Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

”Noaptea albă a muzeelor” la Satu Mare

muzeuMuzeul Judeţean Satu Mare în colaborare cu instituţii publice şi organizaţii din sfera societăţii civile, pregăteşte o adevărată sărbătoare, oferită sătmărenilor în cadrul unuia dintre cele mai speciale evenimente ”Noaptea Albă a Muzeelor”.

Acţiunile din acest an se vor desfăşura în mai multe locaţii muzeale din judeţul Satu Mare în data de 17 mai.

La Sediul Muzeului, din b-dul Vasile Lucaciu nr.21,va fi organizat un amplu program în colaborare cu Palatul Copiilor. Începând cu ora 18.00, trupa condusă de prof. Sorin Berindei va încânta publicul sătmărean cu un spectacol de muzică uşoară şi folk.

Atmosfera unei seri în satul tradiţional sătmărean va fi recreată la ora 19.00 printr-o „Şezătoare codrenească”, prezentată de elevii profesorului Sever Nicu Miclăuş.

Una dintre surprizele acestui an va fi „Seara evreiască de la Muzeul de Artă”, acţiune menită a recrea atmosfera Sătmarului de odinioară prin aducerea în prim plan a uneia dintre comunităţile ce ocupa o pondere majoră în rândul populaţiei oraşului şi a avut, totodată, o consistentă contribuţie la progresul acestuia.

Organizat împreună cu Comunitatea Evreilor – Satu Mare, Asociaţia Rovenio – trupa Arttis, Teatrul de Nord, Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi, evenimentul va cuprinde mai multe elemente-surpriză pentru publicul sătmărean începând cu ora 20.00.

La Muzeul din Carei va fi creată atmosfera unei Seri istoriceprin costume şi dansuri de epocă, iar în cadrul epoziţiei „Expo Africa”, tobele lui Cserey Csaba vor reda ritmurile misterioase ce se aud la lăsatul serii în Savana de pe Continentul Negru.

Publicul este asteptat şi la acţiunile organizate la Muzeul Orăşenesc Tăşnad şi la Muzeul din Andrid.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Spărgător de bancomat condamnat în Franța, reținut la Vama Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, marți,  la ieșirea din țară un tânăr din Bacău care era dat în urmărire...

Închide