Ultima actualizare: azi, 21:43
Locale

Ovidiu Popa, noul Inspector Șef al jandarmilor sătmăreni

Instalare Ovidiu Popa (86)Zi onorifică la Jandarmeria Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram a depus armele și s-a retras din linia întâi, predând comanda locotenent-colonelului Ovidiu Popa.

 Ceremonia militară organizată cu ocazia predării-primirii comenzii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc astăzi la sediul IJJ Satu Mare. Activităţile s-au  desfăşurat în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare, la acestea participând întregul efectiv al comandamentului, precum şi toţi comandanţii subunităţilor subordonate. De asemenea, la ceremonie au fost prezenți prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

Activitatea a început cu prezentarea onorului şi raportului, trecerea în revistă a formaţiei urmată de intonarea Imnului Naţional. În prezenţa colonelului Ştefan Constantin, şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghe Avram a  predat comanda  şi drapelul de luptă lt. colonelului Ovidiu Adrian Popa,  după o vechime de peste 30 ani în domeniul ordinii și siguranței publice.      

Drapelul a fost preluat de Ovidiu Adrian Popa, împuternicit în funcţia de inspector şef al Jandarmeriei Satu Mare, de către Inspectorul General al Jandarmeriei Române, prin generalul maior doctor Mircea Olaru, după o activitate desfăşurată vreme de 24 de ani în slujba patriei.

În cuvântul său, prefectul Eugeniu Avram și-a exprimat aprecierea și recunoștința față de colonelul Gheorghe Avram, înmânându-i totodată o diplomă de excelență.

Am onoarea să adresez un cuvânt de apreciere și recunoștință în aceste momente în care persoana cu care am colaborat foarte bine se pensionează. Este vorba de inspectorul șef al unității dumneavoastră, colonelul Gheorghe Avram. Dânsul a fost mereu atașat funcției sale dar mai ales instituției militare pe care a condus-o mai bine de zece ani. Calitățile sale personale și profesionale dobândite în cei peste 30 de ani de activitate în domeniul ordinei și siguranței publice au făcut ca relația dintre Jandarmerie și Instituția Prefectului să fie perfectă”, a declarat Eugeniu Avram.

Totodată, atât președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, cât și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în semn de recunoștință și apreciere i-au înmânat colonelului o plachetă și o diplomă de excelență, felicitându-l pentru devotamentul pe care l-a avut față de cariera lui.

De asemenea, noul inspector şef, lt.col. Ovidiu Popa a înmânat din partea cadrelor unităţii, fostului comandant un Hrisov de Cinstire şi un permis de acces permanent în unitate.

 Activitatea s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare constituită din formaţiuni de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

Noul comandant al jandarmilor sătmăreni, lt.col. Ovidiu Popa s-a născut la  28 mai 1971 în localitatea Zalău, jud. Sălaj  şi este căsătorit. Acesta a fost împuternicit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare pe o perioadă de șase luni, urmând să participe la concursul pentru ocuparea funcției ca și inspector șef. Ovidiu Popa a ocupat funcția de ofițer specialist, consilier juridic la  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Satu Mare, a fost șef de catedră la Centrul  de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor Jandarmi Tăşnad precum și instructor militar în cadrul aceleiași unități. Cu privire la  educaţia şi formarea profesională, Ovidiu Popa a absolvit Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti și numeroase cursuri post-universitare.

2 comentarii

 1. Un vot Răspunde

  In spatele anonimului ajuns sef, dau mana fostul sef cu cel care i-ar fi spus ca mai bine se pensioneza de pe functie mare decat din cine stie ce functie mititica si cu tinichele de gat nu pe piept?

 2. liberal independent Răspunde

  romika nicorika nu mai da atatea telefoane de intimidare ca liga e perfect legala!!!
  ai frica de ceva anume? nu poti sa fii si tu barbat si sa dai piept cu liberalii ???
  de ce te ascunzi?
  pe cand un comunicat de presa??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Zilele Judeţului Satu Mare: Concerte şi bucate tradiţionale în perioada 20-22 iunie

Mai multe detalii despre Zilele Judeţului Satu Mare, eveniment programat în perioada 20-22 iunie în centrul municipiului Satu Mare, au...

Închide