Ultima actualizare: azi, 11:52
Locale

Pataki: Conducerea județului se laudă cu proiectele inițiate de UDMR

Pataki Csaba, Magyar Lorand (12)Președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, alături de consilierul local UDMR Magyar Lorand au criticat astăzi într-o conferință de presă activitatea actualei conduceri a județului Satu Mare, afirmând că singurele proiecte cu care se laudă sunt iniţiate pe vremea fostei conduceri UDMR.

Potrivit preşedintelui Pataki Csaba, proiectul privind construirea centurii și podului peste Someș a fost susţiut de către UDMR în parlament, la votarea bugetului, însă majoritatea USL de la acea vreme s-a opus, iar amendamentul uniunii a fost respins. Acum, Guvernul se laudă cu finanţarea centurii şi podului.

Legat de promisiunea de a avea un pod, de a avea o centură eu mă bucur foarte mult că am ajuns la guvernare și se vede că investițiile din județul Satu Mare au reapărut cel puțin la nivel declarativ. Dar vă atrag atenția că în ultimi doi ani s-a votat bugetul național și noi eram singurul grup care am susținut aceste proiecte și am votat pentru a fi incluse în acest buget, toți ceilalți au votat împotrivă. Am constatat cu o surprindere plăcută că domnul premier iarăși a venit cu această idee, se vede că am ajuns la guvernare și investițiile majore din Transilvania încep iarăși să se deblocheze. Unii care erau înverșunați în această idee nu ar trebui să se mândrească cu ceea ce am susținut acum doi ani”, a declarat Pataki Csaba.

Prezent la conferință, consilierul UDMR Magyar Lorand a menționat faptul că bugetul municipiului Satu Mare se folosește pentru evenimente de promovare a unor formațiuni politice și realizările Consiliului Local ca și campanii electorale.

În ultima perioadă bugetul municipiului Satu Mare, bugetul votat de Consiliul Local, se folosește pentru evenimente de promovare a unor formațiuni politice, acesta fiind un lucru anormal. Bugetul municipiului este votat de ani de zile, din care încercăm să facem lucrări foarte importante pentru toată comunitatea. Acum observăm cu multă neplăcere că munca noastră, munca Consiliului Local este vândută în campania electorală sau este dată oamenilor printr-o pungă a unui partid politic. Prezentăm realizările municipiului, realizările Consiliului Local ca și evenimente de campanie electorală, facem aici referire la inaugurări de lucrări, de reparație a unor străzi, de împărțire a unor premii copiilor care au avut rezultate importante atât în domeniul cultural cât și în domeniul sportiv. Noi credem că aceste premieri și aceste inaugurări nu trebuie să se întâmple numai în campania electorală și că banii publici nu trebuie folosiți  pentru promovarea anumitor partide”, a declarat Magyar Lorand.

De asemenea, consilierul local a mai pomenit de proiectele de reabilitare a Teatrului de Nord și  a sistemului de apă și canalizare care au fost inițiate de către UDMR, nefiind încă începute lucrările propriu zise deşi termenul de finalizare al acestora este la sfârșitul anului 2015.

După cum știți termenul de finalizare al acestor proiecte este la sfârșitul anului 2015 iar la nivelul Teatrului de Nord nu avem niciun contract de execuție semnat. Lucrările nu au început iar teatrul s-a mutat în Casa de Cultură a Sindicatelor. Noi, UDMR-ul, am obținut aceste finanțări, unii încearcă să spună că ei au obținut aceste fonduri dar noi putem să demonstrăm prin acte concrete că am fost cei care am inițiat aceste proiecte iar alții nu reușesc să le implementeze”, a afirmat Magyar Lorand.

În încheiere, consilierul a ținut să puncteze faptul că fosta conducere a reușit să aducă bani foarte mulți  pentru municipiul Satu Mare, mult mai mulţi decât sumele aduse de conducerea din momentul de față.

Totodată, Pataki Csaba a dorit să facă un apel celor din campania electorală.

Aș face un apel ca în ultimele trei, patru zile să fie o campanie curată, să nu fie folosite unele clădiri publice pentru conferințe de presă de către unii competitori și să nu fie monopolizată comemorarea victimelor din 1970 prin inaugurarea unei tăblițe doar pe o singură limbă ceea ce contravine legislației actuale. Am fost în oraș și nicăieri în România nu există atâtea bannere ilegale câte sunt la noi. Și când spun ilegal noi nu mai putem să depunem atâtea contestații la Biroul Electoral Central că practic în fiecare minut se comite câte o ilegalitate“, a spus liderul UDMR.

Referitor la bannerele  ilegale președintele UDMR a ținut să dea câteva exemple ale cazurilor absolut sfidătoare.

