Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Elevii de la Grigore Moisil au câștigat Cupa Sătmarului a concursului Sanitarii Pricepuți

DSCN8741Elevii participanți la concursul de prim ajutor Sanitarii pricepuți au concurat astăzi la concursul județean ”Cupa Sătmarului”, desfășurat la Taberele Școlare și care s-a adresat elevilor școlilor gimnaziale din județul Satu Mare.

Concursul are ca scop iniţierea elevilor în acordarea de prim ajutor, fiind singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor, care se desfăşoară în şcolile din România şi are o tradiţie de peste 50 de ani.  În competiție au intrat nouă echipaje ale școlilor din Gherța Mică, Trip, Cehal, Carei, alături de scolile sătmărene Constantin Brâncoveanu, Grigore Moisil, Mircea Eliade, Ion Creangă și Avram Iancu. Fiecare echipaj fiind format din cinci elevi.

Directoarea Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a declarat că prin acest concurs copiii şi-au însuşit deprinderi practice pentru acordarea corectă a primului ajutor şi a celor de prevenire a accidentelor, precum şi dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă.

Probele concursului au constat în două părți, partea de teorie, la care elevii au avut de răspuns la 19 întrebări şi o parte practică, unde aceştia au avut de înfruntat un caz concret de acordare de prim ajutor, rolul victimelor fiind jucate de doi dintre elevi.

Câștigătorii Cupei Sătmarului au fost elevii școlii Grigore Moisil, pe locul II sitâundu-se echipajul de la Gherța Mică iar pe locul III au fost elevii de la școala Constantin Brâncoveanu.

Concursul pentru sănătate şi prim ajutor este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Juriul a fost format din dr. Pava Olimpia, asistent Sanda Orha și asistent și formator de prim ajutor Doina Ghiriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.