Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Consilierii PDL fac opoziţie preşedintelui PNL al CJ, Adrian Ştef

Consiliul Judetean (1)Relaţiile dintre reprezentanţii PDL şi PNL în Consiliul Judeţean Satu Mare nu par să fie tocmai bune, în condiţiile în care la nivel naţional se discută tot mai serios despre fuziunea dintre cele două partide. Şedinţa Consiliului Judeţean Satu Mare de astăzi a fost marcată de mai multe schimburi de replici între consilierii PDL şi preşedintele CJ, Adrian Ştef, pe mai multe proiecte.

Încă de la începutul şedinţei, consilierul PDL Vasile Berinde i-a spus preşedintelui Adrian Ştef că dacă nu vor primi proiectele în timp util, consilierii democrat liberali vor vota împotrivă şi vor ataca hotărârile în contencios administrativ.

Adevăratele discuţii au pornit la proiectul privind amenajarea parcării Spitalului Judeţean. Hotărârea a fost adoptată de către majoritate fără cei patru consilieri PDL prezenți la ședință, avocatul Adrian Cozma motivând că în opinia sa această lucrare nu ar fi prioritară în condițiile în care Spitalul are datorii și lipsă de medicamente. Președintele Adrian Ștef i-a răspuns că trebuie făcută o diferențiere între investițiile din sistemul sanitar și decontările medicamentelor ce sunt efectuate prin Casa de Asigurări de Sănătate. În privința investițiilor, Ștef a spus că din cele cinci etaje ale Spitalului Nou au fost reabilitate trei și pe celelalte două se intervine. El a dat asigurări că parcarea va aduce venituri spitalului, urmând să fie taxate cele 88 de locuri, precizând că va fi realizat totodată și un sistem de balizaj pentru aeronavele SMURD. Pe timp de noapte elicopterele nu pot ateriza în curtea spitalului, fiind nevoie de deplasarea bolnavilor la aeroport. În sprijinul președintelui Adrian Ștef a sărit și consilierul PPDD Mihai Rusu, el atrăgând atenția că în unele cazuri urgente, cum ar fi pacienții cu arsuri grave sau cele care privesc neonatologia, câteva minute înseamnă foarte mult. În privința datoriilor, Ștef a spus că sunt promisiuni că anumite lucrări vor fi decontate de Ministerul Sănătății, acesta fiind motivul pentru care n-au fost plătite de Consiliul Județean.

Un alt subiect care a stârnit discuții a fost prelungirea suspendării actualului director al Finanțelor Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, din funcția de director al Bibliotecii Județene. Avocatul Adrian Cozma a spus că nu este bun acest interimat la conducerea Bibliotecii și să ar trebui să se meargă pe un director confirmat care să-și ducă la îndeplinire un plan. El a fost contrazis de consilierul PSD Ioan Viman, potrivit căruia la bibliotecă există un management bun. Viman a explicat că funcția lui Ardelean este instabilă din motive care țin de legislație, și este normal ca administrația județeană să i se solidarizeze.

De asemenea, Adrian Ștef i-a replicat lui Adrian Cozma că argumentaţia sa nu stă în picioare, făcând referire la numărul mare de directori interimari de pe vremea guvernului Boc.

Discuţii în contradictoriu au avut loc şi pe subiectul serviciului Salvamont, după mai multe discuţii fiind votat proiectul iniţial.

 

Consiliul Judetean (2)

În cadrul şedinţei, consilierii au mai votat actualizarea proiectului de modernizare a aeroportului, proiect estimat la 15 milioane de euro. Preşedintele Adrian Ştef a spus că doreşte organizarea unei licitaţii pentru încheierea unui contract cadru de executare a lucrării până în septembrie – octombrie, banii urmând să fie asiguraţi din POS Transport, din resturile de sume ce rămân de la alte proiecte din ţară.

Întrebat cum comentează reacţia democrat liberalilor la şedinţă, în timp ce la nivel naţional se discută despre unificarea PDL-PNL, Adrian Ştef, a spus că aleşii judeţeni au libertatea de a-şi exprima punctele de vedere, precizând că s-ar putea ca totuşi să le reducă numărul intervenţiilor la două, conform regulamentului CJ.  Referitor la fuziune, Ştef consideră că se poate realiza atâta vreme cât cei din PDL se înscriu în PNL.

„Nu-mi amintesc să fi venit Boc să spună despre fuziune când era la guvernare”, a punctat Ştef.

6 comentarii

  1. jos impostorii Răspunde

    asta-i Mircea Ardelean care de trei ani nu-i in stare sa-si invete pentru examenul de directorat la Finante? si la ultimul examen, cica a fost prins ca a copiat – singurul candidat fiind :))))))
    asta-i omul. ma intreb cand a citit ultima carte? poate nici titlurile ziarelor nu reuseste sa le descifreze fara ajutorul secretarei

  2. bianca Răspunde

    sa inteleg ca nu isi poate lua un examen la care e trimis de PSD, o formalitate, dar in schimb i se prezerva locul la biblioteca pentru viitor, adica pe viata??

  3. supuran Răspunde

    Asta e prost gramada si un lenes fara pereche. Poate sa spuna ce a facut omul asta, o viata intreaga! NIMIC! Se lauda ca e var cu govor dar asta e o minciuna!

  4. pesedist Răspunde

    Multi din psd sunt revoltati pe capusa Mircda Ardelean. Ce a facut el pentru partidul nostru? Si ne mai face si de rusine la Finante! Si ii tineti locul caldut si la biblioteca. Si mai blocheaza si un post la consiliul judetean. Trei posturi ptr. un incompetent iar altii, mai buni, nu au primit nimic!

  5. satmarean 2014 Răspunde

    Bre stef,ma lasi cu pnl-ul tau? Tu deja de ani buni esti psd-ist travestit! Nu stiu de ce adevaratii PNL-isti te mai suporta alaturi de ei? Am spus si sustin in continuare ca pana cand acest pacalici(stef)in pnl,la SM alianta cu PDL nu se poate infaptui.El este omul lui govor- sisi, infiltrat in PNL,cu sarcina de a boicota si a crea dezordine! Afara cu gunoiul asta din PNL!

  6. cici Răspunde

    ne lasi cu satmarenismu asta vopsit????
    ne ajunge deputatu de ferentari venit la satmar sa se ascunda prin birturi la taifas cu frustratii care nu au iesit la lumina in nici o campanie.mai puneti mana si pe lucru ca de povesti suntem satui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.