Ultima actualizare: azi, 18:42
elena udrea, laura bota
Locale

Elena Udrea o susține pe Laura Bota

elena udrea, laura botaDoamnă Udrea, suntem la finalul campaniei electorale. Cum vi se pare ca a fost?

Pentru un partid aflat la inceput, este mai greu pentru ca noi trebuie sa construim in timp ce facem si campanie. Totusi, principala problema a fost confiscarea alegerilor europarlamentare de catre Victor Ponta si PSD, care au inceput de fapt lupta pentru Presedintia Romaniei. Cel mai grav mi se pare deturnarea dezbaterilor de la teme europene la scandaluri continue si atacuri mizerabile la persoana. Victor Ponta si PSD nu pot spune romanilor ce au facut in doi ani de cand sunt la guvernare, asa ca o tin intr-un scandal ca sa acopere lipsa de realizari.

Doamnă Udrea, de trei luni sunteţi membru al Partidului Mişcarea Populara. De ce aţi ales să construiţi un partid nou?

Este nevoie de un partid care să promoveze un alt mod de a face politică. Fără cumetrii, fără baroni, fără preocuparea pentru îmbogăţire din bani publici, dar cu oameni de bună credinţă, care să fi făcut ceva în viaţa lor, care să vrea şi să poată să schimbe în bine România. După 25 de ani de la Revoluţie, era momentul să apară un astfel de partid, fără legătură cu fostul PCR, fără simpatii pentru practicile partidelor care s-au creat în România după 1989. Eu cred de 10 ani că mai avem o şansă să traim bine la noi acasă, că nu vom ajunge să plecăm toţi să ne căutăm destinul prin lume. Sunt convinsă că mai există suficient de mulţi oameni buni care să facă din România o ţară în care să poţi şi să îţi fie drag să trăieşti.

Vi se spune „partidul în blugi”. De ce?

Pentru că ne place să fim noi înşine, fără complexe şi fără ipocrizii. Vrem să arătăm că nu haina face pe om şi că, dacă îţi pui costum şi cravată, nu înseamnă că eşti mai competent sau mai eficient. Blugii sunt extrem de populari şi practici şi au atras mulţi tineri alături de PMP. Fără să exagerez, zeci de mii de oameni, mulţi dintre aceştia tineri, au venit în partid în trei luni de zile. Cei mai mulţi nu au mai făcut niciodată politică. S-a creat o emulaţie în jurul nostru care arată că oamenii sunt gata să se implice pentru a schimba ţara dacă au încredere unui proiect.

 Presedintele Traian Basescu a apărut în fotografii îmbrăcând tricoul PMP. Cărui fapt se datorează susţinerea pe care o arată şeful statului partidului pe care îl reprezentanţi?

PMP este singura forţă politică din România care şi-a luat public angajamentul de a continua proiectul de reformă şi modernizare a ţării început de Traian Băsescu în 2004. Asta înseamnă funcţionarea independentă a Justiţiei, depolitizarea instituţiilor publice şi o politică de cadre care să promoveze specialiştii, o economie performantă şi cât mai puţin dependentă de susţinerea clientelei politice. Niciun alt partid nu isi asuma aceste obiective. 

Cine este principalul adversar politic al PMP: PSD sau PDL?

Eu nu sunt un om revanşard. Ţin la fiecare membru PDL în parte, pentru că ştiu ce oameni deosebiţi sunt acolo şi au fost până de curând ca şi familia mea. Singura mea nemulţumire ţine de direcţia în care Vasile Blaga şi cei din jurul domniei sale îndreaptă partidul, concentrându-se pe lupta împotriva preşedintelui Băsescu în detrimentul bătăliei cu guvernarea Ponta.

În mod cert, duşmanul nostru politic este PSD. Un partid construit ca o gaşcă mafiotă, dominat de baronii locali care drenează toate fondurile publice şi-i menţin pe români în sărăcie. PSD este continuarea naturală a Partidului Comunist Român, fiind o formaţiune care nu a reuşit să se reformeze. De altfel, acesta este şi principalul reproş pe care îl am faţă de Victor Ponta: în loc să încerce să schimbe ceva, având în vedere că este apropiat de vârstă cu mine, el s-a complăcut în promiscuitatea morală din interiorul propriului său partid şi a devenit astfel prizonierul şi marioneta baronilor locali.

