Ultima actualizare: ieri, 19:42
Locale

Scrisoare deshisă pentru salvarea de la închidere a Căminului de Argint din Viile Satu Mare

Centrul Caminul de Argint (1)Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Căminul de argint” din Viile Satu Mare a intrat în faliment începând cu data de 1 aprilie 2014, chiar dacă rezultatele de recuperare a bolnavilor sunt remarcabile.

Din martie 2011 centrul „Căminul de argint” a avut în îngrijire beneficiari suferinzi de boli grave precum Alzheimer, Parkinson, sau cu sechele în urma unor accidente vasculare, hipertensiune sau coxartroză, asigurându-li-se îngrijirile medicale specifice. Vârstnicii bolnavi beneficiază de îngrijire medicală 24 de ore din 24, terapie, masaje de recuperare, dar şi de servicii religioase, participând la terapii ocupaționale și activităţi de socializare. Personalul centrului are o abordare modernă asupra activităţii, acordând o atenţie deosebită fiecărui beneficiar.

Din nefericire, chiar dacă rezultatele sunt extraordinar de bune, aparținătorii beneficiarilor sunt foarte mulțumiți de modul în care sunt tratați bătrânii, de rezultatele remarcabile ale terapiilor, la capacitatea actuală centrul nu are încasări suficiente pentru supravieţuire. De la începutul proiectului era cunoscut faptul că un centru cu 14 beneficiari, câţi a avut la deschidere, nu va obține suficiente venituri pentru a se susține. S-a discutat în permanență despre extinderea centrului, însă pentru acest fapt ar fi fost nevoie de implicarea autorităţilor locale.

Aparţinătorii beneficiarilor „Căminului de argint” din Viile Satu Mare au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, în care îi solicită o întâlnire la faţa locului, pentru a salva centrul de la închidere.

Redăm în continuare scrisoarea:

 

CĂTRE

DOMNUL PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN SATU MARE

Stimate Domn, mă numesc Liliana Ardelean, medic rezident la Spitalul Județean Satu Mare, dar mă adresez dumneavoastră în numele aparținătorilor seniorilor de la Căminul de Argint Viile Satu Mare aflat de multă vreme în mijlocul unei dispute, care din nefericire devine politică din ce în ce mai acut.

Căminul are în prezent 15 beneficiari, a căror dramă nu are vârstă! Este BOALA! Un bolnav cu demență de oricare fel ar fi ea, nu e un vârstnic oarecare. Un bolnav de demență are nevoie de constanță, rutină, un mediu cald, echilibrat mai înainte de lux și opulență ! Orice schimbare în acest sens, nu numai că e un regres în strădania de a ține boala sub control, dar poate fi fatală!

Ce pot să vă spun în nume personal. N-aș vrea să fiți niciodată în situația în care sunt eu! Aveți părinți! Vă doresc să vă bucurați cât mai mult de sănătatea lor și de sprijinul lor! Eu nu-l mai am! Lumea mea s-a năruit când mama s-a îmbolnăvit! Pare dramatic, dar Căminul de Argint ne-a salvat viața! Atunci! Acum simt că trebuie salvat Căminul! Și foarte important, esențial chiar: în Căminul de Argint sunt oamenii pe mâna cărora mi-am dat mama cu toată încrederea! Și încrederea este aceeași din martie 2011: același profesionalism, aceeași răbdare, acelaşi zâmbet pe față fie că ieșim sau intrăm pe tură! Vin la mama de când e la Căminul de Argint ca la mama acasă! Ea însăși spune când o iau în Satu Mare că vrea… acasă, la Căminul de Argint !

Ar fi păcat să se piardă investițiile făcute!  Ar fi păcat de sănătatea, energia și… frânturile de viață investite aici, de viața lor, care și în demență are o continuitate și o bucurie! Mai ales că există soluții. Am putea începe cu înțelepciune, bunăvoință, înțelegere, lucruri pe care sunt convinsă că le avem cu toții!

