Ultima actualizare: azi, 13:28
Locale

Adrian Cozma îl critică pe primar: lucrările de la Burdea, pompieristice; circulația pietonilor, aproape imposibilă

lucrari burdeaConsilierul județean PDL Adrian Cozma a transmis astăzi un comunicat de presă în care își face public punctul de vedere cu privire la lucrările demarate de Primărie la interseția de la Burcea, cu scopul de a realiya o nouă bandă de acces.

Redăm în continuare ocmunicatul:

 În calitate de consilier judeţean, atrag atenţia că lucrările de fluidizare a traficului care sunt efectuate în prezent din dispoziţia Primăriei în municipiul Satu Mare, de la intersecţia Burdea înspre bulevardul Octavian Goga, având drept scop crearea a două benzi de circulaţie pe unul dintre sensuri, sunt gândite şi realizate neprofesionist.

Intenţia primarului Dorel Coica de-a realiza două benzi pe unul dintre sensuri este binevenită şi necesară, dar  a fost gândită pompieristic fără să se ţină cont că face aproape imposibilă circulaţia pietonilor şi a bicicliştilor pe ambele părţi ale bulevardului. Iar când mă refer la pietoni mă gândesc şi la părinţii care îşi plimbă copiii în zonă. Din dorinţa de-a se lăuda cu realizări cât mai multe dar gândite superficial, primarul Dorel Coica vrea să lărgească bulevardul luând din trotuarul destinat pietonilor, unde au fost mutaţi stâlpii. La felul în care vor sta lucrurile după finalizarea lucrărilor, unui pieton care se va deplasa pe trotuar cu două plase în mâini îi va fi imposibil să folosească trotuarul în mod normal, iar dacă vor fi mai mulţi ei vor avea doar posibilitatea să se deplaseze în şir indian. De asemenea, din acelaşi motiv, nu este exclus ca în orele de vârf ale zilei să se producă evenimente nefericite,
Pentru elaborarea unui astfel de proiect, consider că primarul trebuia să facă un studiu mai amplu asupra tuturor factorilor implicaţi, şi de ce nu, să lanseze o dezbatere publicã, având 
în vedere faptul că este vorba despre ceva care vizează foarte mulţi sătmăreni care se deplasează în zona respectivă. Şi, cu atât mai mult cu cât de lucrări este afectat şi trotuarul din faţa bisericii Naşterea Maicii Domnului.
În opinia mea, soluţia pentru a se evita îngreunarea circulaţiei pietonilor ar fi introducerea în subteran a tuturor cablurilor, în felul acesta nemaifiind nevoie să avem stâlpi în mijlocul unor trotuare îngustate la limita ridicolului.
Îi sugerez primarului Dorel Coica să încerce să ia exemple bune cu prilejul nenumăratelor vizite efectuate în ţările Uniunii Europene şi, dacă nu este prea grăbit, să se gândească la felul în care acestea ar putea fi aplicate şi la noi. Chiar dacă acest lucru ar presupune unele cheltuieli, ele ar fi făcute din banii plătitorilor de impozite şi taxe locale, iar amplasarea subterană a cablurilor de pe stalpi ar reprezenta un pas important în modernizarea oraşului. Poate prin dispariţia stâlpilor de pe trotuar ar disparea şi taxa pe stîlp introdusă în mod absurd de căre colegii domnului primar.
Salut cu cele mai bune intenţii proiectele pe care autorităţile locale le promoveazã în folosul sătmărenilor, însã nu am să fiu niciodată de acord cu acelea care duse la bun sfârşit îi sfidează pe cetăţeni.

Adrian Cozma, consilier judeţean

21 comentarii

 1. Maria Răspunde

  Are dreptate domnul Cozma. Daca vreau sa ies cu copilul meu cu caruciorul, nu am pe unde sa merg. Vine Coica sa ma ajute sa trec pe acolo??? Trebuie sa se gandeasca si la trafic, dar sa nu lase de izbeliste pietonii.

 2. Florin Osan Răspunde

  Parerea mea este ca ar trebuii construit al 3-lea pod domnule primar. Domnul Cozma are foarte mare dreptate, priclitarea traficului pietonilor in acea zona nu este un lucru bun. O sa circule pietonii in sir indian pe acolo ????

