Ultima actualizare: azi, 18:45
Locale

Ovidiu Silaghi se laudă că a câştigat procesul cu Andreea Paul. „Am economisit 100.000 de euro!”

Ovidiu Silaghi (9)Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru postul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a anunţat astăzi că a câştigat procesul cu deputatul PDL Andreea Paul, reclamaţia fiind făcută la alegerile din 2012.

Conform bunului obicei sunt tot timpul dat în judecată, şi Dumnezeu mă ajută şi câştig. Am mai câştigat un proces, de data asta nu cu Agenţia Naţională de Integritate ci cu doamna deputat Andreea Paul Vass. Mă dăduse în judecată cu ocazia alegerilor din 2012, şi sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, îmi cerea la vremea respectivă 100.000 de euro şi publicarea hotărârii judecătoreşti în trei ziare de circulaţie naţională. Sentinţa judecătorească respinge acţiunea civilă formulată de reclamanta Paul Maria Andreea, prin urmare am câştigat, am făcut o economie de 100.000 de euro, mă simt mulţumit şi nici nu trebuie să plătesc publicarea în trei ziare de circulaţie naţională”, a declarat Silaghi.

Sentința civilă este din 29 aprilie 2014.

Declaraţiile au durat mai puţin de două minute, după care Silaghi a părăsit sala, refuzând să clarifice acest subiect în ciuda întrebărilor adresate de jurnalişti.

Staff-ul său a promis că va reveni cu un comunicat de presă în care să prezinte concret despre ce declaraţii este vorba şi obiectul procesului.

UPDATE  Comunicat de presă

 În cazul procesului dintre Silaghi Ovidiu Ioan, Paul Maria Andreea și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în data de 24 aprilie 2014 s-a dat sentința definitivă. În numele legii hotărâște că respinge acțiunea civilă formulată de reclamantă fără cheltuieli de judecată.

Vă reamintim faptul că în această acțiune civilă, respinsă de către instanță, Paul Maria Andreea obliga pârâții, în plângerea depusă la dosar, la plata sumei de 100.000 euro ca daune morale contravaloare a prejudiciului suferit de aceasta în urma încălcării dreptului la demnitatea personală, la imagine și a limitelor libertății de exprimare.  Deasemnea Paul Maria Andreea a solicitat publicarea, pe cheltuiala pârâților hotărârii judecătorești în trei ziare de circulație națională, precum și pe prima pagină a variantei online și a variantei tipărite a gazetei și plata cheltuielilor de judecată.

Motivul acțiunii era un articol apărut la data de 10.11.2012 în ziarul Gazeta de Nord Vest care a publicat atât în varianta tipărită cât și în varianta online a ziarului un articol cu titlul “Lansare în forță a USL”, acesta purtând semnătura jurnalistului Szasz Lorand.

Andreea Paul consideră faptul că, articolul, deși ar fi trebuit să conțină infomații despre lansarea candidaților USL la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, reprezintă în fapt un atac injust și concertat la adresa sa, în calitate de candidată din partea ARD în Colegiul nr.1 Oaș – Satu Mare, pentru Camera Deputaților. Aceasta a considerat articolul ca fiind un atac menit de a aduce, în mod direct, atingeri grave imaginii, reputației, credibilității și demnității sale profesionale.

În plângerea depusă aceasta susține faptul că “Prin susținerea și evidențierea în cadrul articolului a unor aparente legături de sânge ale subsemnatei cu criminali de război, sunt acuzată că îmi este rușine de numele său de familie, că am renunțat la numele de familie “Vass” și că mi-am negat “originile” pentru a nu-mi periclita candidatura. Fără a proba în niciun fel veridicitatea informațiilor furnizate, pârâții au furnizat opiniei publice o serie de informații false, defăimătoare și denigratoare la adresa subsemnatei, încălcând, în lupta după voturi și după senzațional, principiul nediscriminării și limitele libertății de exprimare.

Atât prin discursurile susținute de candidații USL în fața alegătorilor, cât și prin articolul publicat, autorii au făcut o serie de legături primejdioase, nedovedite și inexistente, între numele “Vass” – de altfel unul destul de comun în zona Ardealului – și o serie de persoane care au avut o contribuție negativă la scrierea istoriei României. Însă, lucru de neacceptat, s-au făcut referiri la originea subsemnatei (n.n. maghiară) și negarea acestor origini pentru ca o persoană cu rădăcini maghiare nu ar fi pe placul oșenilor!

Astfel, potrivit articolului, în discursul său, ministrul Ovidiu Silaghi a remarcat că “echipa care candidează din partea USL este formată în întregime din sătmăreni”. În continuare, potrivit discursului redat sub formă de citat, pârâtul Ovidiu Silaghi, dând dovadă de discriminare, a afirmat “Nu avem pe cineva din echipa care a sosit acum o lună în județul Satu Mare, care nu mai știe că o cheamă și doamna de fier și care se cheamă numai Paul.”