Stimate domnule, vă invităm să participați, miercuri 02.04.2013 de la ora 11.oo, în Viile Satu Mare la o întâlnire cu aparținătorii rezidenților din acest cămin pentru a vă face să înțelegeți situația dramatică în care ne aflăm cu toții.

Cu respect,

Liliana Ardelean

57 comentarii

 1. Brudascu B. Răspunde

  Solutia este simpla, schimbarea actualului management, desigur, dupa o verificare riguroasa a Curtii de Conturi, si tragerea la raspundere penala a celui/celei/celor vinovate de situatia aceasta. Poate e vorba doar de o incompetenta crasa, insa la fel de bine poate fi vorba de altceva. Cum e posibil ca, anterior venirii acestei administratoare sa nu existe probleme? Cum se explica datoriile de zeci de mii de lei, adunate intr-un interval asa de scurt?

  • Amanina Răspunde

   de cate ori schimbarea conducerii este solutia la o problema? nu asta e problema ca nu se asigura continuitate la conducere, pentru a putea pretinde rezultate?
   Aici nu e o institutie publica si Rapoartele cenzorului sunt facute anual, daca chiar nu le convenea ce se intampla din cauza managerului il schimbau de mult. Daca nu au facut-o ce va spune?
   Interesul poarta fesul! Cineva a dorit sa se ajunga aici, fara pic de mila fata de factorul uman, adica batranii si angajatii de acolo!
   Si in Romania orice merge bine trebuie stricat, uitati-va in jur! Nemaivorbind ca la noi nu este unitate daca nu au interes! Nu exista umanitate, exista exploatarea omului de catre om!

 2. toma Răspunde

  Stimabile, se vede ca nu cunoasteti situatia fundatie care intra in faliment. NU este institutie de stat ca sa aiba ce cauta curtea de conturi pe acolo. Astia au ce cauta la primarii, CJ si altele. Fundatia are un cenzor care da anual un raport despre management, defectuos sau nu. Daca managementul este defectuos, de ce a fost mentinut? Doar nu-s alesi ca sa asteptam cu nerabdare sa le expire mandatul. Incompetenta este a Primariei Satu Mare care nu si-a indeplinit obligatia (asumata) de a sustine minusul inevitabil. De ce nu vrea nimeni sa preia caminul? Unu la mana pentru ca toti stiu ca nu e rentabil, nu se poate fura nimic, si doi la mana pentru ca NU intereseaza pe nimeni in tara asta soarta unor batrani. Poate daca aveau drept de vot, alta le era soarta. Unde e Directia pentru protectia copilului? Ce face? Asteapta sa moara batranii ca sa se rezolve problema de la sine? Asa cum a facut si cu Vivien Dragos, Dumnezeu sa o odihneasca in pace?

 3. florin Răspunde

  pacat de suferinzi dar ca opinie colectiva afirm ca vina o poarta stilul managerial al doamnei directoare care a facut dar putea sa faca mai mult dar sa bazat doar pe veniturile incasate de la suferinzi.Poate siteurile matrimoniale i.au rapit din timpul necesar pt un efort suplimentar in aceasta directie

 4. margareta Răspunde

  asa e,directoarea atirna pe matrimoniale si posteaza ca toma aici..:))))

 5. IOSIF Răspunde

  si acum directoarea caminului de argint asteapta infuzii din banii contribualilor satmareni?dar se opune unui control financiar ca sa vezi doamne