Nu vorbesc că pe un pasaj, indiferent că e de cale ferată sau rutieră, este interzisă afișarea unui banner. Păi dacă mergem pe calea Botizului găsim un cearșaf care ar putea să ne acopere sediul. Dacă trecem pasajul către Micro 17 găsim toate bannerele de toate culorile mai puțin bannerele noastre.  În altă ordine de idei, au apărut niște bannere care, strict, nu sunt ilegale dar sunt imorale din mai multe puncte de vedere. Aici mă refer la un anumit banner pe care din păcate pentru respectivul nu a avut un sfătuitor foarte deștept. Domnul prim ministru se afișează pe un banner tricolor cu mesajul că el susține dezvoltarea județului. Dar îmi pun întrebarea: nu asta este menirea unui prim ministru? Până acum nu a susținut județul? Începând din 26 mai nu va mai susține județul? Iar modul sfidător în care apare incomplet conducerea unei entități publice iarăși nu este ilegal dar este imoral. Nu vorbesc de unii care probabil mizează  deja de pe acum pe voturile decedaților, punând  bannere pe gardurile cimitirelor, noroc că bannerul avea parte și către exterior și am putut sesiza, că dacă îl punea în așa fel încât să îl vadă numai morții poate și astăzi era bannerul acolo”, a mai declarat Pataki Csaba.

Liderii UDMR susțin că în această campanie sunt singurii care vin cu mesaje pozitive și că reprezentantul UDMR pentru Colegiul 2, Nagy Szabolcs, este singurul candidat ”curat”.

24 comentarii

 1. victor Răspunde

  vicepresedintele udmr judetean are retinere pe salar din 2008 pentru datoriile la bugetul de stat si isi cumpara masina de folosinta personala din banii fundatiei careiene de promovare a turismului local.pana aveti la conducere asemenea elemente nu credeti ca ati putea sa mai ganditi inainte sa vorbiti?

  • zumzum Răspunde

   UDMR nu are viceperesedinte pe plan judetean istetule 🙂

   • ggeza Răspunde

    ar trebui sa spuneti ca nu are si pentru cel de la carei care se lauda ca el este…deci ramane in continuare cel mai bun presedinte al udmr de la carei care are retinere pe salar din 2008 pentru datoriile neplatite de miliarde la bugetul de stat si care isi cumpara masina de folosinta personala din banii fundatiei de promovare a turismului din carei.bine ca ai retinut doar ca udmr nu are vicepresedinte si conduce diktatorial.

 2. unul cu scaun la cap Răspunde

  Daca v-ati bagat in cocina va mananca porcii. Ati intrat la guvernare ,acum suportati consecintele! Mai rau este ca i-ti starnit pe ROMANI,unul sunt eu si doresc ca udmr sa ramana in opozitie cel putin 51 de ani! De ce 51? Asa mi-a venit! Opozitie,bineinteles alaturi de psd si satelitii sai!

  • tralala Răspunde

   Atunci vei suge cat traesti 🙂 ….. dar mai rau sa nu fie, nu-i asa?

 3. mamaliga Răspunde

  Sacapati-ne de COIca ,nu mai il suportam,ne face de ras orasul.

 4. satmarean 2020 Răspunde

  Dintr-un entuziasm primavaratec, dl.presedinte Pataki a afirmat ca toate judetele au primit 25 de milioane de lei in acest an ! Nimic mai fals! N-au primit decat foarte putine judete bani dupa rectificare,cei mai multi dintre ei cate 2 milioane de lei, noi- SATU MARE- am primit 25 de milioane de lei, adica 250 de miliarde lei vechi, adica 5,5 milioane de euro…Pentru satmareni, de la Guvernul Ponta,pt investiile demarate si nefinalizate ori altele de inceput-apa, canalizare, forari puturi,reparat podete etc!…25 de milioane de RON,adica 250 de miliarde de lei vechi, adica 5,5 milioane de euro,dle presedinte Pataki,sunt bani foarte , foarte multi, cu tot respectul!…Nici un alt guvern ori premier nu aratat nici un interes pt noi! Doar Guvernul Ponta ! Cu care sunteti la guvernare, acum !

  • zumzum Răspunde

   merge propaganda.unde scrie despre aceste lucruri in articol?sau ti s-a scris de catre psd ce tre sa comentezi si nici nu te mai uiti la articol.naspa job ai primit prietene…

   • satmarean 2020 Răspunde

    Ai dreptate,prietene,nu este aceasta tema in articolul de fata, dar l-am vazut/auzit pe dl. presedinte Pataki la o emisiune electorala si, oarecum , m-am borsit/suparat ca minimalizeaza suma si efortul Guvernului Ponta de a ajuta satmarenii care n-au apa/canalizare in comune!

    • Satmarean Răspunde

     Județul a câștigat mai mult de 100 de milioane de euro pentru canalizare si alimentare cu apa, echipa fiind condusă de UDMR. Proiect care acum este in intârziere din cauza “presiunilor” din sud, ca firmele lui Dragnea sa câștige licitatiile. Despre care efort vorbim?