Instanța în sentință menționează: “La acțiune s-a anexat un print al articolului online, fără să se depună ziarul în care a apărut, mai ales că în motivare se subliniază  că este vorba de un articol important, apărut pe prima pagină. S-au mai depus alte articole care o privesc pe reclamantă, articole care însă nu fac subiectul prezentei cauze. Nu s-a depus de asemenea copia unui certificat de căsătorie sau a unui act de identitate din care să rezulte care este numele anterior și cel actual al reclamantei iar aceasta probă era utilă și pertinentă cauzei. Sigur că se poate invoca ca fiind vorba de notorietatea reclamantei, aceste aspect nu mai trebuia dovedit, dar la fel de notorii sunt și alte articole apărute pe internet în care reclamanta vorbește de “brandul politic Vass”. Există de asemenea bloguri cu ambele nume ale reclamantei, andreeavass.ro și andreeapaul.ro, ambele active. Există articole în cadrul cărora se folosesc ambele nume atunci când se vorbește de reclamantă. Pentru că era vorba tocmai de afirmații care vizau numele acesteia și pentru că reclamanta a apreciat că acestea au fost făcute cu intenția de a-i provoca pe oșeni să își manifeste aversiunea față de maghiari, acțiunea trebuia dovedită. Erau necesare probe care să dovedească în primul rând faptul că afirmațiile consemnate în articol aparțineau pârâtului Silaghi Ovidiu, ca acestea au fost făcute în public, cu sens peiorativ, în scop defăimător sau discriminator, că există o aversiune din partea “oșenilor” față de maghiari. Așa cum s-a motivat și mai sus nu există nicio dovadă că afirmația i-ar aparține, că a fost făcută în cadrul public sau în campanie electorală iar acest lucru trebuia lămurit în cauză, reclamanta putând să solicite prin acțiune depunerea unor filmări. Cât timp aceasta este cunoscută atât cu numele de Vass cât și cu cel de Paul, ba chiar reclamanta a ales să uzeze de ambele nume, vorbind de existența unui “brand politic Vass” și atâta vreme cât nu s-a făcut dovada numelui actual, nu se poate vorbi de existența vreunei fapte ilicite, cauzatoare de prejudicii. Așa cum s-a mai arătat, în speță nu s-a lămurit care este numele reclamantei și care este numele pe care aceasta îl folosește în mod public, pentru o mai ușoară identificare. Nu s-a dovedit nici în ce consta discriminarea în cauză. Faptul că reclamanta se numea sau se numește și Vass, numele de origine maghiară care se traduce în limba română ca fiind “fier” și faptul că pârâtul Silaghi a folosit această traducere nu justifică în niciun mod invocarea unei discriminări.

Pentru aceste motive, în numele legii hotărâște că respinge acțiunea civilă formulată de reclamanta Paul Maria Andreea împotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării fără cheltuieli de judecată.”

Ovidiu Silaghi

 

20 comentarii

 1. PRO LIBERTATE! Răspunde

  NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!NU VOTATI MAFIA PSD!!!!! JOS PENALII PSD!!!!

  • Fuctionar public Răspunde

   Hai sa Votam PMP ca sa ne mai taie din Salarii .

   • moscraciun Răspunde

    Ii votam ca sa va dea afara sca si asa stai pe net in loc sa fi la lucru!! afara cu toti!!!

    • Fuctionar public Răspunde

     sa votam cu moscraciun=PMP, adevarul e ca inca ne ami aducem aminte de frumoasele decizii luate atunci cind au fost la putere.

   • car69 Răspunde

    yes,yes!!!
    sint invidiosi pt.ca “rosii” sint multi si vor reusi!!

 2. Marius Răspunde

  Hai mai penalule lăsa-ne!!suntem satuli de tine hotule..nu te mai votează nimeni asa ca latră in alte părți!!ai trădat voturile satmarenilor!!nu ti le mai da nimeni..

 3. Flaviu Răspunde

  Pampalaul asta nu are unde sa faca conferinta si il lasa cumnatu-sau sa faca in sala de Consiliu Judetean?? Asta da!!!

