Ultima actualizare: azi, 22:21
Locale

Noua conducere a FDG Satu Mare vrea să aducă investitori germani în județ

conferinta, FDG (2)În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi la sediul Fundației Sătmărene de Cooperare Internațională, s-a anunțat noua conducere a Forumului Democrat al Germanilor (FDG) din municipiul și județul Satu Mare.

Noua conducerea FDG este formată din președintele filialei  județene, Ioan Leitner, alături de vicepreședinții Ștefan Ressler și Ladislau Tempfli și președintele filialei municipale Satu Mare, Iosif Holczli, alături de viceprședinții Gabriela Rist și Ștefan Leitner.

Potrivit actualei conduceri, FDG dorește să continue tradiția și obiceiurile etnicilor germani din județul Satu Mare și să promoveze județul Satu Mare în Germania în scopul de a încheia noi parteneriate cu organizații și instituții din Germania pentru a atrage noi investitori în județ.

Președintele FDG Satu Mare, Iosif Holczli, a afirmat că cele mai importante obiective pe care forumul și le-a propus, sunt acelea de a promova învățământul din școala germană și grupele de grădiniță în limba germană din Satu Mare precum și a tineretului sătmărean.

”Un obiectiv foarte important pentru noi este școala. Vom pune un accent și mai mare pe grupele de grădiniță în limba germană și pe școala germană. Forumul german, sigur că nu este o putere din punct de vedere economic și n-o să fim noi acei care să facem o extindere a școlii germane, care este absolut necesară pentru că numărul elevilor din această școală este în creștere, mai ales că au apărut și clasele ”0”. Numai în anul acesta vor începe patru clase ”0” la școala germană. Tineretul sătmărean vrem să îl promovăm în domeniul economic ca întreprinzători, cu sprijinul Fundației sătmăreană care acordă credite fără dobândă. Astfel, putem să îi învățăm să fie antreprenori, să-i consultăm și să le dăm un capital de pornire sub formă de împrumut fără dobândă, cu care pot să întreprindă ceva”, a declarat Iosif Holczli.

Din conducerea județeană a FDG Satu Mare fac parte 25 de președinți, încadrați între vârstele de 28- 73 de ani, aceștia fiind aleși în scopul de a deschide forumul german înspre toată lumea.

 

4 comentarii

 1. sssssssttt! Răspunde

  Aceiasi marie,dar cu alta palarie!Acest Leitner este ala pe care-l stim de ani de zile ca fiind director? Atunci e clar FDG o sa continue aceeasi linie pro udmr,pro psd,pro jaf! PACAT!

 2. sm Răspunde

  Indiferent de Marie sau palarie tot ei sint cei care au adus investitiile germane in judet, cu tot cu locuri de munca.E adevarat ca sint toti maghiarizati….

 3. svabmaghiar Răspunde

  si credeti ca daca nu erau asti limbrici nu veneau nemtii cu investitiile??/
  abia asteapta nemtii sa vine la locurile cu mana de lucru ieftina asa ca astia sunt doar fatada ca nemtii stiu ei ce fac…cati vorbesc germana dintre fickou astia???/si ce afaceri au ca sa prezinte credibilitate pentru nemti???
  chiat credeti ca nemtii nu stiu cu cine discuta? doar ca ei au nevoie de ceva iepurasi de iesit in fata….

 4. sssssssttt! Răspunde

  Asa este svabulemaghiare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.