Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

200 de persoane din Satu Mare, cuprinse într-un proiect de formare profesională

conferinta lansare proiect AJOFM (12)La sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a avut loc astăzi conferința de lansare a proiectului „Promovarea unui model de dezvoltare a resursei umane din mediul rural – DRUMS POSDRU/135/5.2/S/132019″, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007- 2013.

Potrivit directorului AJOFM Satu Mare, Marcel Marușca, acest proiect are în vedere formarea profesională a unui număr de 200 de persoane din mediul rural din județul Satu Mare.

”Ce urmărim este să formăm profesional un număr de 200 de persoane din mediul rural și aici mă refer strict la activitățile care vor fi desfășurate în județul Satu Mare și vom selecta opt primării cu care vom colabora pe durata implementării acestui proiect”, a declarat Marcel Marușca.

De asemenea, proiectul are ca obiectiv promovarea sustenabilității în zonele rurale, mărirea gradului de ocupare din mediul rural în regiunile Centru, Nord – Vest și Sud – Vest Oltenia pentru 750 de persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență sau aflarea în căutarea unui loc de muncă, șomeri din mediul rural și manageri din mediul rural, prin activități de consiliere, orientare, formare profesională și mediere, cât și prin promovarea culturii antreprenoriale.

conferinta lansare proiect AJOFM (13)Managerul proiectului, Theodor Porojan,  a afirmat că în prima fază vor avea loc campanii de informare, de educare și oportunități de angajare în cele 8 localități care vor fi selectate în zonele țintă.

Obiectivele specifice presupun creștere capacității de ocupare a 720 de persoane din grupul țintă: 210 persoane inactive, 180 persoane în căutarea unui loc de muncă, 90 șomeri, 240 persoane ocupate în agricultura de subzistență prin furnizarea de servicii de ocupare, în cele trei zone ale proiectului, ridicarea nivelului de competență/ calificare pentru 450 de persoane și promovarea culturii antreprenoriale în vederea sprijinirii de afaceri în activități non – agricole, pentru 75 de persoane.

Proiectul beneficiază de aportul unui partener extern cu experiență în furnizarea de servicii de ocupare și formare profesionale pentru grupuri vulnerabile, care va realiza un ”Ghid de bune practici privind ocuparea, formarea și antreprenoriatul în zonele rurale”.

Beneficiarul proiectului este fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională (CREFOP), proiectul fiind implementat în parteneriat cu AJOFM Satu Mare, asociația AGORA, AJOFM Mureș, R4 Consultanță și Formare Profesională S.R.L, BEST Austria.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni iar valoarea acestuia este de 5.329.822 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.