Ultima actualizare: azi, 21:54
Locale

Kereskenyi Gabor: Interpelare privind lipsa igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu Mare

Deputat Kereskényi Gábor

Deputat Kereskényi Gábor

Deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor, a făcut o interpelare ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, privind lipsa igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu Mare, în urma toxiinfecției alimentare din Medieșu Aurit precum și din Odoreu, ambele incidente având loc în acest an.

Totodată, deputatul atrage atenția ministrului educației asupra faptului că în județul Satu Mare nu se mai face distribuția produse lactate prin programul ”Cornul şi Laptele”.

Redăm în continuare interpelarea deputatului Kereskenyi Gabor:

Către: MinisterulEducaţiei Naţionale
În atenţia Domnului ministru Remus Pricopie

De la: deputat KERESKÉNYI Gábor – Circumscripţia 32, Satu Mare

Obiectul întrebării: – lipsa  igienei alimentare în instituţiile şcolare din Satu Mare.

Un număr de 44 de copii din comuna sătmăreană Medieşu Aurit au suferit o toxiinfecție alimentară de la mâncarea consumată la şcoală, la masa de prânz, iar 25 dintre copii au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor Satu Mare.

Ţinând cont de faptul că numărul cel mai mare de copii cu toxiinfecţie alimentară a fost din rândul celor de la grădiniţă, inspectorii DSP şi DSVSA Satu Mare au ajuns la concluzia că de vină ar putea fi personalul care manipulează alimentele, cu atât mai mult cu cât în timpul controalelor s-a constatat că vesela pentru servirea mesei copiilor nu este dezinfectată în oficiul alimentar.

Acesta nu este singurul incident de acest gen din judeţul Satu Mare din acest an, în luna ianuarie 46 de copii s-au intoxicat cu laptele livrat şcolii prin programul ”Cornul şi laptele”. 10 au fost internaţi la secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Situaţiile prezentate mai sus sunt de neacceptat, având în vedere că statul alocă sume importante pentru programul  „Cornul şi laptele”. Astfel, suntem datori să le asigurăm generaţiilor viitoare cele mai bune condiţii posibile.

Întrebare: Domnule ministru ce măsuri a luat Inspectoratul Judeţean Şcolar Satu Mare pentru a preveni pe viitor asemenea incidente? Ce măsuri au fost luate ulterior celor două incidente?

De ce de patru luni de zile copiii din judeţul Satu Mare nu mai primesc produse lactate prin programul ”Cornul şi Laptele”?

Ce se va întâmpla cu sumele alocate judeţului Satu Mare în programul ”Cornul şi Laptele” şi necheltuite?

10 comentarii

 1. tulipan Răspunde

  Stimate deputat, unul din cei 588 de deputati si senatori,ce consuma din bugetul de stat sume mari chiar foarte mari de bani, pe diurne cazare salarii si birou parlamentar in circumscriptia electorala, cred ca ar trebui sa va preocupati acu ca sunteti la guvernare sa aduce-ti bani judetului si municipiului pentru infrastructura scolara si nu sa tot interpelati ca puteti sa aveti 1526 de interpelari insa fara ca locuitori care v-au votat sa simta ceva.
  Piroska va devenii general si dominium va livra lapte si corn este raspunsul care v-ar multumii nu, stimate deputat Gabor.

 2. trandafir Răspunde

  Stimate @tulipan! Banuiesc ca in nici un caz nu costa atat Camera Deputatilor cat au luat cu japca firmele stapanilor tai : Tehnic Asistul, Constructii Drumuri sau firma lui Dragnea 3 T capusa de la Apaserv… Deci ciocu’ mic Govor bacsi si Adisor

 3. Adrian Răspunde

  Mai tulipane! In loc sa te bucuri ca macar un parlamentar incearca sa puna la punct niste lucruri care nu functioneaza bine in judet vorbesti PROSTII. Sa-ti fie rusine! Sunt sigur ca nu ai copii, dar gandeste-te putin ce ar fi sa ai, si sa se imbolnaveasca de la alimentele primite in gradinita sau la scoala.
  Daca deputatii romani sunt multumiti(si ii doare in 14) ca copii nostri sa primeasca lapte stricat, macar ungurul asta este interesat.Bravo D-le deputat, nu te lasa intimidat!

 4. Anonim Răspunde

  TE BAGI IN SEAMA.

 5. Baba Novac Răspunde

  Govor a baut laptele si a mancat cornul de aia n-au copii. Ii frica ca in puscaria n-o sa aiba ce sa manance.

 6. Fuctionar public Răspunde

  Kereskenyi Gabor e deputatul care sta pe net si curteasa fete in timpul sedintelor de la parlament. Pentru asa ceva ia indemnizatie !!!!!!!!!!!!

 7. PMP Răspunde

  Hai sa votam toate parasutele lui Basescu, sa mai avem taieri de salarii si de pensii.Rusine sa le fie.

 8. balint Răspunde

  love story PSD +UDMR si se fac ,,pe romani!
  vot PNL la 25 mai !!!vot PNL la 25 mai !!!vot PNL la 25 mai !!!

 9. Kereskenyi Răspunde

  Atata tot interpelezi tu ma betiv notoriu si vesnic turmentat ce esti !! Vrei sa-ti justifici prezenta in Parlament,te intelegem,dar fa ceva util pentru Romania,nu doar pentru gloata ta de filetanți pe stanga !! Esti patetic!!

  • Norick Răspunde

   Unii sunt mai patetici,altii mai prosti…Care varianta e mai buna?? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.