Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

Dosarul Electronic de Sănătate vine în sprijinul pacienților asigurați din Satu Mare

dosarul electronic de sanatate (4)Proiectul ”Sistemul informatic integrat pentru Dosarul Electronic de Sănătate” se  va elabora în perioada iunie, iulie în Satu Mare, deservind 300 de mii de sătmăreni asigurați.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare a prezentat astăzi în conferință de presă primele informaţii referitoare la Dosarul Electronic de Sănătate. Prin acest proiect se dorește trecerea la forma electronică a dosarului de sănătate al pacientului prin intermediul căreia cetățenii români vor beneficia de un nivel mai ridicat al calității serviciilor medicale.

Preşedintele-director general CJAS, Georgeta Pop, a precizat că proiectul Dosarul Electronic de Sănătate a fost iniţiat la nivel naţional cu scopul realizării unei baze de date care cuprinde informaţii medicale centrate pe pacient, fiind un mijloc de monitorizare a sănătăţii pacienţilor şi în acelaşi timp un sistem dinamic realizat prin acumularea de date medicale introduse de către furnizorii de servicii medicale pe măsura ce aceştia aderă la sistem.

Dosarul Electronic vine în sprijinul pacienților asigurați fiind decidenți în mare parte vizavi de datele pe care sistemul le-a adunat  în istoric și le pune la dispoziția medicilor prescriptori. Pacientul își va da acordul cu privire la consultarea datelor din dosarul electronic care va conține informațiile din sistem, legate de acte medicale precum și terapiile recomandate de infrastructura medicală”, a declarat Georgeta Pop.

Medicii pot avea acces la Dosarul Electronic de Sănătate doar în prezența pacientului care va prezenta cardul național de sănătate. Dar având în vedere că aceste carduri nu sunt încă distribuite la nivel național se va proceda prin altă modalitate. La prima consultație pe care pacientul o are la medic, i se va aloca prin program o matrice de securizare cu coduri de acces  la acest sistem în care medicul va completa fișa medicală.

Totodată, prin acest sistem pacientul mai beneficiază și de informațiile cu referire la serviciile medicale efectuate, rezultatele și recomandările primite în propria fișă medicală, prin accesarea online la Dosarul Electronic de Sănătate, autentificându-se cu cardul de sănătate sau cu CNP-ul.

Implementarea sistemului național Dosarul Electronic de Sănătate în Satu Mare reprezintă un pas foarte important în alinierea cu tendințele existente în momentul de față în Uniunea Europeană.

2 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Dragilor “jurnalisti” ….. De cand se scrie “se v-a elabora” cu “v-a” despartit??? Asa ati invatat la facultatea de jurnalism?? Este cel putin penibil!

  2. Eu Răspunde

    Vad ca e cu repetitie…..”v-a prezenta” …… Ce ati patit oameni buni????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale, Sănătate
Liderii PDL: Silaghi e disperat după imunitate, Diaconescu a venit s-o caute pe Elodia

Liderii PDL Satu Mare au criticat astăzi trecerea lui Ovidiu Silaghi de la PNL la PSD, considerând că acesta este...

Închide