  • S. Eva Răspunde

   nu cred ca se opune nimeni la control financiar, dar acolo e clar un dezinteres major al autoritatilor! Totdeauna se poate economisii, dar mai ales la batranii bolnavi de Alzheimer si dementa, ca dehh ei nu mai stiu ce vorbesc, cand au mancat si ce, daca “se curata” iara e normal, in situatia lor, nu?
   Oricare a comentat aici a fost macar o data acolo sa vada? nivelul medical, profesionalismul, echipa? minimul de demnitate pe care poti sa o redai unui bolnav ca acesta?
   Stiti ce multumire imensa este pt. mine cand stiu ca mama e in conditii impecabile? umane, respect, hrana sanatoasa si diversificata? Stiti ce inseamna sa ai un bolnav asa grav in familie, sa fi neputincios si sa nu stii ce sa faci cu constiinta care te mustra ca nu te ocupi de parinte cand el e neputincios, dar in paralel sa mergi la lucru, sa fi mama, sotie si nu in ultimul rand femeie! Stiti cat inseamna sa o stiu pe mama in siguranta si in conditii asa de bune? ca sa pot eu trai mai departe cam om? Cine nu cunoaste aceste lucruri nu are cum sa isi de-a cu pararea! Asta nu se poate evalua si le ultumesc tuturor de la Camin, mai ales managerului, pentru ceea ce a reusit sa faca pt. mama si implicit pt. mine.

 6. Baciu Nelu Răspunde

  Abtineti-va de la rautati daca nu cunoasteti situatia, oare care dintre noi si mai ales cum ar fi reactionat daca pe pielea noastra se intampla ceea ce se intampla acolo?
  E extraordinar de greu sa ti la asa un nivel un astfel de Camin, dar romanul e obisnuit altfel, daca nu face o rautate ceuilalt nu se simte bine, inca un pic si ne mutam in pesterea si ne dam in cap unul la altul. Poate cineva sa vina sa zica eu am incercat cu asta si cu aia sa ajut dar nu a mers? NU! Atunci? cine nu intra in joc sa nu isi dea cu parerea!
  Iar daca nu e nimic rautacios de spus despre cineva, pai cum se poate?! nascocim atunci!? ca doara naivi si dornici de telenovele sunt multi! Dar in general numai cei invidiosi isi dau frau liber rautatilor din cap, iar daca sunt invidiosi inseamna ca sunt inferiori celor pe care ii critica!

 7. Andrea Răspunde

  eiiii cate vipere invidioase incalzeste la pieptul lui Caminul acesla! Dar toti cei nemultumiti de ce nu merg in alta parte daca asa nu le voncine ce se intampla acolo? Angajatii care sunt oameni, beneficiarii, apartinatorii beneficiarilor, sunt foarte multumiti! Dau un ban dar stiu o treaba! Eu nu am nici acasa nici la patron stabilitatea pe care o au cei de la centru, siguranta zilei de maine, asi putea aprecia conditii de lucru ca acolo! Nemultumitii sunt sigur cei menajati, care toata viata lor nu au lucrat de doi bani si nu stiu cum e sa inghiti in sec si cand ai dreptate si cu lacrimi in ochi sa lucrezi pt ca trebuie sa cresti copii din ceva!

 8. Zoli Răspunde

  Dar ce frustrati invidiosi mai sunt, ca omul mai are si o viata personala 🙂 vi ciuda? vi frica de femei puternice care stiu ce / cum vor? E o Doamna. Si cine nu stiue sa o trateze ca atare sa nu se mire ca nu a avut rezultate! Barbatii inteligenti emotional stiu sa aprecieze! Restul … sunt doar concurenta noastra neloiala, dar fara nici o sansa!
  Fetelor / Domanelor! va pupa Zoli!

 9. zoli Răspunde

  nu de alta dar caminul era din auzite si un cuibusor de nebunii al mihaelei cu un primar din vii..:)))dar cel de sus sa o ierte si sa o ajute sa primeasca ajuturul consiliului jud si sa faca la fel adica sa falimenteze un camin de batrini

  • Agi Răspunde

   🙂 Primaru’i renumit cu dinastea! 🙂 La atata se pricepe. Pacatul lui, ca-i insurat si nu-i frumos, are o familie frumoasa dar nu e meritul lui.
   In rest cine e liber … e treaba lui ce face acasa.
   Dar acum o capata si primarul … ca vicele il “indoaie” tot cum poate. 🙂 nu pierde ocazia.