 3. Alex Răspunde

  da-i pe el Cozma, futa-l maica lui Stalin de primar. numa tampenii face

 4. prince Răspunde

  LUCRARILE SUNT EXECUTATE DE FIRMA SAMCIF A CARUI DIRECTOR ESTE. INGINERUL BOGDAN.IAR FICA LUI BOGDAN ESTE MEDIC GINECOLOG LA COICA DOREL COSTEL LA CABINETELE DE PE LUCIAN BLAGA ,
  ACUM INTELEGETI DECE DL BOGDAN PRIMESTE LUCRARI IN SATU MARE ,DESI NU ARE UTILAJE SI FACE LUCRARI DE FOI BANI ,MERGRTI PE. CLOSCA SI VEDETI CE PARCARI ECOLOGICE A FOCUT FIRMA SAMCIF CONDUSA DE DL BOGDAN. A CARUI FIICA LUCREAZA LA COICA DOREL COSTEL .

 5. Cinthya Răspunde

  sa vina domnu primar sa ne invete cum sa circulam pe acolo, sa vina cu familia lui sa ne arate. asa nu se mai poate

 6. Zorro Răspunde

  Intre gard si stalp sunt 1.5 m ! Se poate trece lejer !
  Adi Cozma , intai invata sa parchezi regulamentar in fata sediului PDL Satu Mare ,( cum parchezi tu masina pe scuar nu e regulamentar) , si dupa aia te rog sa vi sa comentezi despre lucrarile care se fac in acest oras !
  Niciodata nu o sa dai crezare oamenilor , din simplu motiv ca esti un basist infect !

  • escape Răspunde

   Mai ia si tu o ruleta si verifica unde sunt 1.5m…. in comunicatele primariei poate, pe teren nu. Pe intreaga portiune latimea trotuarului este sub 1m !!!!!!!! Poate masura oricine distanta intre gropile sapate si case. Intreb eu, dace se vor intalni 2 mamici cu carucioare, oare cum vor trece una langa cealalta ?!?!?!!?!? La asta s-a gandit cineva. Sa nu mai agravam, presupunand ca unul dintre carucioare e de gemeni ….. BALCAN !!!!!!!

 7. Florin Răspunde

  Sunt o persoana care umbla la Biserica Nasterea Maicii Domnului. Sunt curios cum vor iesi oamenii din biserica, incolonati in sir indian? Oare ce i-a promis Coica la Nastai ca sa taca si sa nu se opuna? La inceput Nastai a fost impotriva si foarte inversunat de ce ii ia din trotuar, a anuntat asta si in biserica, iar pe urma a spus ca i-a promis Coica niste facilitati, asa ca a acceptat.

  • Norick Răspunde

   Iti raspund eu : asa ca oii…Oamenii care ies din biserica au prioritate ! : D

 8. anisa Răspunde

  Acest individ zis si primar distruge tot orasul,prin neproceperea lui face din orasca si SCM COICA unde instructorii auto duc fisele elevilor doar la stampilat,cunoscatorii stiu dece ,vai daca explodeaza bomba ce catuse o sa zornaie.DEMISIA,DEMISIA COICA .

 9. hanny Răspunde

  ca la noi la nimeni!rusine d_le Coica in frunte cu oamenii tai!

 10. ardelean Răspunde

  In primul rand, ca sofer care trece zilnic in zona, cel mai mare ambuteiaj il fac enoriasii ce traverseaza zebra din fata bisericii ortodoxe, pt cate o persoana stau 3 coloane de masini, inclusiv cele care coboara poul, si inclusiv cand au verde. duminica si in multele sarbatori e dezastru din punctul asta de vedere.

  doi: prin idiotenia asta se defriseaza putinul spatiu verde din zona, plus copacii de pe marginea drumului, unii dintreei specii protejate in orase: nuc, castani etc.

  trei: prin ducerea traficului greu si intens la un metru de biserica reformata, acest monument istoric va fi distrus in scurt timp.

  patru: chiar daca dupa intersectie se va circula pe doua benzi, masinile care trec podul vor avea tot o singura banda la dispozitie, deci principala problema NU ESTE REZOLVATA. Doar niste bani bagati pe sestache in buzunarele unor prieteni de familie ai lui Coica.

  cinci: sunt de acord cu antevorbitorii mei, actuala dministratie nu e in stare sa gasesca o solutie pentru al treilea pod, prmis de Ponta, si printr-o manevra pompieristica arunca praf in ochii oamenilor.

  sase: pe care parte vor fi montate cosurile de gunoi, si daca la inaugurarea lor vor fi invitati Silaghi, Stef, Dragnea, Ponta si presedintele Parlamentului Eropean?

  desigur, n-am pretentia ca am epuizat subiectul,

 11. marcel Răspunde

  Prezenta citymanagerului Babut a reliefat exact situatia: un prost pus sa faca pe seful orasului, la dispozitia unui incompetent si mai mare, uns provizoriu primarul municipiului. Un deja-vu cu ceausescu, razand strazi intregi dintr-o miscare a mainii pentru cine stie ce bulevard care nu duce nicaieri.
  Fara nici o urma de sovinism, dar la viitoarele alegeri ar trebui gasita o solutie ca, pe langa domiciliul de SM candidatii la primarie sa stie sa scrie si sa citeasca, sa nu le puta respiratia a halena si sa nu se fi nascut in Oltenia.

