Ultima actualizare: azi, 13:10
Locale

Alianța PSD-PC-UNPR a câștigat alegerile. Mircea Govor: PSD este number one! Reacţii la cald

final de vot (24)Reprezentanții partidelor politice din Satu Mare au așteptat la sediile partidelor anunțarea rezultatelor parțiale ale alegerilor rezultate în urma exit-poll-urilor. Singurul care nu a fost la sediul partidului a fost Dan Diaconescu, el fiind pe teren.

La sediul PSD a fost bucurie mare. Întreaga conducere s-a bucurat la anunţul privind obţinerea scorului de 43% şi a mandatului de deputat pentru Ovidiu Silaghi.

Suntem foarte fericiți, conform exit-poll-urilor naționale PSD are 43%, la nivel județean avem un scor bun, pe Colegiul 2 o să fie undeva la 40%. Abia aștept să vedem numărătoarea pe Colegiul 2, nu vreau să ne hazardăm, dar oricum va câştiga. Este o victorie a echipei. Sunt mândru de colegii mei, că după un an, perioadă foarte grea, avem rezultate excepționale”,a declarat Govor.

Liderul PSD  le-a mulţumit colegilor de partid, afirmând că primarul Dorel Coica este una din piesele de greutate din PSD, mulţumindu-i totodată şi lui Ovidiu Silaghi, care „chiar dacă s-a alăturat târziu PSD-ului, a aflat ce înseamnă să fie într-o echipă puternică”.

Trebuie să recunoaştem, la nivel naţional şi judeţean PSD este number one  şi îi urez d-lui deputat Silaghi bun venit. Sperăm în continuare să facem o echipă bună, dar eu sper refacerea USL-ului. Crin Antonescu nu şi-a dat demisia, aşteaptă numărătoarea”, a mai spus Govor.

final de vot (4)

A fost o victorie previzibilă, eu nu am avut nicio emoţie. Noi am avut doi candidaţi: Ovidiu Silaghi şi primarul municipiului Satu Mare care l-a susţinut pe candidatul nostru oficial. Majoritatea ne-a răsplătit prin votul lor pentru ceea ce facem pentru municipiul Satu Mare, modernizarea va continua, nu vrem să-i dezamăgim. Avem nevoie de voturile susţinătorilor şi la prezidenţiale şi să ne pregătim pentru 2016”, a spus Coica.

El a adăugat că PSD aşteaptă noi membri, în special tineri care să se alăture acestei echipe.

La rândul său, Ovidiu Silaghi le-a mulţumit noilor colegi de partid pentru mâna întinsă şi susţinere, dând de înţeles că s-ar putea reîntoarce în PNL, dacă va reuşi să refacă USL-ul, alături de Tăriceanu.

Mulțumesc colegilor de la PSD, care au înțeles momentul și semnalul politic care mâine se va da în toată țara. Noi îl așteptăm cu interes. Eu trag speranța că împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să reușim să aducem PNL acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Social Liberală. Nu trebuie să uit marele ajutor și mâna prietenească întinsă începând de la premierul Victor Ponta, d-lui Mircea Govor, d-lui Dorel Coica, la toată echipa PSD”, a spus Silaghi.

Președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba a mulțumit în primul rând alegătorilor care au participat la vot. El a declarat că au avut o campanie electorală fără multe elemente exterioare dar cu multă muncă. Acesta consideră că UDMR-ul este cea mai puternică formațiune politică din județ, având în vedere scorul pe care îl scot la fiecare scrutin, ei neavând nevoie de niciun fel de alianță cu alt partid.

final de vot (40)

Noi am demonstrat că printr-o campanie civilizată, nu cu multe elemente exterioare dar cu foarte multă muncă, am reușit să mobilizăm electoratul, atât pe plan național cât și pe plan județean. Am reușit să păstrăm cele trei locuri de europarlamentari, și astfel toată Transilvania va fi prezentă la Bruxelles unde se vor decide lucruri importante pentru comunitatea noastră, indiferent că vorbesc de maghiari sau români.

La nivel de județ am rămas cea mai puternică formațiune politică de sine stătătoare în Satu Mare, deși acum a fost iarăși ca și 2012. O mare uniune atât oficială cât și neoficială. Poate că unul din partidele uniunii PSD-UNPR-PC acum ajutată de PNL, într-o zi da, într-o zi nu, să aibă rezultate apropiate de ale noastre, dar noi am obținut singuri acest rezultat. Legat de Colegiul 2, am văzut că unii sunt clarvăzători, numai să nu pățească cum au pățit alții, care și-au pupat nevasta cu numele Mihaela. Noi așteptăm dimineața și vedem cine râde la urmă.