 10. toma Răspunde

  Asa sa va ajute Dumnezeu, cum e Toma directoare la caminul de batrani din Viile SM :)))

 11. eugen Răspunde

  trebuie trimisa acasa aceasta zisa directoare si gasit rapid o solutie pt bietii batrini care pe linga ca plateau regeste a falimentat caminul

 12. Lee Marie Răspunde

  Ești în căutarea pentru o foarte rapid
  Împrumut? la un
  rata dobânzii la prețuri accesibile? aveți
  a fost refuzat
  În mod constant de către bănci și alte tipuri de
  financiar
  instituții?
  -Vestea buna este aici! Oferim
  CREDITE variind
  de la $ 1,000.00 la $ 5,000,000.00 Min
  Maxim la 3%
  rata dobânzii pe anularea. contactati-ne
  astăzi la ([email protected])

  INFORMATII PRIMUL necesare sunt:
  Prenume: ………
  Alte nume (s): ……..
  Gen: ………
  Stare civilă: ………
  Contact Adresa: ………
  Cod oraș / postal: ………
  Tara: ………
  Data nașterii: ………
  Suma necesară pentru împrumut: ………
  Împrumut Durata: ………
  Venitul lunar: ………
  Ocupația: ………
  Scopul pentru imprumut: ………
  Casa Telefon: ………
  Telefon mobil: ………
  Cu respect,
  dna Marie

 13. toma Răspunde

  Un calcul simplu: 14 angajati, 17.000 lei salarii (mediu pe economie), 6.500 lei taxe, 1.000 lei utilitati (desi ar fi mult mai mult), total 24.500 lei. 15 beneficiari, cu cate 2.000 lei taxa, rezulta 30.000 de lei buget. Care va bagati sa asigurati medicamente si hrana pentru 15 oameni bolnavi grav cu 5.500 de lei? Timp de o luna! Acum mai comentati habarnistilor! Observati ca nu am introdus in calcul transportul angajatilor, detergenti, consumabile, contabilitate, etc. Asta asa, ca un BVC de dinafara.

 14. marin Răspunde

  mihaela..:))dar de ce ai continuat in astfel de conditii si spune side salarul tau si benzina care o decontai..:)))

 15. toma Răspunde

  mai marine cand esti prost e ca si cand esti mort: tu nu stii, doar ii afecteaza pe cei din jur. De cate ori sa-ti spun ca esti prost si ca toma nu-i director?Acum ca sa-ti luminez neuronul singuratic: fundatia a pornit de la bun inceput pe ideea ca va merge pe minus, minus pe care s-a angajat primaria sa-l acopere. De aia exista HCL in acest sens, pe 200.000 de lei. dar daca primarul nu respecta HCL-urile noi de ce le-am respecta?

  • marin Răspunde

   mihaelatoma..dar tu nu mai esti directoare,bine zici

   • toma Răspunde

    Spre deosebire de tine eu stiu ce vorbesc. Toma nu-i, n-a fost si nici nu va fi director. Ma bucur totusi ca recunosti ca esti prost. E primul pas spre vindecare. Ai trecut cu brio peste faza de negare. Norocul tau ca prostia nu doare.

    • marin Răspunde

     sa te doara acneea si lasa pe altii sa faca ceea ce tu nu ai reusit

     • Agi

      ce? sa fure de le rup? ca de aia e inghesuiala! stati sa vedem pana cand a tine vrajeala! Marin tu ai ce ai cu directoarea, 🙂 e ceva dubas, te-o refuzat ca esti asa frustrat?! i-ati o camera si rezolva-ti problema. Tu tre’ sa fi rupt din soare! o binefacere omenirii! la cat iti poate cap’

 16. toma Răspunde

  Doar atata poti? Acnee nu mai am de la 14 ani… Mi-am tratat-o bagandu-mi-o in ratati ca tine, in mod regulat. O sa faceti rahatul praf, si pe bani publici mult mai multi. Miliardele date anual la Caritas sau alte fundatii nu va deranjeaza? Ca deh, aia va aduc imagine, politicieni de mana a doua ce sinteti.

