Ultima actualizare: azi, 12:31

Sănătate

Cum poţi să scapi de celulită în mod natural

celulitaPeste 90% dintre femeile trecute de 30 de ani suferă de celulită. Dincolo de aspectul inestetic al pielii pe care aceasta îl capătăt, celulita reprezintă un semnal de alarmă în privinţa unui stil de viaţă dezechilibrat. Astfel, medicii recomandă tratarea ei.

Cremele şi loţiunile împotriva celulitei nu reprezintă o soluţie în lupta împotriva aspectului pielii de coajă de portocală. De asemenea, tratamentele corporale menite să lupte împotriva celulitei au şi ele un efect de scurtă durată. 

Mai jos regăsiţi cinci paşi esenţiali în lupta împotriva celulitei

● Adoptarea unei diete echilibrate, uşor hipocalorică, ajută la diminuarea aspectului pielii de coajă de portocală. Nutriţioniştii spun că zilnic trebuie să mâncăm fructe şi legume. În plus, grăsimile şi proteinele nu ar trebui să lipsească din regimul cotidian. O dietă echilibrată presupune ca 30% din ea să conţine grăsimi. Peştele gras, fructele de mare, migdalele, nucile şi seminţele reprezintă o sursă ideală de grăsimi benefice organismului.

● Odihna joacă un rol esenţial în lupta împotriva celulitei. Specialiştii recomandă 7-8 ore de somn pe noapte şi respectarea programului şi a orei de culcare 22.00, într-o cameră bine aerisită, unde temperatura să fie în jur de 20 de grade Celsius. Astfel, arderile interne se realizează la parametri maximi.

● Spuneţi adio abuzurilor de dulciuri şi alimente rafinate. Specialiştii în nutriţie spun că alimentele rafinate industrial sau realizate în casă sunt sărace în nutrienţi, modificând în consecinţă calitatea ţesutului conjunctiv al dermei, esenţial pentru supleţea pielii.

● Sportul este un aliat excelent în lupta cu celulita. Sedentarismul agravează situaţia, împiedicând eliminarea toxinelor şi drenarea lichidelor din organism, avertizează medicii.

● Hidratarea adecvată ajută şi ea la diminuarea aspectului pielii de coajă de portocală. Potrivit nutriţioniştilor, zona afectată de celulită conţine un număr mare de celule care reţin apă. Astfel, excesul de lichide din organism se va localiza în aceste celule, iar volumul lor va creşte în mod considerabil. Ideal este să bem cel puţin opt pahare de apă pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus, pentru lupta împotriva retenţiei de apă se mai recomandă ceaiul sau supa de legume, ambele bogate în antioxidanţi.

Un comentariu

  1. Adina Milea Răspunde

    Mă gândesc că şi acest articol vă poate fi de folos. Ve-ţi găsi şi alte remedii naturale pentru a scăpa de celulită
    https://desprefrumuseteblog.wordpress.com/2017/04/07/scapa-de-celulita-natural/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.