De ce ar vota locuitorii judeţului Satu Mare pentru candidaţii PMP la europarlamentare?

Avem de departe cea mai bună echipă pentru Parlamentul European. Nu avem numai cei mai tineri candidaţi, ci şi oameni cu o experienţă deosebită în problematici legate de Parlamentului European: Cristian Preda este unul dintre eurodeputaţii care au reprezentat cu mare cinste România la Bruxelles şi Strasbourg, Teodor Baconschi e unul dintre cei mai buni miniştri de Externe pe care ţara i-a avut după Revoluţie, în timp ce Siegfried Mureşan este exemplul meritocratiei pe care o sustinem. Un tanar care cunoaşte mai bine ca oricine mecanismele europene, fiind fost consilier al preşedintelui Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, dar şi al preşedinţilor PPE Wilfried Martens şi Joseph Daul şi care nu a avut nevoie de un „spate” pentru ca noi să îl susţinem.Toate partidele declară că vor să aducă tinerii valoroşi înapoi acasă, dar, în realitate, au locuri doar pentru neveste, fraţi, copii şi prieteni pe lista pentru europarlamentare. La toate celelalte partide funcţionează sistemul PCR: pile, cunoştinţe şi relaţii. În cazul PMP, candidaţii şi locurile pe listă au fost votate de toţi membrii partidului, creându-se astfel sentimentul că aici deciziile se iau altfel şi nu contează atât de mult apropierea de lider.

Recent, preşedintele Băsescu spunea că v-ar vota fără îndoială pentru postul de Preşedinte. Doamnă Udrea, sunteţi pregătită să vă asumaţi candidatura pentru prezidenţiale?

Îi mulţumesc pentru încrederea de care dă dovadă preşedintele Băsescu. E o mare onoare pentru mine, mai ales că ştim că şeful statului nu face cadouri în politică. Sunt convinsă că îl va susţine pe cel mai bun dintre candidatţi.

PMP va decide candidatul după europarlamentare, pentru că avem nevoie să mergem în alegeri cu cel care îl poate învinge pe Victor Ponta, iar europarlamentarele vor fi un test important. De aceea, spre deosebire de celelalte partide de pe zona de centru-dreapta, noi nu am anunţat încă un candidat propriu, aşteptând să vedem care este liderul care poate atrage simpatia electoratului.

Aţi spus că sunteţi partidul celor care au lăsat ceva în urma lor. Ce a reuşit Elena Udrea să realizeze în judeţul Satu Mare?

În mandatul meu de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, am finanţat în Satu Mare proiecte de 80 de milioane de euro, din care 60 milioane de euro pe fonduri europene. Cu aceşti bani s-au reabilitat aproape 40 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local, s-a introdus apă şi canalizare în 8 localităţi, au fost ajutate 18 de IMM-uri să genereze aproximativ 250 de locuri de muncă, peste 11 milioane de euro, bani europeni, au fost investiți în infrastructura și promovarea turismului local și s-au reabilitat termic 125 de locuinţe.

Concret, aș menționa câteva investiții pentru infrastructura culturală, care au fost bine primite în județ: am demarat de exemplu renovarea casei de cultură din Tășnad și a căminului cultural din Baba Novac sau renovarea cetății din Ardud. Proiectul de suflet din Satu Mare rămâne însă renovarea Castelului Karolyi din Carei.

Cred că toate acestea dovedesc că n-am fost un ministru care a stat la cafele, ci unul implicat, care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor judeţului Satu Mare.

Pe 25 mai au loc alegeri şi în colegiul pentru deputaţi 2 Satu Mare. Cum vedeţi candidatura Laurei Bota pentru un post de parlamentar?

Întotdeauna am crezut în ideea că femeile din politică trebuie să se susţină între ele. Iar Laura Bota chiar este una dintre femeile puternice şi determinate care îşi merită locul în rândurile politicienilor importanţi din judeţ şi chiar de la nivel naţional. Este una dintre acele femei-politician care reuşeşte să demoleze, aşa cum am încercat să fac şi eu la nivel naţional, prejudecăţile faţă de competenţa şi eficienţa doamnelor din politică.