 17. moni Răspunde

  da,inca bine ca nu e molipsitoare acneea ca altfel multi masculi ar fi cu asa ceva ca si vecinul de scara povestea ce iepuroaica e mihaela aia

 18. vasile Răspunde

  da,noaptea intra pilita pe matrimoniale dar nu stiam ca ziua coordoneaza institutia la faliment total..:))))

  • Agi Răspunde

   uite unu care sta noaptea cu ea de le stie. 🙂 Bine ca atunci ti-a fost bine. cu ce ratati ai de lucru mai nou … numa citind cat le poate capu’ … non stop asi fi drogata, sa nu mai simt gunoiul din jur. watch out! losers rule “the world”!

   • marin Răspunde

    agi,a stat cu ea unul,era tractorist baiatul

    • Agi Răspunde

     tractoristii stiu ceva 🙂 ce coincidenta parca si primaru sau vicele sunt tot asa ceva?! Apoi nu a facut fata baiatul? 🙂
     ce treaba are asta cu munca? Aia e baiu ca nu s-o fi lasat la un anume unu, care acuma se razbuna. Numa’barbatii pot fi asa

 19. nicolae Răspunde

  sa nu uitam scandalul monstru ce la facut isterica de 8 martie anul trecut dar noi nu pomeneam cita teqila consumase cu olandezii

  • LiaA Răspunde

   da sa se ocupe in conditii extraordinare de batranii bolnavi la care toti renunta si asteapta sa moara, e buna femeia, nu? Ca indiferent cum e un om, conteaza ce a reusit sa construiasca!

 20. Joska Răspunde

  sa arunce primul piatra cel fara de pacat! Ca parca toata situatia asta depindea de un om, nu? Bine ca acuma cand e greu, ea e printre putinii care mai lupta. In rest pe nimeni nu intereseaza ce se va intampla.
  Si hienele bolnave au inceput sa roada hoitul unei fundatii, pe care au lasat-o intentionat sa moara.
  Sa intre in prima linie cine isi merita “aplauzele” pt aceasta realizare: primar ciuntit?? Tibike ???
  e de mers din Vii, din judet, din Romania, vai si amar ce ne asteapta inca!

 21. toma Răspunde

  acuma ca am stabilit ca e musai ca daca esti director sa nu ai viata personala, desi poti conduce bine-mersi judetul cu nevasta si cu amanta, sa va mai intreb ceva: cine credeti ca va plati aceeasi suma de 2000 de lei ca pana acum, unui camin de stat, cand in alte parti taxa e de 600? Asa, ca daca va f.te grija banilor publici, sa stiti ca vor fi cheltuiti mult mai multi in noua forma de organizare. URAAAAAA! O noua victorie! Papicioaico, ai orgasm?

  • joska Răspunde

   toma acest limbaj iti va aduce inevitabil restrictii asa ca impaca.te cu ideea ca nu mai conduci caminul si pleaca in lumea frustatelor

   • toma Răspunde

    mai, marin, joska, liana, nicolae, sau ce nume ai mai folosi; de cate ori sa-ti spun ca ma doare pix de ce spui tu despre directoare. Dovedesti ca in lipsa argumentelor o ataci la persoana ca ultimul golan. Asa e satmarul asta. papici a sabotat caminul si a reziliat unilateral contractul de transport al angajatilor (desi se facea cu microbuz donat de olandezi centrului) din motive ELECTORALE! De aici s-a intors si HCL-ul care prevedea 2 miliarde pentru acoperirea datoriilor (obligatie asumata de primarie). Asta asa pentru cultura ta generala de taran prost. Ma bucur ca nu te deranjeaza miliardele cheltuite pe CSM si Olimpia. Poate te-ar pune intr-o lumina mai buna.

