Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Finanțele sătmărene sunt pe locul I pe regiune și locul IV la nivel național, la încasări

Mircea Ardelean, Dana Godja (3)Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP) a depășit încasările pe trimestrul I cu 6,45% respectiv 14,9 milioane lei. Suma totală a încasărilor pe trimestrul I este 254,8 milioane lei, fapt ce situează orașul pe locul I la nivel de regiune și locul IV la nivel național.

Directorul AJFP Satu Mare, Mircea Ardelean a declarat că în trimestrul acesta au reușit să scadă arieratele de la 128 milioane lei la 108 milioane lei.

Activitatea Inspecției Fiscale a raportat pe trimestrul I 467 de acțiuni de inspecție fiscală din care 359 de inspecții fiscale generale și parțiale, efectuate de 59 de inspectori.

În urma acestor inspecții, au fost stabilite obligații suplimentare în suma de 11.838.426 lei din care amenzi contravenționale de 42.400 lei și transmise 13 sesizări penale către organele abilitate pentru prejudicii prezumtive totale în suma de 27.342.122 lei.

Raportul pe trimestrul I privind Taxa de Poluare, prezintă încasări din taxa auto în valoare de 2,1 milioane lei iar 3,1 milioane lei bani restituiți pentru taxa de poluare. Din 2589 de dosare privind cereri de restituire taxa auto, 2115 au fost soluționate iar 474 sunt în curs de soluționare.

Restituirea taxei de poluare este suspendată până va intra în vigoare noua hotărâre de guvern privind noile instrucțiuni pentru această restituire. După această hotărâre restituirea se va face eșalonat pe o perioadă de 5 ani respectiv 20% pentru fiecare an.

Plata pentru salariile profesorilor câștigate în instanță se va face începând cu semestrul II și numai 65% din sumă va fi restituită acestora.

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    …da locul 1 ,respectiv 4 la FRAIERI. NU ar trebui nimeni sa plateasca nimic ,pana cand guvernul nu arata respect fata de banul public si fata de contribuabili.Sunt unul care ma intreb UNDE se duc banii mei,banii nostrii,ca nu se vede nimic in viata noastra in sensul bun. Platim ca fraierii tot felul de taxe si impozite,bani munciti cu sudoare, iar cei de la stat se lafaie in salarii, lux,masini, excursii etc. Ex; banii din rovinete,banii din accize tigari,alcool,carburanti,tva etc UNDE se duc, deoarece se aduna sume fabuloase,iar viata de zi de zi a romanilor se degradeaza. Eu NU mai platesc.

  2. dudu Răspunde

    va laudati cu cozile la care sta “pulimea” sa plateasca si voi, desteptii, incasati primele. care este contributia voastra inafara de a tine lumea la ghisee ?! Ati umblat cumva din poarta -n poarta sa adunati banii? E tara prostilor care mor la coada pentru plata taxelor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.