Venirea sa în fruntea PMP a arătat că o femeie poate, în anumite condiţii, mai mult decât 10 bărbaţi, de una singură reuşind aproape să le arate celor din PDL că adevăratul partid al dreptei în judeţ este Mişcarea Populară.

Sunt încrezătoare că Laura Bota poate să cucerească scaunul de parlamentar lăsat liber de Ovidiu Silaghi, plecat puţin prin pribegie la Bruxelles până ce Justiţia îşi va spune cuvântul în cazul său.

 Aveţi un mesaj de final pentru cititorii ziarului nostru?

PMP este partidul oamenilor tineri, curajoşi şi determinaţi, care vor sa construiasca o tara in care toti oamenii sa poata trai decent, continuand proiectul de modernizare şi reformă a României început de Traian Băsescu. Noi vrem o Justiţie puternică şi independentă, depolitizarea instituţiilor statului, locuri de muncă pentru tineri şi oportunităţi pentru oamenii de afaceri.

În plus, PMP este singura forţă politică din România care se luptă cu partidul baronilor locali şi reprezentantul lor, Victor Ponta. Din toate aceste motive, este extrem de important ca toţi românii să vină pe 25 mai şi să voteze Partidul Mişcarea Populară. Dacă PSD va lua peste 50%, există un mare risc să ocupe toată ţara începand din noiembrie 2014.

 Sursa: Departamentul de Comunicare al PMP

 

37 comentarii

 1. Fuctionar public Răspunde

  Asa cum a sustinuto sa ajunga in patul presedintelui !

 2. Casciano Răspunde

  Fără complexe şi fără ipocrizii?? Bună gluma…

  Duminică, 25 mai, eu votez Ovidiu Silaghi!

 3. Alin Răspunde

  Vad ca votul se da numai dupa culoarea politica, nu prea tine cont lumea ca femeia asta o adus bani multi in judet si asta este trist. Felicitari doamna Udrea ptr ce ati facut pentru satumare

 4. Petre muresan Răspunde

  Si io renunt la pdl dupa 25,

  Ileano blidara batate norocu, ca acu am aflat ca nu iesti oshanca .

  Ma duc si io in PMP

 5. Prodexim Răspunde

  O lucrare nu am vazut din banii aia adusi in satu mare batav norocu

 6. Andreea paul Răspunde

  Petre nu ne da de gol , sa nu afle astia si de blidar ca e actionara la sarmex cu ciocan maria nevasta lu ciocan

  • Ghilea Răspunde

   Da ca Babasan si Micul cu returnarile de tva care le-au fost respinse ingineri financiare si firmele mutate din satu mare la Cluj unde stai amsndoi cum e ? Bine Babasene cu datori la stat te-ai dezis de ele cesionari Cipru paradis fiscal. Hai intreabama sauneaga sa iti raspund detailat smol man

 7. Miriam Răspunde

  Spuneti voi ce spuneti dar Laura e o minune. Am urmarit emosiunile electorale e un adevarat om cu un comportament european. Udrea la fel ofemeie puternica.

 8. Gelu Răspunde

  Eu votez PMP

 9. Norbert Răspunde

  Am vazut aseara emisiunea in care erau Laura si domnul Muresan Siegfried au facut macel cu un contracandidat Babaseanu si Mic paremise. Felicitari de mesajul trandmis aveti oameni valorosi in partid . Votez cu voi PMP

 10. Ildiko Răspunde

  Frumoase si destepte intr-un cuvânt competente.

 11. adrian Răspunde

  Asa macel a fost in emisiune ca Siegried Muresan era sa faca un atac de apoplexie, i se zbatea pleoapa nebuneste, gura i se crispa spre stanga, radea fortat si aluneca in scaun pana ajungea cu capul pe spatar. Doamne, ce spectacol jalnic! Mai mult, Micul stia mai multe despre Parlamentul european si german decat stia europarlamentarul PMP!!!

  • sergi Răspunde

   Evident ca nu ai inteles nimic . Pe replay inainte doar sa nu uzezi dvd-ul pana eventual intelegi. Bine mai Razvanel ! Vezi sa nu il mai dai de gol pe Babasan. Si sa fim corecti e diferenta de clasa asta e echipa Siegried si Laura au punctat concret si v-au pus in dificultate.