    • Agi Răspunde

     toma tre sa fi de la municipiu ca ai multe informatii. Da la ce le trebe transport? la tratamente? Si daca altii sunt ajutati aici de ce nu s-a putut ajuta?

 22. Mihai Costescu Răspunde

  Datoriile centrului se ridica undeva la 300.000 lei. Asta e suma pentru care s-a deschis procedura falimentului.

 23. irina Răspunde

  nr angajatilor era gata..gata sa il intreaca pe cel al suferinzilor iar directoarea acum vrea ajutor dar ar face exact cum a facut si pina acum dar ca acum pune apartinatorii batrinilor sa ii faca lobby ca altfel adio vindecare si vor minca doar bomboane kojak saracii batrini

  • toma Răspunde

   Esti dobitoc pana in panzele albe. Adica vrei sa credem ca e mult? Ai vazut batranii aceia? Ia imparte numarul angajatilor la trei schimburi si scade cate unul pentru concedii, si spune-ne corect, daca ai atata matematica in tine, cati angajati sunt pe tura? Einstein, astept raspunsul. Mai bine nu astept nimic de la un analfabet cu tastatura: 4 oameni ingrijesc 15 batrani cu boli grave. Ti se mai pare mult?

 24. anton Răspunde

  da cu papici ce are girafa asta acneeica??

 25. o vecina Răspunde

  dar cred ca e si frizerita ca barbatii intra si ies de la ea ca la frizerie

 26. pix Răspunde

  tomamihaela,pastreaza.ti veninul pt tine si nu mai murdarii pe altii care au stopat pierderile managmentului tau bazat pe “las ca scot ajutor din banii publici”si pt ce?ce vrei sa schimbi?ai face tot la fel si pe linga ca arati ca si gagica lui pompei marinarul mai umblii si cu cioara vopsita

  • Agi Răspunde

   Pompei? NU incurci personajele? sau personajul cu orasul? 🙂 ma da ciudosi sunteti pe ea. Bine ca aveti pe cineva la vedere pe cine sa dati vina ca altfel poate s-ar vedea adevaratii vinovati!

 27. cititor Răspunde

  lasati in pace femeia si dati.i o teqila

  • S.Eva Răspunde

   da, lasati in pace femeia si mai bine sa vedem rezultate cu munca. Numai asa multumita lu Tibike si primaru va fi ofocial, bordel din bani publici. Si felicitari locuitori ai comunei Vii si ai judet, ca din banii vostri publici va fi acolo orice. Dar in rest … inapoi mergeti in evolutie, uite dovada.

  • Zoli Răspunde

   si asta e chestie de barbati? numa noi avem voie tequila? O femeie nu poate avea pretentie sa nu bea orice Huszti palinka ca la bal? In Vii numa din astea se beau, da mult 🙂

 28. cititor Răspunde

  pai cine nu a vazut.o pilita crita de la teqila inchinata cu olandezii

 29. cititor Răspunde

  acum o improasca pe papici si predica de orgasme cind tot

 30. zoli Răspunde

  oameni buni,mihaela asta isi schimba partenerii ca ciorapii si vrea sa fie directoare serioasa si mentinuta indiferent ca falimenteaza centrul..trebuie pusa ca prim ministru sa vedeti de ce.i in stare

 31. Bula Răspunde

  Citesc, si inteleg urmatoarele: directoarea fura, are salar mare, e incompetenta, dar n-a fost schimbata; e camin privat, toti cei care au batrani acolo sunt multumiti desi platesc o avere, dar sunt nemultumiti supercompetentii de la “stat”; olandezii au bagat bani in cladire, iar acum tot “alesii” vor sa se puna stapani pe ea; autoritatile prefera sa inchida caminul unde batranii platesc 2000 de lei ca sa deschida unul unde vor plati 600, iar noi toti, restul; pe langa asta, se pare ca se vor ocupa de camin primarul de Vii (probabil un bun gospodar, dar fara experienta in domeniul medical) si omul lui stef de la protectia copilului care este indirect vinovat de moartea Vivienei Dragos; caminul n-a mers pana acum pentru ca directoare avea nevoi naturale pe care noi ceilalti nu le avem; lamuriti-ma daca am inteles bine. Concluzia mea? Sa stea unul cu barosul la iesire, si altul sa impinga pe rand batranii pe usa afara. Ca tot aia e…