 12. enoriasul Răspunde

  Nastai sa-l lase pe Coica sa faca o banda prin altarul ctitoriei lui, si sa-l cheme la sfintire pe preafericitul si preacuviosul sef al lui, impreuna cu preadecoratului aducator de lumina sfanta, dar nu sa manevreze turma de oi dupa cum ii interesul lui personal, legat de asfaltarea strazii Depozitelor.

 13. Raluca Cozma Răspunde

  Coica distruge prin acest santier spatiul verde de pe o intreaga strada, una dintre cele mai circulate din oras. Pe intreg buleradul Octavian Goga nu se va gasi nici un metru patrat de verdeata, nici un copac. Lasand la o parte aliantele politice de moment, agentiile de mediu fac ceva? S-au autosesizat din presa?
  In al doilea rand, de ce nu exista o informare a publicului? Aceea tablita ce trebuie afisata la orice santier, cu numarul autorizatiei, durata lucrarilor, beneficiar, firma executanta? Se musamalizeaza cumva niste bani dati fara nici o licitatie, pe criterii clientelare? Sau chiar, e vorba doar de lipsa de viziune si incompetenta crasa?

 14. Matei Postole Răspunde

  Cand se vor astula santurile sapate in trotuare? Ieri seara, in jurul orei 21, un copil era apropape sa pice in groapa sapata in fata primului imobil, mama sa avand ambele maini ocupate cu niste sacose.
  Politia comunitara n-ar trebui sa amendeze firma ce a lasat totul de izbeliste, dupa ce a distrus trotuarul si bordurile amenajate de abia 3-4 luni de zile, lucrare inaugurata cu mare tam-tam tocmai de domnul primar? Inspectia de stat in constructii sesiseaza ceva? Sau Prefectura? Chiar trebuie sa asteptam prima victima?

 15. Carmen Răspunde

  Pai daca e o lucrare cu dedicatie pentru un prieten de familie, cum sa amendeze Gardienii Publici firma?
  Lor le-a ajuns interventia de la inceput, cand doi dintre ei, inclusiv o Gardiana Publica bruneta, cu par lung, au bruscat oameni in varsta si pe preotul reformat. Doar prezenta Jandarmeriei, solicitata de catre un locatar prin 112 a readus la normal situatia, seful dispozitivului trimis reusind sa dialogheze cu ambele “tabere”, atat riverani cat si cu “intelectualul” Babut.

 16. Kalanczay robert Răspunde

  Coica sa-si ia catrafusul de aici, sa-l duca in oltenia la Dabulesti la el acasa, nu sa faca aici reguli dupa cum il duce mintea.

 17. Koltai ferenc Răspunde

  Domul primar sa explice alegatorilor cum si-a permis sa faca aceste distrugeri fara nici o autorizatie sau aviz? Unii stalpi se inclina deja, in urma sapaturilor facute la fundatie, trotuarul se lasa iar in gropi sunt infiltratii de apa. Si nici pana in prezent, nu s-au facut publice hotararea de CL prin care sa aprobat lucrarea, bugetul alocat, firma castigatoare a licitatiei si termenul lucrarii. Noi, locatarii, asteptam reactia deputatului nostru, d-l Silaghi, caruia ii semnalam si prin acest mod ilegalitatea savarsita de colegul domniei sale de partid, d-l primar Coica Dorel.

 18. mihnea Răspunde

  Coica si Babut sunt niste incompetenti, iar cu ideea asta au intarit, odata in plus convingerea alegatorilor. Ne vedem la urmatoarele alegeri….dupa modelul “Mihaela, dragostea mea…..”. Pana atunci Dottore, atentie la prietenii din primarie,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită la Satu Mare (FOTO)

În organizarea Instituţiei Prefectului Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Mare, Primăriei municipiului Satu Mare şi Garnizoanei Satu Mare, în Piaţa...

Închide