Ultima actualizare: azi, 13:41
Locale

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită la Satu Mare (FOTO)

Ziua Romilor (142)Romii sătmăreni s-au adunat cu mic cu mare la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a sărbători ziua dedicată lor, Ziua Internațională a Romilor.

Într-un număr mare, aceștia și-au etalat ținutele țigănești respectând tradiția romă și au făcut atmosferă dansând pe muzica plină de ritm.

Pe lângă liderii romilor, la acest eveniment a participat președintele Partidului Social Democrat Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, președintele Tineretului Social Democrat Satu Mare, Raul Băbțan, director de cabinet al prefectului și directorul Centrului de Creație Satu Mare, Felician Pop.

 “De ani de zile sărbătorim ziua de 8 aprilie care a fost declarată Ziua Internaţională a Romilor. Probabil că un pas înainte al oamenilor, indiferent de etnia din care fac parte, o reprezintă unirea, prietenia şi frăţietatea. Sunt aici lideri ai romilor din întreg judeţul. Vreau să le spun că o responsabilitate ce apasă pe umerii lor este aceea de a-şi păstra tradiţiile, frumuseţea acestor melodii, limba, pe care foarte mulţi romi au uitat-o, tradiţiile, meşteşugurile pe care romii le fac aşa cum nu le fac alţii. Să nu mai vorbim că cei mai vestiţi lăutari ai României tot de origine romă sunt”, a afirmat Felician Pop.

“Este adevărat că eu am încercat această unire a romilor cu toate aceste asociaţii. Mă bucur că faţă de alţi ani e mai multă lume prezentă, că sunteţi mai uniţi ca niciodată. Vă asigur de tot respectul meu şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Vă doresc bucurii pentru că aveţi nevoie de ele, aveţi nevoie de o viaţă mai bună, de un trai mai îmbelşugat”, a spus Mircea Govor.

Din programul artistic intitulat „Buth Bersa Angle Romale” au făcut parte trupa Hiripi Rudi, cu muzică țigănească din Tășnad iar dansurile țigănești au fost interpretate de formații din Stâna, Tiream, Nicula, Tășnad și Asociația Stea.

Spectacolul dedicat Zilei Internațională a Romilor a fost organizat de Partida Romilor Pro Europa, Centrul Creștin al Romilor și Alianța Democratică a Romilor, Romii Gabor din Sătmar, Consiliul Județean Satu Mare și Instituția Prefectului.

Evenimentul a fost prezentat de reprezentanta Biroului Județean pentru Romi Rozalia Bondrea care a sărbătorit alături de invitați.

6 comentarii

 1. Ciprian Răspunde

  Cersetorul Govor a ajuns sa cerseasca voturi de la rromi:)) Yupiiii Ura!!! Sa vina campania!!!

 2. tiganiada Răspunde

  In sfirsit Feli e in locul in care I se potriveste cel mai bine, in tiganie !!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Daniel Răspunde

  Felicitari Govor! Ai reusit un lucru bun, adica sa strangi tiganii toti la un loc de ziua lor! Esti singurul care se gandesc la cei de jos.

 4. dani pop Răspunde

  dumnezeu sa-l odihneasca pe ANTONESCU, ………

 5. satmarean Răspunde

  Astia mai stiu si altceva inafara de a dansa tontoroiul si a fura? De ziua lor trebuia ca tov.govor sa dea in folosinta o fabricuta pt.romi asa cum se lauda ponta la Paris anul trecut.Apropo stef unde e?Nu a profitat de ocazia de a se poza si a face putina imagine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Elevii de la Eminescu, în locul judecătorilor, procurorilor, avocaţilor și inculpaților

În cadrul proiectului Săptămâna Altfel, Liceul Mihai Eminescu a avut astăzi o activitate desfășurată la Judecătoria Satu Mare. Elevii claselor...

Închide