Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Trei accidente de circulație au avut loc duminică la Satu Mare

accident

accident

În cursul zilei de ieri poliţiştii rutieri au intervenit la trei accidente de circulaţie produse pe raza judeţului Satu Mare, soldate cu doi răniţi grav şi trei răniţi uşor.

Duminică dimineaţă poliţiştii rutieri sătmăreni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Prahovei din municipiu a avut loc un accident de circulaţie. Din primele cercetări oamenii legii au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul, un sătmărean, în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, a efectuat o manevră de mers înapoi, fără a se asigura corespunzător, accidentând grav o pensionară, de 67 de ani, care era angajată în traversarea părţii carosabile pe trecerea pentru pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului electric. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare  pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat rezultatul fiind negativ.

Tot ieri dimineaţă poliţiştii rutieri careieni au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier care s-a produs pe DN 1F, în afara localităţii Căuaş. Oamenii legii au stabilit faptul că, un tânăr, de 20 de ani, conducând autoturismul marca Opel, pe fondul oboselii accentuate a adormit la volan pierzând controlul asupra direcţiei de mers şi răsturnându-se în şanţ. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a lui Bogdan B. și accidentarea uşoară a lui Norbert P, ambii pasageri în autoturism. Victimelor le-au  fost  acordate îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest  rezultatul fiind negativ şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, duminică, în jurul orei 18.39, pe DN 193, în localitatea Roşiori s-a produs un alt accident rutier. Poliţiştii Serviciului Rutier au stabilit împrejurările producerii evenimentului. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani a condus autoturismul marca Dacia, iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal, după care s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare. O femeie de 37 de ani şi un băieţel de 3 ani, pasageri în autoturism, au fost răniţi uşor în urma acestui eveniment. Oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acum bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.