Scorul de la exit-poll la nivel național ne situează între 6,2-7,1. Adevărul probabil este undeva la mijloc, care ne ajunge pentru a menține cele trei locuri de europarlamentar”, a declarat senatorul Pataki Csaba.

Nagy Szabolcs, candidatul UDMR din Colegiul 2, a adus mulțumiri sătmărenilor care au lucrat pentru el și care s-au prezentat la urne, exprimându-și votul pentru viitorul județului Satu Mare și implicit pentru Colegiul 2.

Din partea noastră a fost o campanie pozitivă, în ultimele săptămâni. Sătmărenii au lucrat pentru noi și ne-au ales. După o astfel de campanie, este un lucru promițător faptul că un oarecare anonim, un candidat tânăr al UDMR-ul, se pare că are șanse reale pentru acest colegiu. Aceste rezultate pe care le așteptăm sunt foarte importante și mulțumim sătmărenilor care s-au prezentat la vot pentru a-și exprima o părere în ceea ce privește viitorul județului și viitorul acestui colegiu”, a spus Nagy Szabolcs.

Democrat liberalii nu se prea avântă în declaraţii, ei aşteaptă numărarea voturilor pentru a avea o imagine exactă a situaţiei. Deputatul Andreea Paul consideră că forţele de dreapta trebuie să se unească pentru a învinge PSD.

final de vot (36)

Fragmentarea dreptei a fost sancţionată de electorat. Stânga a îngenuncheat nu doar instituţiile statului ci şi românii pe care i-a îndepărtat masiv de la vot. Prezenţa la vot a fost extrem de redusă, distribuţia voturilor ne-a transmis un mesaj clar nouă politicienilor, şi acela este că dreapta unificată poate învinge stânga. Avem datoria să o facem rapid, cu înţelepciune şi punând ca motor electoral cea mai bună echipă care poate coagula dreapta. Pe baza estimărilor preliminare se prefigurează deja acest motor format din PDL şi PNL. Chem cele două partide să treacă rapid la o strategie de închegare a dreptei româneşti. Rapid înseamnă ca în câteva săptămâni să devină strategie agreată iar în două luni să fie deja pusă în practică“, a spus parlamentarul PDL.

La sediul PMP anunţarea rezultatului de 6-7 % la europarlamentare a fost primit ca o veste bună. Laura Bota a afirmat că este un scor foarte bun pentru partidul nou înfiinţat.

 final de vot (48)

6 comentarii

 1. Laura gaura Răspunde

  Unde îs, fa, miile de membri trecuți de la PDL la PMP, dacă ai luat 3 % pe colegiul doi. Ești o mincinoasa ordinara. Treci rapid la careva in pat, ca poate mai cerești un procent.

 2. PRO LIBERTATE!!! Răspunde

  Gunoaie jegoase psd-iste. sa va manance viermii! RUSINE celor care a votat psd! Sa va ia dracu de prosti! Ati votat si ati sustinut coruptia! RUSINE!

 3. marcel Răspunde

  Boata Laura , ai dus o campanie murdara asa cum ai sustinut ca vei face de la bun inceput . Dovada nu a intarziat sa vina , cu 3 % ai mintit opinia publica cat s-a putut , asa ca mars la lustruit de dinti .

 4. Bond Răspunde

  Uitati-va la astia de la PMP in poza. Sala Traian Basescu… sala celor 20 %. Vai mama voastra!

 5. costel Răspunde

  cine a votat psd meritati sa muriti de foame , semi analfabeti ce sunteti

 6. DRAGA POSTACI Răspunde

  Ar trebui sa va fie rusine voua popor de 2 bani care in afara de interesele personale nu aveti putina recunostinta , dragoste de tara , solidaritate.Da mie rusine ca am votat cu PSD care ma facut MANDRU CA SUNT ROMAN in tara mea.Felicitari UDMR care a adus oameni la vot si nea traso iara dragi romani .Au venit ca ,,oile,, avand ciobani si caini buni, in timp ce noi behaim cu PP-DD FORTA CIVICA P.M.P. etc. ne mananca ,,lupii,, dragi romani . Iar la sfarsit ne punem si injuram ca doar suntem ROMANI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.