     • satmarean 2020

      Fiti mai explicit, va rog! E vorba de fonduri europene…E prea multa politica “pe interese” , iar oamenii simpli si saraci ,sufera ! De 25 de ani.Din cauza aranjamentele de tot felul si de la toate partidele.Nici UDMR nu face exceptie, cu tot respectul ! Aruncati vina unii pe altii, doar…Satu Mare are in acest moment doar un deputat.Prea putin! Prea putin ca sa asteptam si sa primim atentie si fonduri de la Bucuresti! De aceea, acesti 25 de milioane reprezinta foarte mult, ajuta foarte mult, era mai bine fara ei ?!…

     • satmarean 2020

      P.S. Va rog sa cititi corect:”Satu Mare are in acest moment doar un deputat USL !”(dl.Octavian Petric).La ce miracole va asteptati ?! Este de tot respectul premierul Ponta ca nu pedepseste satmarenii pt acest lucru, ci diompotriva, vrea sa-i ajute sa depaseasca cenusiul si saracia in care sunt scufundati!

 5. cetatean Răspunde

  Satmarean 2020 tu mai crezi in politicieni???? Tare prost esti la cap daca mai crezi…

  • Unu' Răspunde

   Pai la cata propaganda face gasti neo-comuniste PSD musai e si el PSD-ist! Iar daca ei nu se cred intre ei ,,,

 6. proiecte Răspunde

  care proiecte de taiat porci sau partium nap?

  • Cetatean(da sant roman) Răspunde

   Hai lasa ne cu vrajala compara ce au facut astea timp de 2 ani jumate si ce s-a realizat inainte… de ce nu ne spui asa direct pe monitor ca nu-ti place ungurul pt ca e UNGUR!!! POATE FI ( SI ESTE) cu 100 de clase peste hotii si incompetentii astea din crama PSDPNLPC si nu mai stiu cate litere mai trebuie….dar tu n-ai de gand sa votezi un ungur:) MARE CARACTER ESTI FRATE

   • avram iancu Răspunde

    ce mai roman..si marmota uite asa impacheta ciocolata…..sa stii ca am si crezut balivernele tale….huniste

    • Nicu Ceausescu Răspunde

     Draga Avrame … spune atuci nu-m plac UNGURII zii naaa, masai sa stie toata lumea Hai cu voce tare: AFARA CU UNGURII DIN TARA:) Numai atata stiti javrelor

 7. fiecare maghiar conteaza Răspunde

  asa-i ca ne credeti prosti, domnule Pataki? de ce nu va laudati cu campaniile electorale mascate pe care le realizati?…..maratonul caritas s-a organizat anul acesta mai repede si finish-ul a fost …gradina Romei!!! acolo se organiza , iarasi in avans,week – end-ul familiei si tombola s-a extras dintr-o cutie electorala cu candidatii vostri pe scena….la festivalul capsunilor iarasi a aparut candidatul vostru,etc………..oamenii nu au uitat ca ati taiat salariile si banii pentru mamicute cand ati fost la putere cu pedeleii si nu v-ati uitat decat la interesele voastre de partid….pana si maghiarii s-au saturat de voi si de sperietoarea ca daca nu va voteaza atunci maghiarii vor muri in aceasta tara!….. si ce slogan mai aveti!!! Ardealul in Europa…….pai este deja in Europa si nu are nevoie de politica voastra duplicitara…..

  • Norick Răspunde

   Din pacate numai geografic este in Europa.”Fizic” mai avem mult,mult si mult…Daca Tie asa se pare ca traiesti intr-un oras european civilizat,atunci n-ai trecut inca nici o data granita spre vest…

 8. lajos Răspunde

  maghiarii de rand o duc la fel de rau ca si romanii de rand…si pt udemeristii din conducere conteaza afacerile lor si cum pot pacali oamenii…ia sa vedem cu gestionati afacerile voastre fara bani de la stat si fara contracte cu statul si apoi mai vb…udmr=psd

 9. Afara Răspunde

  Sa ma chis pe Pataki si pe tot partidul lui de tractoristi. A-ti fost destul in frunte si nu a-ti facut nimic, acm ma chis pe voi, va doresc un frumos “muriuati de foame”!

 10. salariat Răspunde

  UDMR alaturi de PDL ne-a taiat salariile si pensile. Nu s-a opus, a ramas la guvernare…de ce? pt interese, interese interese…

  • Nicu Ceausescu Răspunde

   Bine au facut iti spun un secret mare de tot:P si PSD facea la fel daca erau la putere :p pt ca evrei din EU au dat ordinul:) EU VOTEZ NAGY SZABOLCS din interes personal si din simpatie ci nu ca e UDMRisst

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.