 12. stef Răspunde

  Sergi lasa derbedei astia ai politicii respirate pe la Culuj Sergiu si Razvan DERBEDEI POLITICI satmarene. Pierdere de vreme.

 13. john Răspunde

  doua zdremte….

 14. Ileana Răspunde

  Putin spus derbedeii politicii, parveniti si mincinosi

 15. giusepe Răspunde

  http://transilvaniareporter.ro/satu-mare/filiera-cipriota-a-pucistului-sergiu-babasan/

  Apoi chiar asei 3 partide pa la care io trecut Babasan aesta si nimic apoi io nu mis in politica da pare o prostie o fost candidat din parte prm , pdl si ial si amu cu ceie FOrta Civica. Poate trece la udmr mintenasi cand vin alegerile.

 16. Galiano Răspunde

  votati silaghi tradatorul…vorba aia cine se seamana se aduna ..
  psd a condus tara aceasta 19 ani daca aceasta este bunastare si va palce atunci mai votatii..
  cei mai inteligenti…govor,ciocan gelatu silaghi cu dosare pe la dna…

 17. Dante Răspunde

  @Galiano – Silaghi nu este tradator. este cel care mentine USL. altfel vor veni cei din UDMR si iarasi nu vor face nimic pt orasul si judetul nostru!

 18. angela Răspunde

  Cea mai tare faza din emisiune a fost cand acel domn Sigfried care era aterizat acolo parca dintr-o scoala ajutatoare, ne spunea ce ,, medic ” si ce om ,,politic” remarcabil este candidata PMP! De parca n-o cunoaste tot orasul! Daca sa albesti dinti si sa treci prin asternuturile tuturor care au avut de-a face cu politica inseamna sa fii medic si om politic, inseamna ca suntem noi satmarenii,PROSTI!

  • Similea Răspunde

   Angela e problema ta daca esti…..nu te exprima in locul altora. Asta e daca tie una nu-ti place nu inseamna ca trebuie sa jignesti. Adevarl ca singuril candidat care se comporta democrat este Laura Bota onesta, sincera cel putin asa pare. Iar ca medic eu sunt pacient de-al ei si am doar cuvinte de lauda. Ia cu celelalte mizeri cum cu toti politicieni ….. E evident ca sunteti total rau intenionata.

   • john Răspunde

    habar nu are sa scoata doua vorbe …si vrea sa fie deputat……..sa nu rad….
    atat stie….halatu .. halatu ..halatu

  • Griga Răspunde

   Domnul siegfrid a venit din parlamentul european, evident ca nu stie sa zica ileano si prostii cu mercedes ci niste finetzuri care dumneata nu le intelegi.

 19. horia Răspunde

  da unde-i Mercedesa Blidar?? Chiar ne lipsesc laudaroseniile si aroganta din discursurile scrise de Voas. Numai ca cele doua uita ca alegatorii din Col 2 nu-s oseni sa puna botu la toate minciunile lor

 20. srg. Răspunde

  Nu ai cum sa alegi intre cele 2 .. sunt prea “destepte” . La minte amandoua sunt blonde :)))

  • Georgeta Răspunde

   blond artificial nenea srg. : ) e o chestiune de substrat cred ca la asta te gandirasi si matale , nu ? srg.

 21. Y Răspunde

  AICI AVEM DOUA PPAARRAASSUUTTEE parasuteeeeeeeeeeeee !
  Sotul parasutei Laurita candidata PMP condamnatat la Curtea de Apel Oradea pentru LUARE DE MITA!!!

 22. Galiano Răspunde

  sotul lui Laura probleme penale.sotul lui Blidaru a fost inchis iar acuma este in insolventa cu Samobil,Silaghi probleme penale…chiar alti oameni nu are acest oras????

 23. cetatean Răspunde

  Cum stati cu partile giratorii?

 24. tractorista Răspunde

  Sa o sustina sa nu dea in balbaiala cand o sa vada ce scor submediocru va avea la aceste alegeri.

 25. Bálint Răspunde

  Votati pe RMDSZ!!!!

 26. mihai Răspunde

  vad ca in imagine nu e fotoshopata decat babaciunea de Laura , madam Udrea nu are nevoie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.