Ultima actualizare: azi, 18:06
Locale

UDMR şi FIDESZ se vor sprijini la europarlamentare

Viktor Orban, Kelemen Hunor (4)Premierul Ungariei, Viktor Orban și președintele UDMR, Kelemen Hunor au avut astăzi o întâlnire la Satu Mare și au anunțat susținerea reciprocă a partidelor FIDESZ și UDMR la alegerile europarlamentare.

Cele două partide fac parte din aceiași familie politică a Partidului Popular European și doresc un rezultat bun la acest scrutin.

La acest scrutin UDMR-ul şi cea mai mare coaliţie guvernamentală din Ungaria, se vor ajuta, se vor sprijini reciproc. Evident că amândouă suntem partide maghiare, dar mergând mai departe, suntem membri ai aceleiaşi familii politice din Europa. Este o concurenţă acerbă între Partidul Popular european şi Socialişti. Cele trei formaţiuni politice, FIDESZ, Creştin Democraţia din Ungaria şi UDMR-ul sunt interesate ca politica europeană să fie definită de Partidul Popular European”, a declarat Viktor Orban.

Pentru ca cele două partide vor să aibă cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul European, este necesară o prezență mare la urne. Mesajele din partea celor doi președinți este ca toți maghiarii atât din România, cât și din Ungaria și Slovacia să se prezinte la vot în data de 25 mai.

Noi, membrii acestei familii din PPE, evident dorim să câştigăm aceste alegeri, şi acest lucru se poate realiza  atunci când UDMR-ul şi Fidesz-ul, fiecare în ţara lui, va avea un rezultat foarte bun la scrutin. Ca să avem acel rezultat este nevoie ca alegătorii noştri să se prezinte la urne, aşa că mesajul nostru comun, împreună cu d-l preşedinte Kelemen Hunor este ca maghiarii să se prezinte într-un număr cât mai mare la urne, duminică“, a afirmat Viktor Orban.

Viktor Orban, Kelemen Hunor (20)

Mesajul nostru este, pentru toţi alegătorii noştri, pentru toţi cetăţenii, să vină în număr cât mai mare la vot în 25 mai. Acest lucru este important şi pentru maghiarii care trăiesc în Ungaria şi pentru maghiarii care au drept de vot şi trăiesc în Slovacia, fiindcă toţi facem partea din Partidul Popular European “, a spus Kelemen Hunor.

Primul-ministru Viktor Orban dorește un sistem de consultări frecvente, fiind interesat de relațiile guvernamentale româno-maghiare.

Am discutat şi despre relaţiile guvernamentale româno-maghiare şi aici am reafirmat poziţia mea că Ungaria este interesată de relaţii stabile, puternice, în viitor, între cele două ţări şi naţii“, a mai spus Viktor Orban.

Kelemen Hunor a afirmat că în perioada imediat următoare dialogul între guvernul Ungariei și UDMR va fi un dialog intens, acesta fiind îmbunătățit în ultima perioadă și care vor contribui la închegarea relațiilor române-maghiare. Acesta dorește o colaborare strânsă între cele două guverne, între ministere și în diferite sectoare economice și politice.

Din acest punct de vedere, noi, prin mijloace guvernamentale şi nu numai, vom fi un factor important şi un actor important în ce priveşte aceste relaţii. Sunt convins că în perioada imediat  următoare, dialogul între guvernul Ungariei şi UDMR va fi un dialog intens“, a declarat Kelemen Hunor.

12 comentarii

 1. Bálint Răspunde

  HAJRÁ RMDSZ!! HAJRÁ FIDESZ!! HAJRÁ MAGYAROK!! Most fogjunk össze és mutassuk meg erejünket Európának és a 2-es körzetnek!

 2. sandor Răspunde

  UDMR=PSD!!!

 3. sandor Răspunde

  si totusi UDMr=PSD.!

 4. vasile Răspunde

  felicitări UDMR, vă votăm, sunteţi cei mai buni dintre candidaţii actuali.

 5. rakoci Răspunde

  noi nu votam la ei acesti udmr ca numai pentru cativa din partid este bine iar noi muncim pentru 500 de lei si ei nu muncesc si au milioanele!!!
  udmr nu mai este votat de maghiari obisnuiti ca nu mai crede nimeni la ei si daca vin cu popa la biserica sa spune la noi cum sa votam!
  stim noi cu cine sa votam si dacas nu tot spuneti la noi ce vreti voi!

 6. adana Răspunde

  Imi place cum ginditi. Mergeti si votati cu romanii, pentru ca politicienii maghiari isi schimba orientarea politica in functie de cine e la putere. Niste parveniti care doar functiile ii intereseaza! Si fiti mandrii ca sunteti romani si ca traiti in Romania!

  • Bálint Răspunde

   Eu nu sant mandru ca sant roman si nu ca traiesc in romania, eu sant mandru ca iubesc Satu Mare, si ca sant MAGHIAR!!! si eu votez pe RMDSZ!! HAJRÁ FIÚK!!

 7. mimi Răspunde

  primarul din carei,presedinte la udmr carei

 8. altdemocrat Răspunde

  nu va place filmul de la sedintele de consiliu din Carei?
  http://vimeo.com/95674987

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.