Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

PDL vrea referendum pentru schimbarea primarului din Viile Satu Mare

David DanielFostul primar al comunei Viile Satu Mare, Daniel David, preşedinte al organizaţiei locale PDL doreşte organizarea unui referendum pentru schimbarea primarului UDMR Szucs Szabolcs, pe motiv că a comis mai multe abuzuri.

Daniel David a afirmat că în comună drumurile sunt într-o starea foarte proastă, cum n-au mai fost de multă vreme, proiectul implementat pe măsura 322 în valoare de 2,5 milioane euro nu este finalizat nici astăzi, cu toate că în vara anului trecut era terminat în proporţie de 95% şi s-au impus penalităţi în valoare de 14.000 de lei. De asemenea, fostul primar reclamă că problemele de fond funciar s-au acutizat, iar în Medişa punerea în posesie stagnează.

Singura „performanţă deosebită” amintită de fostul primar este aceea să Szucs Szabolcs „primarul fochist” a dus DNA-ul la sediul Primăriei, timp de 30 de zile având interdicţia de a părăsi domiciliul şi a intra în contact cu angajaţii primăriei.

Daniel David a prezentat pe larg problemele ivite în fiecare şedinţă de consiliu local, acuzându-l că boicotează organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să efectueze salubrizarea.

Totodată, primarul este acuzat că a adoptat ilegal bugetul comunei pe anul 2014, fiind introdus pe ordinea de zi înainte de începerea şedinţei de consiliu şi fără să fie prezentat şi consilierilor PDL.

Acesta este de părere că în buget sunt unele cheltuieli nejustificate, precum cota de combustibil de 20.000 de lei pentru autoturismul Primăriei, o cotă de 20.000 de lei de combustibil pentru o motocoasă, o taxă de angajare a unui avocat deşi Primăria are jurist, servicii de consultanţă şi lucrări efectuate la căminul cultural.

Daniel David îl mai acuză pe actualul edil că este responsabil de situaţia în care a ajuns Căminul de Argint deoarece nu s-a implicat suficient în susţinerea proiectului de extindere a căminului, sprijinind centrul doar cât timp a fost fochist.

„Pentru aceste motive vom propune referendum pentru alegeri anticipate pentru că abuzurile cresc ca număr”, a afirmat Daniel David.

Secretarul general al PDL, Sorin Ghilea, consideră că atitudinea primarului aduce prejudicii de imagine şi UDMR-ului.

„Este un deserviciu adus locuitorilor şi chiar UDMR-ului de către persoana în cauză”, a precizat Ghilea.

16 comentarii

  1. Localnic Răspunde

    Domnul fost primar David Daniel cei cu sute de hectare de pasunie care ai facut rost in cele 4 ani cand ati fost primar la Viile Satu Mare? pt asta de ce nu-l ia nimeni la raspundere.

    • Zoli Răspunde

      eu sunt din Vii dar tot pt. David asi vota. Mi-e rusine cu “ai mei”, pe mine nu au cum sa ma reprezinte. Are perfecta dreptate David, iar cei care il cunoasc pe actualul Primar stiu foarte bine cat ii poate capul si ce il intereseaza, averi, femei, cine mi’s eu! A gresit mult 2 ani si nu se va schimba. Il stiu de-o viata si totusi nu imi pot explica ce e in capul lui. Nici nu mai vreau acuma. Eu si comuna si toti locuitorii platim pt. incapatanarea lui si ca la unii le face jocul si jocurile lui.

  2. Localnic Răspunde

    Si daca alegem alt primar nu tu o sa fi, hotule sa-ti fie rusine cu pdl ul tau.

    • Baciu Nelu Răspunde

      daca ar fura toti cat David atunci nu s-ar mai fura in tara asta. Om bun nu trebuie, ca arata ca se poate face si bine si atunci aia multi care le fura au o problema. Tu cred ca nu ti-ai facut sustele si de aia ai boala.

    • nuca tare Răspunde

      Bai localnic fricos! De ce nu-ti dai numele?Eu cred ca nu esti din Vii,ci esti un usl-ist parlit,care se baga in seama!Acuzele trebuie dovedite,daca ai sange in instalatie!

  3. renata Răspunde

    nu primarul trebuie schimbat ci afaceristul de husti care il mana si-l aduna pe primar dupa bunul plac si interes. daca cumva este intrebat acesta pune totul pe interesul satenilor. deci nu capul trebuie schimbat ci gatul.

    • Joska Răspunde

      asta mare adevar este. Dar cainele adunat de pe strada a muscat mana stapanului, nu o data. Acuma stie si stapanul ca gresit mult. Dar banii vorbesc, interesul conteaza si asteptam sa vedem, stapanul iarta si se mai lasa muscat, sau impusca cainele, asa cum se face daca acesta se intoarce impotriva stapanului.

  4. altul Răspunde

    David Daniel a fost un primar foarte bun,este un merit ca a ajuns un roman primar la VIILE SM si asta deoarece este un bun cetatean si oamenii de buna credinta stiu acest lucru. Acuzele cu pasunea trebuiesc dovedite si sunt convins ca dl. David nu a facut ilegalitati! Acest om merita inca un mandat,altfel VIILE vor avea mult de suferit din cauza actualilor alesi,care sunt incompetenti si corupti! PDL este cel mai serios partid,care astazi exista si ceea ce se intampla azi in tara ,dar si in judet demonstreaza acest lucru!

    • Baciu Nelu Răspunde

      o fost bun cu toi cei care erau oameni. NU lua in calcul ca e roman sau maghiar. Si asta si maghiarii stiu, numai nu le-a facut la infinit jocurile. A incercat sa fie echilibru.

  5. nuca tare Răspunde

    Bravo Baciu Nelu,se vede ca esti un mare OM!Te salut si te respect!

  6. Griga Răspunde

    Domnule ai o mare problema,sigla partidului.Asta te face neimportant

    • altul Răspunde

      Daca pe sigla erau vreo 3 trandafiri era bun,asa? Sigla PDL este foarte buna,iar daca cei de la 3 trandafiri se ingrijoreaza este cu atat mai bine! JOS psd!!!

    • S.Eva Răspunde

      cine gandeste asa are o problema, grava! Cu nevoie de medicamentatie! De asta ne merge asa bine in Romania!

  7. S.Eva Răspunde

    mai ales in comuna trebuie sa conteze omul! Rusine ca nu sunteti uniti, sa nu permiteti sa isi bata joc de comuna oameni ca cei de acuma de la conducere! Asta e defectul major.
    Si in esenta de cei din Viile Satu Mare se formeaza o parere rea si nu zice nimeni “saracii oameni din Vii ce conducere au”! “ei nu sunt vinovati”, daca nu voi, oamenii din vii sunteti vinovati atunci cine? Cine s-a lasat prostit si se tot lasa la alegeri? Votati omul si nu apartenenta politica uite de ce? vedeti ce se intampla daca nu ganditi singuri? si daca nu sunteti uniti? Toti stiati ce oameni fara caracter sunt cei de acuma si totusi, ati sperat ca se vor schimba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.