Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Pataki Csaba: Sper ca măcar 1% din promisiunile electorale să se adeverească!

udmr (7)Conducerea UDMR Satu Mare a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, concluziile trase după alegerile din 25 mai şi a mulţumit electoratului, spunând că acest lucru se întâmplă cam târziu din cauza faptului că parlamentarii uniunii au fost la Bucureşti la muncă.

Sper ca măcar 1% din promisiunile partenerilor noştri de guvernare să se adeverească. Din pod, centură, sprijin financiar, aş vrea să văd măcar o machetă”, a declarat Pataki Csaba. El a spus că UDMR va fi mulțumit dacă vor fi finanțate proiectele pe care le-a susținut la votarea bugetului legii de stat pe acest an, printre acestea fiind şi centura şi podul.

Potrivit senatorului, în campanie UDMR a încercat să nu “polueze oamenii cu tot felul de trăznăi”, ducând o campanie pozitivă, nu una concentrată împotriva unei formaţiuni, cum au făcut celelalte partide împotriva uniunii.

El a arătat că în unele localităţi au fost suspect de multe voturi pe listele speciale, dând exemplul comunelor Medieşu Aurit, unde au votat 285 sau Valea Vinului cu 200.

UDMR va fi cea mai coerentă şi liniştită formaţiune politică în condiţiile în care ceilalţi într-o zi sunt de stânga, a doua zi sunt de dreapta”, a precizat Pataki.

De asemenea, voalat, el a făcut referire la declaraţiile altor politicieni locali care s-au lăudat că au câştigat alegerile, precizând că ”4,8% nu poate fi mai mult de 38%”.

Candidatul UDMR în Colegiul 2, Nagy Szabolcs, a mulţumit alegătorilor, precizând că acum diferenţa dintre USL şi UDMR a fost de doar 1.500 de voturi, spre deosebire de 6.000 cât a fost a fost în 2012, anunţând de pe acum că uniunea se pregăteşte pentru viitoarele alegeri.

Deputatul Kereskenyi Gabor a tras două concluzii importante după această campanie, şi anume faptul că se spune că populaţia maghiară este de 40%, deşi în realitate este de 32,7%, conform recensământului din 2011, dar şi faptul că duminică seara „s-a ieftinit benzina” deoarece foarte mulţi romi au mers cu maşinile la vot.

Concluzia finală a fost trasă tot de preşedintele Pataki Csaba. „Sper ca asfaltările începute în preziua alegerilor se vor termina”.

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    SUNTETI LA GUVERNARE SI ATI FOST TOT TIMPUL CU MICI EXCEPTII> FACETI NU ASTEPTATI CA ALTII SA VA FACA >

    • ss Răspunde

      A fi la guvernare si a guverna sunt 2 lucruri diferite. Dar asta stiti si dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.