a fost cel cu privire la premierea persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Viceprimarul susţine că pe listă sunt cinci persoane decedate în urmă cu 5-10 ani  şi că ar mai fi încă 30 în aceeaşi situaţie. Proiectul prevede premierea cu o sumă de 500 de lei a cuplurilor care au 50 de ani de căsnicie şi cu 250 de lei a persoanelor singure care s-au căsătorit în urmă cu o jumătate de veac.

Dinu Birtoc a dar şi câteva exemple ale unor cunoscuţi.

Cer public domnilor de la judeţ să ia măsuri de demitere a primarului, este incapabil să conducă. Nu ştim unde să mai apelăm”, a spus Birtoc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.