Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

De ziua lui Eminescu, sătmărenii au fost la Velyateno în Ucraina

satmareni UcrainaSchimburile culturale dintre sătmăreni și ucrainenii din raioanele vecine județului nostru, Vinogradov și Hust, au deja o frumoasă și rodnică tradiție. Duminică, 15 iunie, o delegație sătmăreană reprezentativă pentru cultura județului nostru, compusă din Felician Pop, directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Liuba Horvat, vicepreședinta Uniuni Ucrainenilor, George Negrea, cântăreț de muzică folk și Vlad Doroș cântăreț de muzică populară, a efectuat o vizită în localitatea Velyateno la invitația directoarei școlii, Jana Mikitiuk.

La Velyateno s-a sărbătorit duminică, închiderea anului școlar 2013-2014, ocazie cu care profesorii și elevii au fost prezenți pentru a fi premiați pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și diverse concursuri.

Directoarea școlii, a facut în cadrul festivității de închidere și o prezentare a unui film documentar cu toate deplasările efectuate de elevii și profesorii școlii, în România, moment urmărit cu foarte mult interes de toți cei prezenți.

De asemenea în cadrul evenimentului, delegația română a avut parte de o surpriză plăcută, Jana Mikitiuk, i-a premiat pe fiecare în parte cu câte o diplomă de mulțumire pentru colaborările culturale româno-ucrainene.

În semn de respect pentru tot ceea ce a realizat și va realiza și în viitor pentru aceste colaborări, și delegația română i-a acordat o diplomă de excelență Janei Mikitiuk și o plachetă jubiliară din partea Consilului Județean Satu Mare.

Sătmărenii au felicitat conducerea școlii pentru rezultatele obținute.

Având în vedere că în 15 iunies-au împlinit 125 de ani de la trecerea în eterenitate a poetului nostru național , Mihai Eminescu,Felician Pop a evocat figura geniului tutelar a românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.