 32. strul Răspunde

  mihaelabula,nu te mai ascunde sub pseudonime si acuza cu incompetenta si orgasme pe stef si papici.Recunoaste.ti incompetenta de a conduce o institutie si nu te lamenta ca altii nu ar putea face asta doar tu.Nevoile tale de femeie sint auzite deja in city si din pacate vecinii confirma numarul si decibelii orgasmelor tale.Pleaca de acolo si lasa pe altii sa faca ceea ce tu nu ai reusit sau asta nu concepi?

 33. Zoli Răspunde

  ce conteaza viata privata a cuiva? Daca incompetenta ar fi unitate de masura si daca s-ar urmarii sa conduca altii mai buni, de ce nu ne merge mai bine? Inca nu v-ati dat seama ca se inlocuiesc numai cei care sunt buni, care deranjeaza prin asta, pt. ca cei slabi de langa ei raman in umbra? Uitati-va in jurul vostru si va veti da seama. Nu conteaza sa fi bun, nu te ajuta. Omenia merge spre rau din vina noastra, a tuturor.

 34. ada Pintye Răspunde

  cei care au distrus cu buna stiinta acest Camin, au refuzat sa acorde acelasi sprijin ca la toate celalalte astfel de asociatii, merita sa ajunga intr-o mizerie crunta si umilinta, in curand, dar mai ales cand vor fi neputinciosi. Sa fie abandonati si sa simta pe pielea lor ceea ce au permis batranilor sa se intample. Personalul care lucra cu devotament, l-au distrus si au permis sa creeze aceasi atmosfera de ura, ca in institutiile DJASPC. UNde mai ai siguranta zilei de maine? Unde mai ai respect pentru munca depusa? Rusine! pe vremuri cand se strica ceva il duceam la reparat, acuma il aruncam si cumparam unul nou. Asta facem si cu sufletel, cu oamenii, nu avem valori morale si principii, deci guverneaza haosul si indiferenta.

 35. raul Răspunde

  sint o mana de suferinzi care achitau 2000 ron lunar de persoana adica altundeva pe acesti bani nu vor fi rezultate sau vor fi mai rau tratati?a nu se uita ca directoarea incasa 5000 roni salar si se mira de faliment?de ce nu a renuntat de buna voie la asa salar daca o doare sufletul de ei?

  • Dorin Răspunde

   ma numa banii va mana! nu stiu care dintre voi ar fi facut treaba ei? si inca si bine asa cum si ea a facut-o. Cu asa gunoaie de animale langa mine si eu asi bea intruna sa nu va aud prostia urland! Ba da voi sunteti oameni? rusine pentru faita umana. Exemplu de “asa nu”! Sa nu uitati sa va uitati cat vor lua restu salar? ba mergeti numa la lucru sa vedeti ce salar trebuie pt un trai normal!

  • mona Răspunde

   Nu avea 5000. Nu mai inventati. Si facea munca a cel putin 3 persoane.

 36. Atina Răspunde

  da salar de 1500 pt un infirmier ii mult? ia vedeti la spital cat ea o asistenta? la 850 voi putea creste 2 copii si plati banca? voi rabda foame, mizerie si umilinta! cineva va linge mai mult va rade de restu care vor lucra!
  da birocratii de la Primarie si consiliu merita 1500? ca de trei ori am umblat pana am platit impozitul, ca la 9 inca nu-s dar la 14 deja nu-s! bine ca aia merita 1500 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.