Ultima actualizare: ieri, 20:19
Locale

APDRP creează în județul Satu Mare rețeaua multiplicatorilor de informații despre fondurile europene pentru agricultură

caravana APDRP (13)Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), cu sprijinul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) derulează la Satu Mare, în perioada 13-16 mai, campania națională de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). În prima zi a campaniei au participat reprezentanții Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Prefecturii Satu Mare, Direcției Agricole, GAL-urilor din județul Satu Mare și consultanți.

Campania APDRP, în perspectiva finalizării cu succes a actului Program de finanțare a agriculturii și dezvoltării rurale – PNDR 2013, precum și ca etapă de pregătire a PNDR 2020, prezintă derularea investițiilor private și publice finanțate cu fonduri europene nerambursabile.

APDRP va prezenta multiplicatorilor de informații județeni investițiile realizate cu fonduri europene acordate prin PNDR prin vizitarea a 10 proiecte considerate ca fiind exemple de bună practică în derularea fondurilor europene. În cele trei zile ale caravanei se vor vizita proiectele: ”Achiziție de silozuri pentru depozitare cereale cu uscător la Schwab Agro Prod SRL” din Ardud, Pensiunea turistică ”La conac” din comuna Botiz, ”Îmbunătățirea infrastructurii prin înființarea de rețele de apă și apă uzată, dezvoltarea serviciilor prin amenajarea zonei de agrement și sport microregional  în comuna Petrești”, ”Modernizarea fermei vegetale SA Înfrățirea Carei”, ”Complexul avicol în extravilanul comunei Păulești”, beneficiar Pro Avis SRL, ”Spațiu depozitare produse agro-alimentare în localitatea Satu Mare”, beneficiar CBA Nord-Vest SRL, ”Dezvoltarea exploatației agricole Cucuiet Bogdan Ioan în comuna Socond”, ”Înființare microfermă vaci cu lapte, 50 capete, în localitatea Livada”, beneficiar Alex și Ionuț SRL, ”Extindere depozit de produse finite și achiziționare de utilaje”, beneficiar Firma Huton SRL și ”Fermă porcine – capacitate 1920 capete”, beneficiar Zoicaș Prod SRL.

La nivelul județului Satu Mare se va crea rețeaua județeană a multiplicatorilor de informații care va avea în componență aproximativ 50 de reprezentanți ai societății civile. Aceștia vor fi selectați și pregătiți pentru a putea transmite către publicul larg informațiile generale și specifice despre modalitatea și condițiile de accesare și utilizare corectă a fondurilor europene disponibile prin PNDR.

Cei 50 de multiplicatori județeni ai PNDR vor fi selectați pe baza experienței în activitățile de comunicare cu publicul larg privind fondurile europene și pe baza potențialului lor de multiplicare a informației. Multiplicatorii vor fi reprezentanți ai asociațiilor, patronatelor și cooperativelor de profil, ai ONG-urilor reprezentative la nivel județean, ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), ai centrelor de documentare și informare europeană.

APDRP va lansa prin această campanie și o platformă web (www.euroagricultura.ro) care va servi ca sursă de informare pentru multiplicatori și pentru publicul larg. Platforma online de informare va include atât informații utile pentru activitatea curentă a multiplicatorilor, cât și prezentări ale celor mai reușite activități de comunicare dezvoltate în rețea și ale celor mai activi și eficienți multiplicatori. Campania APDRP se derulează la nivel național în perioada martie-august 2014 sub denumirea Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan ”Împreună creștem satul românesc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tinerii europeni merg la vot pe 25 mai. Votează și tu împreună cu ei!

În perioada 5-11 mai, a avut loc Cursul internațional de formare  “Vote for Europe ” în Berlin, Germania, în cadrul proiectului “Vote for Europe” printr-un...

Închide