Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Vincze Lorant, candidat UDMR pentru un loc de europarlamentar, la Satu Mare

Vincze Lorant, Nagy SzabolcsCandidatul de pe locul trei pe lista UDMR pentru Parlamentul European, Vincze Lorant, secretar general responsabil cu imaginea uniunii, efectuează astăzi o vizită de lucru în Satu Mare, având o întâlnire informală cu conducerea filialei judeţene a partidului. Programul său a mai inclus o întâlnire cu reprezentanţii bisericilor şi participarea la un forum deschis pe probleme actuale de politică naţională dar şi locală. Acesta a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele executiv al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, prezentându-şi câteva din viziunile sale cu privire la politicile Parlamentului European.

În opinia lui Vincze Lorant, este nevoie de realizarea unui cadru la nivelul întregii Uniuni Europene cu standardele minimale care să garanteze drepturile minorităților existente și să permită însușirea bunelor practici din unele țări. În diferitele țări minoritățile și-au câștigat drepturi individuale, părerea candidatului fiind că este nevoie și de câștigarea unor drepturi colective, pentru luarea unor decizii care privesc interesele comunităților.

Printre temele care necesită o atenție mai deosebită, Vincze Lorant consideră că se află sprijinirea agriculturii și dezvoltării rurale, în special în Transilvania, dar și a infrastructurii și turismului.

În privința șanselor de a obține un mandat de europarlamentar în condițiile în care UDMR are în momentul de față două posturi ocupate, Vincze Lorant consideră că acestea sunt mari, având în vedere că minoritatea maghiară reprezintă 6,5% din populație și nu mai sunt alți candidați din partea acestei minorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.