Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

Percheziții la o firmă de înmatriculări din Satu Mare

DIICOT1Mai multe perchiziții au avut loc în această dimineață la sediul unei firme și domiciliile unor suspecți din județul Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic cu mașini de lux. Din grupare fac parte 34 persoane, 5 italieni, un belgian şi restul români.

Mașinile de lux sunt furate din Italia și vândute în România la prețuri mult mai mici. Acțiunea procurorilor DIICOT Pitești vizează mai multe județe, iar în Satu Mare au fost realizate trei percheziții.

Până în prezent au fost emise 22 de mandate de aducere, iar o persoană de la o firmă de înmatriculări situată pe str. Petofi Sandor din municipiul Satu Mare a fost ridicată și dusă la audieri în Pitești.

Perchezițiile au fost efectuate atât în municipiul Satu Mare cât și în unele localități din județ.

Comunicatul DIICOT:

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul  Teritorial Piteşti,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate, Satu Mare,  Bistriţa Năsăud, Sibiu, Vâlcea şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş  au efectuat 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Satu Mare, Sibiu, Vâlcea şi Bistriţa Năsăud în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 34 de persoane, structurată pe două paliere, specializată în infracţiuni de înşelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

           În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011, membrii grupării, cetăţeni români, italieni şi bulgari au constituit un grup infracţional având ca obiectiv introducerea în ţară a unor autoturisme de lux din următoarele categorii: AUDI Q5, AUDI Q7, BMW X5, BMW X6, RANGE ROVER SPORT, PORSCHE CAYENNE, FORD MONDEO, INFINITI 451H, MERCEDES, LAND ROVER EVOQUE şi BMW 320. 

           Astfel, o parte din membrii grupării aveau rolul de a introduce pe teritoriul  României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind sustrase, acestea fiind ulterior  comercializate de către liderul grupării.

           Referitor la cel de al doilea palier, există suspiciuni că membrii grupării aveau rolul de a introduce  pe teritoriul României autovehiculele care făceau obiectul unor  contracte de închiriere în Italia şi care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către  liderul grupului, prin intermediul mai multor complici.

            Ulterior comercializării lor în România către cumpărători de bună credinţă,  titularii contractelor de închiriere înscenau furtul acestora.

           Există suspiciuni că membrii grupării falsificau contractele de vânzare – cumpărare şi facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

          Autovehiculele astfel introduse erau preluate de către liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie, obţinea omologarea autovehiculelor de la reprezentanţele Registrului Auto Român.

          Au fost identificate  31 de autoturisme de lux care au fost comercializate la un preţ total de 1 000 000 de euro, însă valoarea lor de piaţă reprezintă dublul acestei sume.

          La sediul D.I.I.C.O.T – ST Piteşti urmează să fie audiate 24 persoane urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză.

          Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia Generală Anticorupţie.

           Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

 

Un comentariu

  1. bom bom Răspunde

    sa ma pis pe iei dicoti si pe fam lor .sami bag pl… an serviciul roman de informatii . astia fac numai ce vreau iei ce trebe nuu ca acolo nau acces .bomba trebe pus la astia frate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Finanțele sătmărene sunt pe locul I pe regiune și locul IV la nivel național, la încasări

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP) a depășit încasările pe trimestrul I cu 6,45% respectiv 14,9 milioane lei....

Închide