 4. Adevarul Răspunde

  PSD ofera locuri de munca!!! Se tine de promisiune!! Govor lucreaza sub sloganul ,, cine e cu mine, o sa-i fie bine”, astfel ca trei foste stiriste de la Nord-Vest TV, care figureaza ca membre PSD, au obtinut locuri caldute in institutii ale Consiliului Judetean, cu aportul lui Govor, drept rasplata ca il slujesc.
  1. Manuela Rogoz, fosta Deac, fosta vanzatoare de ABC intr-un bloc de cartier, mare amatoare de muzica, a ajuns sa-i cante in struna lui Govor. Fosta stirista la NV TV a venit in bratele PSD si gasca lui Govor, direct ca si consilier la cabinetul vicelui Govor, un rol important avand si soacra ei de la Odoreu, consilier local PSD, ea fiind maritata cu un fost patron de streaptease in Martinesti, actualmente angajat cu grade mari. Manuela, denumita consiliera sexi si blonda de la CJ a fost promovata rapid si a ajuns consilier local si mare sefa de birou in CJ. A fost aleasa sefa Organizatiei de Tineret in municipiul SM. Este cunoscut faptul ca Govor a numit-o drept ,,viitoare viceprimar”, atunci cand a fost prezent la o sedinta de CL, in vremurile cand vroia sa il intimideze pe Coica.
  2. O alta fosta stirista de la NV TV, Lorena Georgi a fost promovata dupa ce a intrat in PSD si angajata ca purtatoare de cuvant la Prefectura, dupa ca a fost inlaturata fosta purtatoare Georgiana, deoarece nu era omul lui Govor. Tot Govor a facut angajari la Prefectura si cu o rudenie apropiata Raluca Chereches, acesta fiind omul lui Govor in Forta Civica.
  3. Cea mai recenta angajare facuta de Govor a fost a Cristinei Ilies, culmea tot o fosta stirista la NV TV, numita sefa a Ligii Tinerelor PSD. Govor i-a rezolvat un loc caldut in cadrul Bibliotecii Judetene, institutie aflata in subordinea CJ. Cristina Ilies s-a remarcat mai mult ca fosta iubita a mai celebrului stelist Gardos, iar acum formeaza un cuplu cu un alt angajat de la NV TV, impreuna avand o afacere de haine de dama.
  4. Raul Babtan, omul de baza a lui Govor, fost consilier al sau, mai mult sofer si purtator de bagaje, a fost impus de Govor ca sef de cabinet la Prefectura, neavand experienta in domeniu, tot el primind cadou functia de sef al tineretului PSD in judetul SM. Cei din jurul sau spun ca acesta are mai mult un rol decorativ, fiind de preferat sa nu tina discursuri, deoarece atunci cand o face, analfabetii Ciocan si Govor sunt copii mici pe langa el.

  • alava Răspunde

   asta da promovare, de la vanzatoare ABC la consiliera. In citi ani?

  • car69 Răspunde

   mi se pare corect!!
   toti au facut la fel,inca mai rau!!
   daca sint competenti si ce daca au fost promovati!
   toti am inceput de jos!!!!

 5. dani Răspunde

  MAI BOULE VOM VEDEA DACA VEI CISTIGA PROCESUL CU D,N,A
  ESTI UN NENOROCIT PENAL SI AVEM SPERANTA CA VEI FI RIDICAT CU MASCATI PINA IN ZIUA ALEGERILOR

 6. srg. Răspunde

  Felicitari ! Dreptatea ink exista .

 7. jos Răspunde

  JOOOOSSSS penalul PNList!!!!!!!!!!

 8. sas Răspunde

  DNA te va lua SAPTAMINA VIITOARE NENOROCITULE

 9. sorina Răspunde

  Geletina gretoasa, ,, gelatu” cat tupeu, ia umilit pe PNL isti, isi bate joc de voturile ROMANILOR, penalul face intalniri la institutii publice ca sa nu il poata huidui nimeni , GREATA GREATA… LA PROGRAMUL RTABLA cu tine!!!!!!!

 10. Casciano Răspunde

  Domnul Ovidiu, este atacat prin diferite moduri tocmai atunci când imaginea lui contează la un nivel maxim. Probabil totul este pur întâmplator.
  Cu siguranță el va câștiga pe data de 25 mai.
  Mult succes!

  • Leo Răspunde

   Silaghi merita un mandat, dar nu de parlamentar! Rusine PNL Satu Mare ca sustineti un asemenea individ! De asemenea, PSD-ului nu-i face cinste un asemenea politician bagat pe gat de Ponta! SILAGHI nu merita sa fie ales deputat!

 11. Dante Răspunde

  Silaghi este cel mai competent de a ocupa functia de deputat al colegiului 2! Mult succes! pe 25 mai voi vota Ovidiu Silaghi pentru colegiul 2, pentru satmareni!

  • truman Răspunde

   toate lumea numai la sute de mii viseaza :))) si doamna respectiva la fel ca si in cazul care a aparut acuma in presa cum k domnul Silaghi ar fi dat un miel¨ in valoare de 100 de mii hai sa fim seriosi. singura problema este k e prea competent si de aceea se afla si in momentul acutal acolo nu degeaga l au pus acolo

 12. Nemesis Răspunde

  Probabil singurul politician si un domn versant din judetul satu mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.