Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

S-a deschis târgul de miei. Comercianţii, nemulţumiţi de taxe

targ de miei (16)În Piaţa de Vechituri din municipiul Satu Mare a fost deschis astăzi târgul de miei. Comercianții de miei s-au declarat nemulțumiți pentru cerințele Primăriei de a plăti  o taxă de 3 lei pe miel și de a prezenta acte doveditoare privind comercializarea acestora. Ei susțin că până în acest an nu au fost astfel de reguli.

Viceprimarul Radu Roca s-a prezentat pentru a explica motivul pentru care Primăria impune în acest an noi taxe și reguli privind comercializarea mieilor. Acesta susține că Uniunea Europeană impune niște restricții şi supraveghere sanitar veterinară, fiind primordială siguranța populației.

”Europa impune niște restricții sub supravegherea sanitar veterinară, n-am luat-o împotriva dumneavoastră cu cererea unor acte pentru impozitare, ci am luat-o pentru securizarea și siguranța populației. Trebuie să se respecte traseul de la sacrificare, examinare de către medicul veterinar și carcasa cumpărătorului să fie în bună regulă”, a declarat Radu Roca.

Primăria municipiului Satu Mare a asigurat un spațiu pentru sacrificarea mieilor, siguranța cărnii este monitorizată de inspectorii DSVSA. 

”Cetățenilor de rând care sunt consumatori de carne de miel, trebuie să le asigurăm bunăstarea în timpul sacrificări, a controlului sanitar veterinar și a măcelarului care asigură acel miel. Noi, din punct de vedere administrativ, trebuie să ne organizăm ca această sacrificare să curgă în bună regulă iar pentru materialele care sunt sub restricție sanitar veterinară (pielea și masa gastro-intestinală) Primăria plătește o unitate de ecarisare care neutralizează aceste probleme. Această evidență a măcelarilor am luat-o ca scop preventiv, să știm cine participă efectiv la jupuire pentru siguranța sătmărenilor”, a mai declarat Radu Roca.

Comercianții vând carnea de miel cu 15lei/ kg, preț negociabil, iar taxa de tăiere este de 25 de lei.

targ de miei (17)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.